Google+ Followers

Friday, 1 March 2013

Berat Badan Turun 9KG dalam Masa 2 Bulan : Niat Kena Betul :)

Ini pula kisah kejayaan ibu muda yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 9kg dalam masa 2 bulan... sungguh hebat dan kuat azam beliau..dengan niat untuk meringankan badan untuk senang beribadah kepadaNya dan untuk suami tersayang sudah semestinya beliau berjaya menurunkan berat badan dan memakai kembali baju semasa anak dara dulu....

Saya kagum dengan semangat beliau..sebab kat luar sana ramai yang tidak mampu untuk bersabar demi mendapatkan hasil terbaik dalam masa yang singkat..tahukah kita, penurunan berat badan secara drastik akan membahayakan kesihatan kita dan yang lebih takut lagi boleh mengundang MAUT....

biar lambat, asalkan selamat.. sayangi diri sendiri, anugerah Allah s.w.t..kita jaga sebaik mungkin amanah ini...

Tahniah kepada Puan Aishah..beliau mula consume Shaklee untuk tujuan berpantang dan penyusuan bayi......dan pada awal Januari 2013, beliau consume LECITHIN + ALFALFA + ESP + HERB-LAX...azam tahun baru la tu (^___^)

Jom kita tgk apa kata Puan Aishah Rahim....





Pertama kali saya join Shaklee, saya plan hanya untuk fokus pada set berpantang + menyusukan sahaja. Saya TAK yakin yang saya boleh jual produk lain macam set kulit ke, set kurus ke. Sebab saya tak cantik. Saya gemuk. Hehehe. Negatifnya saya dulu-dulu kan? :)

Sehinggalah awal tahun haritu, saya pasang azam baru. Saya nak buat transformasi ke atas diri sendiri. Selain daripada nak jadi muslimah yang lebih baik, saya nak kuruskan badan walau sedikit. Orang kata, nak kurus kena ada niat yang betul. Jadi niat saya adalah untuk meringankan badan untuk beribadah. Takdelah badan berat dan malas-malas lagi.

Alhamdulillah, lebih kurang 2 bulan pengambilan LECITHIN + ALFALFA + ESP + HERB-LAX, inilah hasilnya.

Kepada anda yang mahu kurus secara SIHAT dan masih boleh makan makanan kegemaran (secara berpada-pada HEHEHE), bolehlah hubungi distributor anda. :)

P/S : Baju hijau tu, baju zaman anak dara. HEHEHE.

                                   ---------------------------------------------------------------------

Bestkan dapat pakai baju zaman anak dara dulu ...jeleous x???hehehe...anda pun boleh dengan azam yang kuat & sabar , anda pun boleh merealisasikan impian anda..memang tidak dapat dinafikan wanita & kecantikan tidak boleh berpisah..Gemuk bukan sahaja tak cantik malah membahyakan diri anda....Sayangi diri anda & sayangi mereka yang menyayangi anda...

Jika berminat nak mencuba set slimming shaklee, boleh hubungi saya;




Puan Siti Sarah Zakaria [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia
Shaklee ID: 893982 
Hp no. : 019-2659019 (Sarah)
sarah@safa.com.my





Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014