Google+ Followers

Wednesday, 27 February 2013

Manfaat Utama Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee:




Omega-3 acid fatty


Hormon
  1.  Omega-3 mengelakkan andrapos terjadi di kalangan lelaki
  2.  Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS,   bagi kulit cantik dan kemerah-merahan...
Mencegah penyakit berkaitan saluran darah dan strok
  1. Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  2. Merendahkan kadar kolesterol
  3. Mengurangkan risiko sakit jantung
  4. Mengawal masalah obesiti
  5. Mencegah arteriosclerosis iaitu 
    penebalan dinding arteri, penyempitan pembuluh nadi
Fungsi Otak
  1.  DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
  2. Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori
  3. Amat diperlukan pada 3bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan
  4. Bagi ibu menyusu, kandungan DHA dalam susu ibu meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran..
  5.  Mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran
  6. Mencegah migrain
Sistem Imun
  1. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  2. Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, penyakit lelah, hepatitis, SLE ( lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang..
Menentang Kanser
  1. Mencegah kanser paru-paru
  2. Mencegah Kanser payudara, prostat dan kolon..
  3. Meransang kesihatan hati selepas pembedahan
  4. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih effektif
Memelihara Fungsi-fungsi Sendi (arthritis)
  1. Asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan, mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  2. Dapat mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout secara effektif..

Mencegah Insomnia dan mengurangkan tekanan
  1. EPA dan DHA terbukti berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan yang melampau ( anxiety), kanak-kanak hyperaktif..penyakit schizophrenia, autism, neurasthenia..
Mengapa ikan laut dalam?
Kajian mendapati penduduk eskimo yang hidup dalam persekitaran berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Komuniti Eskimo yang bekerja sebagai nelayan tidak mengalami masalah lelah, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan kencing manis berbanding komuniti yang yang bekerja sebagai pemburu yang mengalami masalah kesihatan berkaitan jantung. Manakala kaum Eskimo di Amerika Syarikat Utara yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utamanya daging mengandungi banyak kolesterol, menghadapi banyak masalah kesihatan berkaitan jantung...

Hasil penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan ianya asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi yang mampu:

# merendahkan lemak dalam darah

# menurunkan pengumpulan platlet darah

# merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan lebih berkesan






Puan Siti Sarah Zakaria [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia
Shaklee ID: 893982
Hp no. : 019-2659019 (Sarah)
sarah@safa.com.my

Thursday, 14 February 2013

Vitamin Untuk Tumit Kaki Merekah!!!


Cuba lihat tumit kaki anda sebentar. Adakah ia,

(1) Lembut, licin, dan kemerah-merahan? ATAU,
(2) Kasar, merekah dan kehitam-hitaman di garisan yang pecah?



Kerapkali saya bertemu dengan rakan wanita yang lawa rupanya, licin kulit mukanya, dan cantik penampilannya, namun, apabila kita lihat tumit kakinya, nampak kulit itu merekah dan pecah. Ada kala diiringi dengan warna kehitam-hitaman yang kurang menyenangkan mata, walhal rakan ini masih muda belia.

Benar, sebagai Muslim kita perlu menutupi bahagian tersebut dari pandangan umum, tetapi, tidak mahukah kita cantik buat suami, atau sekurang-kurangnya cantik dan sihat untuk diri sendiri? Ini kerana, jika keadaan ini dibiarkan berlarutan, adakalanya kawasan rekahan ini akan bertambah teruk sehingga berdarah.

Apakah penyebab tumit kaki merekah atau pecah-pecah ini?

Ia ialah masalah kaki yang biasa, disebabkan oleh kulit tumit yang kering, dan akan lebih teruk apabila kulit di bahagian tumit ini tebal berbanding biasa. Ia menyebabkan si empunya kaki merasa sakit untuk berdiri dan adakalanya menyebabkan pendarahan di tumit. Keadaan ini juga dikaitkan dengan kekurangan Kalsium, Magnesium, Zat Besi dan Vitamin-E.

Faktor-faktornya ialah:
(1) Berdiri terlalu lama.
(2) Terlebih berat badan.
(3) Memakai kasut yang terbuka di bahagian tumit (open back shoes).
(4) Masalah kesihatan yang menyebabkan kulit menjadi kering, contohnya kencing manis (Diabetes).
(5) Kesihatan kulit (i.e. psoriasis).

Penjagaan asas untuk luaran:
Untuk penjagaan luaran, anda boleh sahaja membeli berus (untuk menyental sel & kulit mati) dan krim kaki bersesuaian (untuk melembapkan) yang khas untuk penjagaan kaki, terutama tumit kaki. Di Shaklee, anda juga boleh menggunakan Shaklee Herbal Blend Cream.

Penjagaan asas untuk dalaman:
Namun, kecantikan itu datang dari dalam, bukan? Jadi, di samping rawatan luaran, anda perlulah membajai kaki anda dari dalam juga, kerana beauty comes from within!

Di Shaklee, supplemen yang sesuai ialah..

1) Vita-Lea: Multivitamin & multimineral, lengkap dengan formula zat besi.

2) B-Complex: Mengekalkan kelembapan kulit.

3) Vitamin-C: Sumber kolagen kulit & anti-oksidan.

4) OsteMatrix: Merawat masalah pecah-pecah di telapak kaki & rekahan di tumit kaki.


BOLEH JUGAK AMALKAN PETUA Melayu (penjagaan luaran):

(1) Ambil sebiji limau purut, hiris dan gosokkan di tapak kaki pada setiap pagi sebelum mandi.

(2) Ambil sebiji betik muda atau yang hampir kuning. Potong bahagian kepalanya hingga keluar getahnya. Sapukan getah betik tadi pada tumit kaki.

(3) Masukkan beberapa keping asam gelugur ke dalam baldi yang berisi air suam. Rendamkan kaki anda selama setengah jam.

(4) Gosokkan tumit kaki dengan menggunakan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi.

P/S : Amalkanlah tips & petua ini (penjagaan luaran & dalaman yang seimbang) dengan konsisten sehingga mendapat hasil yang diinginkan.

Credit to: Za Fair SGL

Jika berminat nak mendapatkan produk shaklee, boleh hubungi saya di,

Puan Siti Sarah [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982 |  sarah@safa.com.my 
 Whatsapp/sms: 019-2659019 (Sara)
Seri Kembangan Selangor
Penghantaran ke Seluruh Malaysia



Tuesday, 12 February 2013

Pentingnya Omega Guard (Asid Lemak Omega-3) untuk Ibu Menyusu!!!


Salam..Seperti yang kita sediam maklum, asid lemak omega-3 tidak dapat dihasilkan oleh badan kita..Omega Guard shaklee membantu dalam kita mendapatkan diet yang terbaik..
Supplemen yang sangat2 membantu ibu menyusu memberikan si manja DHA & EPA yang tinggi kerana pada umur peringkat bayi & kanak-kanak la, perkembangan IQ, sistem saraf dan penglihatan adalah sangat pesat..Sebagai ibu, kita mesti pastikan anak2 kita mendapat cukup keperluan nutriennya...

Jom kita lihat khasiat Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee; 


Jika berminat untuk dapatkan Omega Guard dan produk shaklee yang lain, boleh la hubungi saya,


Puan Siti Sarah [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982 |  sarah@safa.com.my 
 Whatsapp/sms: 019-2659019 (Sara)
Seri Kembangan Selangor
Penghantaran ke Seluruh Malaysia



Set Shaklee yang Menyokong Penyusuan Ibu

Tempoh 2 tahun penyusuan ibu merupakan masa yang penting dalam perkembangan IQ, otak, sistem saraf dan penglihatan awal bayi kita. Seperti yang kita sedia maklum, vitamin/suplemen boleh membantu ibu menyusu menjayakan misi penyusuan ibu selama 2 tahun.

Bagi saya, suplemen sangat la penting kerana makanan yang kita ambil setiap hari belum tentu cukup zat galian dan garam mineral untuk keperluan tubuh kita.Susu ibu sangat berkait dengan diet ibu itu sendiri dan susu ibu adalah terbaik jika ibu mengambil makanan yang berkhasiat dengan diet yang seimbang . Susu yang dihasilkan baru lah berkualiti dan  lebih bernutrisi.

Ada segelintir ibu yang menyusukan tapi bayinya atau ibu sendiri kelihatan pucat,sering jatuh sakit & kurus je...Pemakanan ibu salah satu punca perkara ini terjadi.Jadi, amat lah penting suplemen dalam memastikan susu ibu lebih berzat dan bernutrisi... :)

Set Penyusuan 3M

Jom kita lihat ape kelebihan set penyusuan 3m dan ape kata mereka yang dah mencubanya;.....


Set breastfeeding Shaklee 3m terdiri daripada multivitamin, b complex, vitamin c, alfafa, kalsium & soy protein..ia bukan sekadar milk booster (membanyakkan susu) tetapi ia adalah rangkaian vitamin dan mineral keperluan ibu yang menyusukan anak, supaya ibu akan:
  • Lebih bertenaga
  • Kurang stress/tekanan perasaan
  • Mengelakkan meroyan
  • Mengurangkan sakit badan (sakit urat)
  • Kurang mengantuk (di waktu yang tak sepatutnya mengantuk)
  • Perbaiki keintiman suami isteri
  • Memiliki wajah berseri-seri
  • Mencantikkan kulit dan kuku
  • Mengawal berat badan
  • Membanyakkan susu ibu


Fungsi setiap2 vitamin dlm set 3M :





Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi :
- pembentukan darah dan sel
- mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, akar rambut yg kuat (kurang rambut gugur)
- membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita).
- badan tidak mudah lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

B complex :
- amat diperlukan oleh tubuh badan = otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri ;)

Vitamin C :
- antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan dan kulit lebih cantik

Alfalfa :
- MILK BOOSTER = membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Ostematrix :
- Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf
- PENTING bagi ibu yang menyusu - tidak boleh dipandang remeh. Jika ibu tidak menggantikan semula kalsium ini (semasa proses menyusu, period) maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

ESP @ Energizing Soy Protien :
- Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protin.
- mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
- membina hormon, enzim dan antibodi
- memekatkan susu ibu, bayi akan tidur lebih lama & lena..

Add on Omega Guard untuk perkembangan IQ baby..kandungan DHA & EPA yang tinggi berbanding brand lain..
- boleh bantu ilmu membakar lemak..buang semua lemak2 untuk langsing seperti sebelum kawin.
Jika berminat nak dapatkan produk shaklee, boleh hubungi saya ye.

Siti Sarah Zakaria
Your Trusted Shaklee Distributor
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 019-2659019
Penghantaran ke seluruh Malaysia



Kepentingan Minyak Ikan (Omega-3 & DHA ,EPA )

Assalamualaikum...Entry kali ni Sara nak kumpaskan lagi lebih detail pasal khasiat & manfaat utama minyak ikan terbaikkk di dunia keluaran Shaklee setelah Sara kaji dan kaji pasal omega-3 dalam Omega Guard shaklee..

Omega-3 fatty acids are considered essential fatty acids. We need them for our bodies to work normally. Because essential fatty acids (ALA,DHA,EPA) are not made in the body or are inefficiently converted from ALA to EPA and DHA, we need to get them from our diet ....Oleh kerana kadang2 diet seharian kita belum tentu cukup utk keperluan omega-3 adalah lebih baik ambil supplemen...betul x??

Sempena PROMOSI HEBAT HANYA PADA BULAN INI SAHAJA, jom kita pakat2 order omega guard ini yang semestinya supplemen terbaik untuk sesi keluarga..Ia boleh di ambil dari usia seawal 1 tahun lagi...

Meh kita lihat lagi , manfaat kita dapat dari omega guard shaklee..memang hebat berbaloi dengan harganya..




Manfaat Utama Omega Guard Shaklee


24 Manfaat Omega-3 Dalam Omega Guard Shaklee:
------------------------------------------------------------

1. Omega-3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega-3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kadar kolestrol
9. Omega-3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin, sistem saraf & penglihatan
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega-3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega-3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout & arthritis (radang sendi)

Selain itu, Omega-3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah insomnia (susah nak tidur)
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil

11. Orang yang ada masalah PCOS
12. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang optimum



Jika berminat utk dapatkan Omega Guard a.k.a minyak ikan jenama SHAKLEE, boleh hubungi;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Puan Siti Sarah [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982 | sarah@safa.com.my | 019-2659019
Seri Kembangan Selangor
Penghantaran ke Seluruh Malaysia




Saturday, 9 February 2013

Omega Guard Adalah Minyak Ikan Terbaik di Dunia..

Hi semua...entry kali ini Sara nak cite kenapa Shaklee Omega Guard menjadi supplemen wajib kami seisi keluarga...meh kita tgk ape itu omega guard...jom!!!!


Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sumber: Shaklee


Kenapa Omega Guard Sangat Diperlukan??

Omega Guard merupakan supplemen hebat shaklee yang merupakan sumber omega-3 iaitu asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita...Oleh itu kita perlu mengambilnya drp makanan seharian kita

Makanan yang kaya dengan omega-3 adalah seperti telur, ikan salmon,ikan mackerel, ikan sardin, ikan tuna dan ikan bilis...


Telur
Ikan Salmon


Namun, adakah diet seharian kita cukup untuk keperluan badan kita terhadap sumber omega-3 ...Omega guard adalah jawapan nya!!!


Apakah Kelebihan Omega Guard SHaklee berbanding dengan Minyak Ikan lain??

1. Omega Guard merupakan minyak ikan tulen terbaik di dunia...ia diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies)..Ia bukan dari hati minyak ikan yang kurang bermutu

2. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan..

3. Omega Guard merupakan minyak ikan tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 asid lemak Omega-3 semulajadi termasuk DHA, EPA, ALA dan banyak lagi...Jom lihat perbezaan kandungan DHA & EPA Omega Guard Shaklee dengan brand lain...

Perbezaan Shaklee Omega Guard dengan Brand Lain

Dari jadual di atas, didapati kandungan DHA Omega Guard adalah 360mg & kandungan EPA adalah 540mg..iaitu lebih tinggi daripada brand lain....hehehe bijak2 my doter n son :)

Fungsi DHA- adalah nutrien penting untuk perkembangan otak, penglihatan (retina) dan sistem saraf

Fungsi EPA pula adalah mengurangkan risiko penyakit jantung, sistem imun dan juga keradangan sendi yang menjadi ketakutan orang2 muda pada zaman moden nih.

4. Selain itu, Omega Guard adalah istimewa kerana ia dihasilkan oleh shaklee dengan menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini..

5.  Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak omega-3 yang paling tulen dan paling semula jadi 

6.  Kaedah ultratulen bergred farmaseutikal menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik,kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia yang sgt bertoksin...






Puan Siti Sarah Zakaria [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia
Shaklee ID: 893982
Hp no. : 019-2659019 (Sarah)
sarah@safa.com.my











..




Wednesday, 6 February 2013

PROMOSI FEBRUARI 2013 - OMEGA GUARD SHAKLEE

 Salam..cepatnya masa berlalu kan ..dah 6hb februari 2013...kita dah masuk bulan Februari 2013..Bulan ke-5 aku ceburkan diri dalam biz Shaklee. Banyak harapan ku bersama shaklee...wink ;)

Fuhhh, bulan ni Promosi Omega Guard Shaklee...Buy 6 Free 1


Dengan setiap pembelian promosi Omega Guard, beli 6 percuma 1 botol ini, anda berpeluang mendapat:

~Keahlian PERCUMA
~Penjimatan RM300++
~Dapat Cash Back/ Bonus
~Berpeluang membeli produk Shaklee dengan harga ahli di branch2 seluruh malaysia
~Berpeluang menjana side income dengan Your Health Partners



Jika ingin dapatkan produk shaklee, boleh hubungi saya di


Puan Siti Sarah [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor [SID: 893982]
Whatsapp/sms/call: 019-2659019
sarah@safa.com.my




Designed by UMIESUEstudio 2014