Google+ Followers

Thursday, 26 December 2013

PROMOSI DISEMBER 2013...YEAR END SALE!!


Assalamualaikum..dah lama x menulis entry kat blog ini kan hehehe..nak inform sekali lagi Promosi December 2013 akan berakhir pada 31hb ini..jom segera mendapatkan Omega Guard Shaklee dengan harga runtuh dari saya & wakil saya di seluruh Malaysia!

 # BUY 6 FREE 1
1 Botol Omega Guard bernilai RM136 (harga runcit)..anda boleh dapatkannya dengan best price dari saya

 # FREE MEMBERSHIP SHAKLEE worth EM75(WM)/RM85(EM)
# CASH BONUS +- RM32
# BUSINESS OPPORTUNITY

sape masih lagi belum tahu ape itu Omega Guard Shaklee..klik SINI


Ketahui manfaat OMEGA GUARD SHAKLEE:

Asid lemak-Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.Oleh itu kita perlu mengambilnya dari makanan.Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos.Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

Mencegah penyakit salur darah dan strok -DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala.Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan,membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL,mengawal masalah obesiti,mencegah arteriosclerosis,myocardial infarction,membantumengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori -DHA adalah nutrien utama untuk otak,saraf dan retina.Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran,mencegah penyakit Alzheimer,memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrane.Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA & DHA.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit,psoriasis,demam hay,bronkitis,penyakit lelah,hepatitis,SLE(lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

Menentang kanser - kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru,payudara,prostat, dan kolon.Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis,merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif

Memelihara fungsi-fungsi sendi(arthritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan.Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis,memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental,termasuk kemurungan,tekanan,kebimbangan(anxiety),neurasthenia,insomnia,autism,kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophreia.

Sumber : Panduan Nutrisi Shaklee.


Friday, 13 December 2013

OmegaGuard™

OmegaGuard™

Omegaguard01 1 OmegaGuard™
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA)
 merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.
 DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan,
 menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang 
perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang
 mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM 
menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan
 EPA.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, 
menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak
 boleh diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan orang tak 
mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya
\ ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. Asid lemak Omega-3 boleh 
didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan
 EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada
 EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, 
tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. 
DHA, EPA, ALA…
EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular 
dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak,
 visi, dan fungsi sendi yang sihat

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard
 Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara 
semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian
 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat 
dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?

  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki
  • Warga Emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat
Anda boleh dapatkan Omega Guard hari ni dengan harga promosi … Minyak ikan terbaik, bebas bahan kimia, dan semestinya halal!

Sunday, 24 November 2013

Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang, Bandar Baru Bangi, Putrajaya, Serdang

Assalamualaikum wbt

Salam sejahtera dan salam sayang buat semua pembaca blog www.yourhealthpartners.com.my

Saya dengan bangganya ingin mengumumkan sekali lagi bahawa saya, Siti Sarah Hj Zakaria merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee (Shaklee ID: 893982) yang bertauliah di Semenyih, Kajang, Bandar Baru Bangi, Balakong, Putrajaya & Serdang semenjak bulan Oktober 2012 ..Seorang Senior Coordinator yang mempunyai sijil khas dalam Bengkel Nutrisi Shaklee dan menjalankan perniagaan ini secara full time. Shaklee is the best Life Time Business!

Selain penghantaran secara Cash On Delivery di kawasan berdekatan, pengeposan juga dibuat setiap hari ke seluruh Malaysia dan luar negara dengan menggunakan perkhidmatan poslaju/gdex/citylink.




Sesi Menuntut Ilmu di Hq Shaklee

Semasa National Conference 2015



Di Shaklee, terdapat pelbagai set vitamin untuk kesihatan, kecantikan..

~ Kesihatan Badan (Healthy Body)
~ Kesihatan Kecantikan (Healthy Beauty)
~ Kesihatan Kediaman (Healthy Home)
~ Kesihatan Berat Badan (Healthy Weight)




Set ini mengandungi;


# SET KESIHATAN KANAK-KANAK

# SET BERPANTANG + MENYUSU
# SET IBU HAMIL
# SET KECANTIKAN 
# SET RESDUNG, ALLERGI HIDUNG, ASTHMA, ECZEMA
# SET SLIMMING INCH LOSS
# SET SLIMMING IBU MENYUSU
# SET TAMBAH BERAT BADAN
# SET BOOST IMMUNE SYSTEM
# SET KESUBURAN
# SET CYST/FIBROID
# SET STROK/DARAH TINGGI
# SET DIABETES
# SET WARGA EMAS
# SET KESIHATAN LELAKI
# SET KESIHATAN WANITA
# WATER PITCHER (JUG AIR BERFILTER - boleh dibawa ke mana-mana)
# GET CLEAN (BASIC H, DISH WASH, SOFT FABRIC, FRESH LAUNDRY CONCENTRATE)
# SET NUTRIWHITE (normal skin)
# SET ENFUSELLE (Dry & Oily Skin)


dan banyak lagi ^_^


Dapatkan konsultasi percuma & bimbingan sepenuhnya dari saya selepas pembelian.

Kepuasan anda keutamaan kami..Kesihatan anda keprihatinan kami.



Ingin mendapatkan produk kesihatan shaklee dan ingin tahu ape produk terbaik untuk anda?
Ingin menjana income sehingga 5 angka hanya dari rumah?


Hubungi saya dengan segera!!



Info & order,



Sarah - 0192659019 (whatsApp/Telegram)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya, Serdang, Balakong
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.


Friday, 15 November 2013

Supplemen & Vitamin Terbaik untuk Kanak-kanak

Anak-anak kunci kebahagian kami!

Setiap hari afif & aisya damia kami bekalkan diorg mealshakes & omega guard..satu lagi chewable vit c..perubahan memang nampak ketara dari segi tahap kesihatan, keaktifan, kecerdasan & kepintaran 

Doa mama & papa semoga afif & adik menjadi anak soleh solehah & mosleh..mama akan pastikan yang terbaik untuk korang berdua sayang..♥♡♥



Omega Guard & Meal Shakes


Mealshakes merupakan sumber protein yang kaya dengan multivitamin dalam bentuk serbuk.memang sedap perasa vanilla mcm aiskrim vanilla tau..campur je dlm susu atau minuman anak2, manakala Omega guard pula kaya dengan DHA & EPA..anak2 pn suka omega ni, diorang gigit je hihi

Jom buat pelaburan bijak untuk cahaya mata tersayang

Sesuai untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas, bagi yang masih bawah 1 tahun, ibu-ibu boleh ambil & terus breastfeeding anak2

Masalah yang dapat dibantu:
# kanak-kanak yang selalu jatuh sakit
# selalu sembelit
# mempunyai mslh kulit, allergik@ eczema
# asthma
# hyperaktif
# kurang selera makan
# obesiti (sebab mealshakes bantu dapatkan berat ideal)
# masalah kurang tumpuan atau fokus semasa belajar
# kanak2 yang lambat ikut ape yang diajar
# batuk kahak berpanjangan.. 


Testimonial Meal Shakes:




Nak tau detail, boleh hubungi sarah



Info & order,



Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Wednesday, 6 November 2013

Vivix & MealShakes : Cedera Teruk Kemalangan Cepat Pulih



Salam semua pembaca blog Your Health Partners..Entry kali ini saya nak ceritakan kisah sahabat saya yang melalui saat-saat genting semasa anak saudara beliau kemalangan teruk..ini kisahnya bersama Shaklee..


"Sekadar berkongsi sesuatu atau lebih kpd perasaan teruja sy

sy bermula bizniz shaklee ketika tengah sarat mengandung..masa mengandung tu plak sy memang menghadapi banyak masalah kesihatan.. Tetapi selepas consume SET PREGGY 2nd trimester,Alhamdulillah kesihatan sy dan anak2 semakin bagus.. Dipendekkan citer dari dipantau ketat ngan doc pakar,sy telah di pindahkan untuk mengikuti pemeriksaan kandungan di klinik biasa dengan syarat bila minggu 37 nanti kena balik ke pakar Gyne semula berikutan history kesihatan semasa mengandung yg sebelum ni..

di sini lah sy start bizniz shaklee bila ramai yg tanya memang ketara perubahan pada kesihatan sy waktu tu.. Sy bizniz shaklee banyak jumpa org kat luar sebab kat tempat org lebih suka COD.. Masatu sy tengah sarat. Sy ingat lagi sehari sebelum sy melahirkan sy masih sempat COD barang customer.. Pastu ada majlis kat kampung. Perut dah rasa lain,tgh malam tu masuk wad..

Setelah melahirkan,disebabkan banyaknya permintaan dari customer.. sy meneruskan rutin bizniz shaklee ketika 7hari dalam pantang..Sama jugak,kaedah COD..Anak 3orang semua sy bawa ke mana je sy pergi sebab xde maid kan.. Sy merasakan kesihatan sy bagus,jadi apa salahnya sy teruskan bizniz jumpa org ke sana sini.. Jahitan bawah pun xmengganggu sgt. Waktu tu sales sy sungguh memberangsangkan.. walaupun sy baru start bizniz tapi rasa senang sungguh nak dpt customer..dan Alhamdulillah suami sgt memberikan sokongan pd sy.

Kemudian,satu hari anak saudara sy nama nisa tu kemalangan teruk. Selama satu bulan sy xde semangat nak bizniz..fb jarang upload.inbox org pun susah sy nak jawab.. Nak jumpa org langsung xnak.. Kemalangan Nisa sungguh memberi tamparan hebat buat sy.. Nisa bagaikan anak sy sendiri. Sy banyak jaga dia dari sebelum sy kahwin lagi,tido ngan sy.. pastu bila sy dah kahwin,dia slalu ikut ke rumah sy.. Sampai kadang2,sy tido rumah mertua pun dia akan ikut. Cuma,bila dia start sekolah,dia kena la duduk ngan parents dia.. time cuti sekolah sy amik dia..jadi,memang.. Sy jadi hilang punca dan semangat. Anak 2org suami hantar kat kampung dia.. Masatu sy berulang alik setiap hari.. pagi dan malam ke hospital. Sy bawa baby sekali. 





Bayangkan,bagaimana keadaan sy waktu tu..sy sanggup tunggu kat luar wad unit rawatan rapi semata2 nak tunggu Nisa sedar.. Waktu tu dia kritikal sgt. flap bone dia kena remove sebab ada pendarahan kat dalam kepala dan dada. Sy hanya boleh masuk kalau suami ada atau ada ahli keluarga yg dtg dan pegang baby sy. 1bulan lebih sy camtuh..

Lepas tu sy cuba bangkit semula sebab masatu sy nekad nak upkan sales dan nak dpt effective sup.. Nak target bonus..bukan nak nak bonus angka ribu2,tapi nak kumpul modal semula setelah tanpa sedar sy gunakan duit modal bizniz.

Tapi masa tu dah rasa susah sgt upkan sale semula..ada masanya sy dah macam nak putus asa,tapi sy kuatkan hati..

Ada 2 sebab utama sy berusaha nak bangun semula


1)nak beli VIVIX utk nisa.. Sy hanyalah surirumahtangga sepenuh masa. Kalau sy x usaha,camne nak beli vivix..xboleh lah harapkan suami saja kan..lagipun sy telah membawa nisa sekeluarga tinggal ngan kami di rumah kami. Abah Nisa penghidap asthma kronik,dah beberapa kali dia dibuang keje..sebab dia xboleh stress dan letih..mula lah duduk wad. Company xsanggup amik dia bekerja sebab banyak cuti. Pastu abg Nisa jugak seorang OKU,dia xboleh melihat berikutan lahir premature dulu.. Jadi sy harap sgt boleh bantu dia..

2) CUSTOMER2 sy sendiri..

Sebab no.2 tu lah yg buat sy semakin semangat nak bizniz skrg.. walau sales xlah meriah seperti yg sebelum ni.. Bukan sebab cust sy bagi duit utk sy..memanglah kan cust bayar ngan kita.. Tapi sebab utama.. Sy xsangka. Sepanjang sy berjual beli dgn cust nih..ada beberapa org cust tertarik dengan TUDUNG LABUH.


Diorang tanya sy mcm2 bab bertudung labuh ni..dan mintak tolong kat mana nak dptkan tudung labuh yg kain dia okey dan murah.kat sini bukan xbanyak tudung labuh,tapi susah cari yg murah,berkualiti dan simple..rata2 harga di atas rm70,tu pun yg ropol2 lah apa..Dan bertanya mcm2 tips..macamna jika org ejek kita ke apa..

Rasa sungguh teruja..sebab bukan setakat jual shaklee je tapi bila ada mereka yg berminat nak berubah kepada yg lebih baik.. Sgt menyuntik semangat sy utk terus bizniz shaklee sambil jaga hubungan silaturahim. Bukan tu je.. Ada customers sy yg datang bagi air zam zam utk Nisa..

Btw,sebab utama sy meluahkan keterujaan sy malam ni.. Adalah nisa,my niece tu.. Alhamdulillah perkembangan dia sungguh menakjubkan,dgn izin Allah.. sewaktu kami semua ahli keluarga menangis bila flap bone(tempurung kepala) dia terpaksa kena tanggalkan... kami asyik tanya,bila akan di pasang semula?? Doc ckp paling sekejap pun 6BULAN lagi sebab keadaan nisa sgt teruk..diorang takut ada darah beku kat otak nisa. Lebih menakutkan ada seorang budak tu selepas 8bulan baru nak kena pasang semula flap bone dia... tapi kesian dia,flap bone dia dah xleh pasang sebab dah xmuat.. so kena lah ganti ngan flap bone tiruan.. bayangkan,nenek budak tu smpai pengsan..

kami hanya mampu berdoa dan usaha selebihnya kami bagi Nisa VIVIX dan MEALSHAKE. Nisa disahkan mengalami kerosakan otak yg teruk dan xakan berfungsi..jadi dia akan hilang daya..Dia mungkin x boleh melihat,sebelah badannya jugak akan lumpuh. Walaupun dia dah buka mata,tapi akan mengambil masa yg lama utk dia sedar sepenuhnya..Malah sewaktu di hospital dia bagaikan gagal mengawal pernafasan ..kadang laju sangat sampai dia letih. Sebab otak dia dah hilang daya kawalan.

selepas 2bulan consume vivix dan mealshake ni,Alhamdulillah perkembangan dia sungguh ketara. banyak ujian dijalankan.. doctor jugak terkejut dan kagum...

satu pagi tu,nisa ada perjumpaan utk pemeriksaan pakar otak..kedengaran dari dlm bilik Nisa meraung menangis..
Doctor panggil mama Nisa dan bertanya,selain ubat dari hospital,korang bagi apa lagi??
mama Nisa waktu tu takut+susah hati.. dia jawab xde apa.
3x doctor tanya,mama nisa tetap jawab xbagi apa2.
lepas tu doctor tu cakap "minggu depan Nisa kena duduk wad.. BERSEDIA UNTUK PEMBEDAHAN KEPALA..KITA PASANG TEMPURUNG KEPALA DIA SEMULA". Jadi Nisa xperlu tunggu 6bulan.. 3bulan je untuk doctor pasang semula flap bone dia.


ALLAH HUAKHBAR... sungguh mama Nisa macam xpercaya..Dia call sy dan bgtau.. Dia balik rumah pun dia cerita lagi.. Alhamdulillah.. Perkembangan Nisa sangat banyak..sangat ketara.. Dia dah boleh respon apa yg kami cuba selamani.. dia boleh ketawa ada bunyi kalau kami bergurau. Dia dah boleh bagi Isyarat kalo YA-pejam mata.. kalau TIDAK palingkan kepala. Semoga segalanya berjalan lancar...semoga nnti Nisa boleh bercakap semula(skrg masih ada tiub kat hidung untuk bagi susu),dah boleh berjalan.. Sekarang dia dah xkaku..dah tak genggam tgn kuat lagi,xgigit bibir..anggota badan dia pun boleh bergerak...Alhmdulillah..doa2kan ya!thanks...

tq juga atas bantuan Kak Cery MamaFaiz slama ni..atas support akak n all. Memang selayaknya macam seorang ibu.."

Credit: Syatini Asyakirin

subhanallah..maha suci Allah yg tlh meringankn beban yg ditanggung adik nisa..sebak n sgt terharu baca.. dgn ketabahan n kesungguhan saudari tini. truskn usaha niat suci saudari ni.. Alhamdulillah.. smoga dipermudahkn sgala urusan dn dilipatgandakan rezeki..ameen..

Wednesday, 30 October 2013

Jeragat Bertahun-tahun Hilang dengan Shaklee Collagen Powder

Nak kulit cantik & glowing flawless?
Nak tona kulit sekata?
Nak kulit tegang tanpa kedutan?
Nak pudarkan jeragat?
Nak sihat dalaman termasuk sendi?

Meh sambar Shaklee Collagen Powder...PROMOSI bulan ni sahaja & berakhir esok, 31 October 2013 ^_^

Sebenarnya tubuh badan kita ni terdiri daripada kolagen.
80% dr tulang kita adalah kolagen..kornea juga kolagen, kolagen melindungi organ perut, hati, jantung, paru2, saluran darah & sel otak..dan yang paling ketara sekali nampak kalau kita kekurangan kolagen ialah kulit..sebabnya 72% daripada kulit kita adalah kolagen.habis laa kalau kulit kekurangan kolagen habis laa
nampak kedut2 garis halus tuuu..

Kolagen shaklee ni di proses daripada sisik ikan merah yang hidup bebas dalam lautan sedalam 5000m..ni kalau orang turun dalam laut dalam ni boleh pecah kepala..sebab ape collagen shaklee ni berkesan??

sebab sifat penyerapan unggul (iaitu berat molekul kolagen amat rendah 1000 dalton) berbanding kolagen jenama lain (300,000 dalton) . SCP boleh menimbusi sampai ke dalam kulit kita sampai ke dalam usus kita..kolagen lain takde macam ni k..
kebanyakan kolagen jenama lain diserap takat permukaan kulit jer..huhu jadi bijak lah memilih..biar berkualiti & selamat..peace!!


Ini testimonial HOT kami,




Info & order,



Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
SHaklee ID: 893982
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Thursday, 24 October 2013

Apakah Itu Kolagen..Kesan Kekurangan Kolagen

Assalamualaikum semua..Hi, selamat berhujung minggu..entri kali ini sarah ingin menerangkan serba sedikit pasal Kolagen..Apakah itu kolagen??



Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel@ tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 75% drpd kulit adalah kolagen.80% daripada tulang adalah kolagen.

Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen melindungi organ perut, hati, jantung, paru-paru. saluran darah, sel otak dll.

Kolagen byk membantu kecantikan dan kesihatan. Mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.


Maka, kesan kekurangan kolagen:

♥ Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak mata (eyebags), penglihatan kabur
♥ Gusi yang tidak sihat
♥ Garis halus kelihatan pada leher
♥ Payudara dan punggung kelenturan
♥ kulit berkedut, lebih kering dan melayut. Kulit hilang keanjalan dan kelihatan tua drp umur sebenar
♥ Kuku rapuh, pudar dan kekuningan
♥ Rambut nipis dan gugur, menjadi kering dan bercabang di hujung.
♥ Tulang lemah.Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
♥ Sendi kaku
♥ Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan
♥ Liang-liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat dan kulit kekuningan

Dapatkan Collagen Powder dari Shaklee hari ini. Diperbuat dari bahan semulajadi, terbukti secara klinikal.

Info & order,
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Panduan Memilih Kolagen yang Baik

terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)..





harini sarah nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik... (lepas ni boleh la tengok kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak) heeee ^_^

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan.## Pengambilan kolagen secara oral adalah terbaik, cara paling mudah & berkesan berbanding jenis krim & suntikan....Pilihan ku bersama collagen Powder Shaklee adalah tepat!!



2.  Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi effect lebih cepat.


3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri  

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin
________________________________
Alhamdulillah.. kolagen pilihan hati sarah cukup syarat panduan... dan ianya terbaikk..ni dia..Shaklee Collagen POwder..siap masuk dalam magazine lagi...wallaa



Okeyla..sekian utk pagi ini... esok2 kita sambung cerita lain pulak yer.. Jika berminat.. contact sarah ye..

Info & order,
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Shaklee Collagen Powder...For Healthier Feeling, More Youthful-looking Skin

Selamat pagi semua...hari ini terjaga awal dari tidur..semalam Aisya Damia cucuk untuk 18 Bulan even next week my baby girl dah nak masuk 2 tahun hahaha sebab selalu tangguh-tangguh huhuhu maklum la papa selalu balik lambat dari ofis & mama busy dengan Biz shaklee hehehe..bila time nak cucuk je ada je perkara yang Aisya buat hehehe pandai dia cari jalan taknak cucuk hihihi.. moga Aisya sihat selalu & jadi anak yang solehah.Aamiin....

Oh ya, promosi Shaklee bulan ini bakal melabuhkan tirai 7 hari lagi..sekali lagi nak update promosi Shaklee bulan ni.... mmg ramai yg nakkkkk sangatttt beli Colllagen ni. tapi atas alasan harga, tak jadi beli..... tapi tidak lagi untuk bulan ni..So kalau tak beli bulan ni mmg rugiiiiiii...promosi ni tak datang selalu ya....ramai dah amik 1 set(Buy 6 Free 1) terus.. Jadi jangan ckp sy tak bagi peringatan kalau stok promosi habiss..
Promosi Last on 31 Oct..while stock last

Dengan pembelian 6 FREE 1, anda layak mendapat;
# FREE MEMBERSHIP worth RM75(WM), RM85(EM)
# FREE POSTAGE worth RM10(WM), RM20(EM)
# JIMAT RM298
# FREE 1 Botol CoQHealth Plus (if order by online ONLY)
# CASH BONUS RM110 

Hubungi sarah segera untuk tawaran yang hebat ini...


Info & order,
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Wednesday, 23 October 2013

Testimonial Shaklee Collagen Powder (SCP) Terbaik

Testimonial 1 :   5 Hari Bersama Shaklee Collagen Powder 


Hanya dengan 5 paket Collagen


Shaklee Collagen Powder memang best, for more testimonials meh kita lihat;

Testimonial 2: Setelah Penggunaan 1 Kotak  SCP, muka nampak tegang, lebih muda dan bersemangat..pinkish gitu ;)

15 paket (1 Kotak SCP)


Testimonial 3: Hanya 2 paket Shaklee Collagen Powder, pipi rasa lebih moist dan kurang berminyak,jerawat batu kat dagu dah start kering.sebelum ni bengkak dan merah berkilat

Hanya 2 paket SCP

JANGAN KETINGGALAN YER...PROMOSI OCTOBER 2013 HANYA TINGGAL 8 HARI SAHAJA LAGI!!

Harga Runcit: RM298 sekotak
Harga Promosi: Jimat Berganda-ganda


Info & order,
FB : Siti Sarah Zakaria
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Designed by UMIESUEstudio 2014