Google+ Followers

Monday, 25 March 2013

Testimonial Berpantang: Luka Cepat Sembuh dan Buasir Pulih..


Assalamualaikum..
Set Berpantang Shaklee menjadi pilihan ramai ibu-ibu sekarang..Pengalaman anak-anak yang terdahulu menjadi iktibar dan pengajaran sebab kurangnya ilmu penyusuan dan tidak mengambil berat soal pengambilan supplemen yang boleh membantu ibu menjayakan penyusuan sehingga umur bayi 2 tahun...Mari kita tengok ape kata ibu muda ini setelah amalkan set berpantang shaklee::

Testimonial 1
Testimonial 2: 
Saya sedang berpantang day 30: tapi saya cuma berpantang makan je dan teruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE yg best tu. yg lain2 sy dh buat mcm org habis pantang dh, cthnya drive kereta pegi post office, pegi bank, pegi beli brg, bawa anak2 pegi klinik.. hehehe kenapa sy berani? sebab rasanya kereta zaman skrg ni dh canggih2, tak perlukan byk tenaga nak drive, setakat control stereng je pastu kasi dia jalan sendiri, kekeke... :)) tp rahsia sy cepat sihat tu tak lain tak bukan adalah Shaklee la...kuikui ;) 

Luka jahitan sy byk sgt aritu, plus doc cakap kulit sy jenis kulit 'tauhu', anda tahu apa dia kulit tauhu ni? kulit tauhu ni katanya mcm kulit org cina, bila cucuk je berdarah, dia mcm hancur, salah satu punca dia sebab tak biasakan makan makanan pedas.. keadaan kulit sy yg mcm tu, menyebabkan tempoh menjahit tu lebih lama drp tempoh nak beranak kat dlm labor room tu.. semasa pregnant juga sy kena buasir, dan buasir makin teruk lepas bersalin.. dh sgt3 risau sbb sy selalu dgr cerita buasir ni susah nak baik dan perlu dibuang... huaaa... tp ajaibnya, sy ambil set berpantang shaklee; VITALEA + BCOMPLEX + VITAMIN C + ZINC COMPLEX dan juga OMEGA GUARD, dlm masa kurang drp 2 minggu, luka jahitan dan buasir sy tu dh baik! wahhh sgt gembiraaa!! :)) - Puan Nurrul Adilla


Set Berpantang Shaklee merupakan pilihan untuk ibu-ibu moden zaman sekarang..dengan set Shaklee, luka cepat sembuh & masalah buasir dapat diatasi..ibu-ibu lebih mementingkan penyusuan ibu, ingin membekalkan bayi mereka dengan susu yang  penuh nutrisi..

KHASIAT DAN KEBAIKAN SET BERPANTANG SHAKLEE::

VITA LEA WITH IRON FORMULA
* Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
* Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m'gantikan semula darah yg hilang.
* Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
* Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
* Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
* Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.


B COMPLEX
* Membantu menstabilkan hormon badan kita
* Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
* Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
* Menukarkan makanan kpd tenaga


ZINC COMPLEX
* Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
* Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
* Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
* Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
* Mengurangkan masalah rambut gugur
* Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.


VITA C
* Berkonsepkan pelepasan masa.
* Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
* Vita c sgat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
* Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
* Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin....


Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

OSTEMATRIX
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…
    

 Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ; 
 
Puan Siti Sarah[MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

Shaklee ID: 893982

Whatsapp/SMS. : 019-2659019 (Sarah)

Testimonial Berpantang dengan Shaklee...

alhamdulillah.. menjadi pilihan ramai ibu yg mahu berpantang bersama vitamin Shaklee.. 
sedikit perkongsian dari ibu-ibu yang pernah berpantang bersama shaklee yg di kongsikan di group esksklusif utk pengguna Shaklee.. 

Testimonial 1: Baby semakin Bam Bam & Susu makin meriah

Testimonial 2: Badan rasa sihat, senang bangun pagi & segar bertenaga


Testimonial 3: Hb naik, kurang sakit pinggang, Tidak mudah penat, Berta badan turun 11kg

Testimonial 4: Cergas, luka cepat baik, tiada sakit urat atau lenguh tulang,  perut kempis, tiada sembelit & susu lancar

Testimonial 5: Tiada masalah Rambut Gugur 

Testimonial 6: Lebih bertenaga dan luka cepat sembuh



 Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ; 
 
Puan Siti Sarah[MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan

Penghantaran Ke Seluruh Malaysia
Shaklee ID: 893982
Hp no. : 019-2659019 (Sarah)


Berpantang bersama Shaklee adalah yang Terbaik..Menyokong Penyusuan

Set Berpantang Shaklee ni adalah alternatif kepada  jamu atau maajun yang dianggap ‘panas’ dan tak berapa sesuai untuk bayi terutama yang menyusu badan. Kini ramai ibu-ibu yang mula mengambil berat tentang kesihatan selepas bersalin bukan saja untuk diri sendiri malah kesejahteraan si bayi iaitu dengan menyusukannya dengan susu ibu.

Suplemen Shaklee yang dicadangkan untuk ibu yang baru bersalin ini bukan saja baik untuk ibu dari segi pemulihan tubuh dan emosi tapi juga dari segi penyusuan sendiri.
Set Bersalin ini terdiri dari:

VITALEA
Multivitamin dan multimineral yang membekalkan 28 jenis nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Ia mengandungi Beta Karotena untuk pemulihan dan perkembangan tisu; kalsium,, fosforus dengan vitamin C & D untuk kesihatan tulang dan penyusuan; Biotin dan Panthotenic Acid untuk metabolisma lemak dan Vitamin B12 untuk pembentukan sel darah merah. Maklumla ibu baru bersalin pasti banyak kehilangan darah. Multivitamin dengan formula zat besi.

B COMPLEX
B Complex lengkap dengan 8 jenis vitamin B untuk kesihatan saraf dan juga anti-stress. Ibu baru bersalin biasanya mengalami sedikit tekanan perasaan yang jika tak dibendung boleh membawa kepada meroyan. Berada dalam keadaan tertekan juga boleh memberi kesan kepada susu badan.



VITAMIN C
Vitamin C penting dalam penjagaan kolagen tubuh. Vitamin C membantu penyerapan zat besi bagi mengelakkan anemia di kalangan ibu baru bersalin. Ia juga penting untuk mencegah selesema.



ZINC
Kekurangan zinc menjadikan luka lambat sembuh, dan ia juga berkait dengan tekanan selepas bersalin. Zinc juga membantu mengelakkan jangkitan pada luka serta mengelakkan rambut gugur.



Ibu yang memilih untuk berpantang dengan set bersalin Shaklee boleh juga mengambil suplemen-suplemen lain seperti:

ESP
Ibu baru bersalin memerlukan protein untuk membina kembali tisu-tisu dan memulihkan badan selepas selepas bersalin. Protein juga penting dalam penyusuan susu ibu.Penting utk memudarkan stretch mark.



OSTEMATRIX
 Gabungan kalsium-magnesium-vitamin D dan mineral2 lain bukan saja baik untuk tulang dan gigi malah membantu dalam pembentukan sel darah dan mengelakkan sembelit slps bersalin.


ALFALFA COMPLEX
Digunakan sejak berzaman sebagai milk booster (tapi awas jika bayi mengalami jaundis, tangguhkan dulu pengambilan alfalfa)..memulihkan urat selepas ibu bersalin.



LECITHIN
Lecithin membantu ibu menyusu mengelakkan dan merawati bengkak susu.


OMEGA GUARD
Minyak ikan tulen utk perkembangan otak, sistem saraf & awal penglihatan babyi bayi & boleh membakar lemak ibu2 slps bersalin.


GLA COMPLEX
menstabilkan balik hormon ibu selepas bersalin, mencantikkan kulit, menghalang tambah berat badan..




Set Berpantang Gold


Set Asas Berpantang


Testimonial Berpantang dengan Shaklee::



 Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ;
 
Puan Siti Sarah[MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan

Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

Shaklee ID: 893982
Whatsapp/SMS/Call. : 019-2659019 (Sarah)






Testimonial Kehamilan & Berpantang bersama Shaklee


Saya baru bersalin anak ke-3... Seorang Princess yg sgt adorable..... Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee utk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dgn vitamin shaklee utk kehamilan..

Spjg preggy saya ambil vitalea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya mmg x suka minum susu... Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la kesaat melahirkan.. Saya masih rasa sihat dan bertenaga.. Sehinggakan proses bersalin kali ni... sgt mudah dan cepat... Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda..sakit kontraksi memakan masa 2 hari dgn bukaan serviks baru 2cm.. Tapi kali ini.. Sakit kontraksi berlaku sgt sekejap.. Sejurus smpai ke hospital.. Doc cek bukaan serviks dah 7cm.. Diusung terus ke Labour Room.. Sedang nurse & Doc buat persiapan utk sambut baby.. Saya terus saya nk meneran.. Doc cuba cek bukaan serviks.. Mmg dh 10cm.. Dgn 2X push je.. Sy selamat melahirkan baby girl yg sgt comel.. kulit baby sgt halus mulus... putih merah.. Doc pun puji.. uri cantik, luka perinium sgt minimal dan proses jahitan sgt mudah... 

Baby pun sgt baik....disbbkan susu badan saya dh mula mengalir sejurus melahirkan... baby terus tido kekenyangan...

Sekarang saya amalkan set berpantang dan menyusukan Shaklee.. Badan mmg rasa sihat je.. Tanpa rasa letih walaupun melahirkan selepas usia 30-an.. Sbb ramai kawan2 yg sebaya dgn saya.. Mengadu mereka x larat nk meneran.. Smpai proses melahirkn memakan masa berjam2.. Masa berpantang pun meletihkan.. Sbb pemulihan badan sgt lmbt disebabkn faktor usia. Tapi pada saya dgn pengamalan vitamin shaklee.. Saya x lalui semua tu.. Usia bkn lagi halangan utk kita hamil dan melahirkan lagi.. –Puan Anna Eddy




Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ; 
 
Puan Siti Sarah[MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

Shaklee ID: 893982

Whatsapp/call. : 019-2659019 (Sarah)






Sunday, 24 March 2013

10 Kesilapan Diet Paling Besar




Kesilapan berikut TIDAK akan membantu anda kurangkan berat badan.

1.       Skip hidangan. Jangan skip mana-mana hidangan. Lagi-lagi sarapan pagi. Rugi! Sarapan tu penting untuk mencetus metabolism harian anda. Jangan tunggu sampai di ofis baru nak makan. Makan sarapan first thing in the morning.


2.       Cuma makan 3 hidangan sehari. 3 Hidangan TAK cukup untuk 1) mengawal nafsu makan dan 2) tingkatkan metabolism. Paling kurang makanlah 5x sehari. Ini tak kira samada anda ingin kurang, maintain or tambah berat badan. Makan malam pun boleh as long as you budget dalam keperluan kalori seharian anda.


3.       Makan tak cukup. Jangan jangan jangan tak makan. Nanti metabolism anda jatuh dan anda bukan sahaja melapar diri dan rugi pembakaran kalori. Kalau DCR anda 2,000 kalori sehari, paling kurang makan dalam 1,200 kalori. Yang penting makan kerap untuk kawal nafsu.


4.       Elak nasi. Saya sendiri pun makan nasi 2x sehari. Nasi adalah sumber karbohidrat yang baik. YES memang boleh menggemukkan kalau berlebihan tapi oats, buah atau roti pun boleh menggemukkan kalau berlebihkan. Nak makan nasi, jangan lebih segenggam tangan untuk satu hidangan.


5.       Ikut diet membuta. Ramai yang suka ikut trend-trend diet terkini seperti blood type diet, aktins, high protein dan lain-lain. Bagi saya, tiada masalah mencuba tapi jangan ikut membuta. Pastikan anda faham dan mempersoalkan fakta sains di sebalik setiap diet. Macam dalam agama juga. Kita tidak ikut membuta, setiap seruan ada hikmahnya.


6.       Harapkan makanan tambahan. mana-mana makanan suplemen atau makanan tambahan TAPI jangan bergantung kepada produk-produk tersebut untuk menjadi pembela kesihatan anda. Pastikan diet keseluruhan dah baik, kehidupan yang cergas (tak semestinya bersenam) dan gabungkan dengan makanan tambahan. Barulah berkesan.


7.       Tak tahu keperluan kalori diri. Macamana nak kawal makanan kalau anda tidak tahu keperluan kalori seharian (DCR) anda. Nilai DCR seseorang adalah unik dan bukan angka anggaran or average. Pastikan anda kenalpasti DCR anda. 


8.       Elak makanan tempatan. Saya sendiri pun makan di mamak hari-hari. Gaya hidup saya sememangnya Malaysian. Tiada masalah makan makanan kita selagi ia selari dengan keperluan kalori anda. Makanan barat seperti pizza, pasta, sandwich, meatballs pun boleh menggemukkan. 


9.       Terlalu fokus kepada satu perkara. Ada yang ingat makan oats semata-mata boleh kurus. Atau minum air kosong sahaja. Diet yang baik bukanlah bergantung kepada satu atau dua makanan/minuman. Ia merangkumi kesemua pilihan harian dan jangka masa panjang.


10.   Diet jangka masa pendek. Bila dengar perkataan diet, ramai anggap ia sebagai suatu program 12 minggu atau short-term tapi tu SALAH. Diet sepatutnya menjadi amalan sepanjang masa. Definisi “diet” pun adalah “amalkan pemakanan”. Jadi pastikan anda amalkan diet anda bukanlah untuk short-term tetapi sepanjang hayat.
[credit: kevin zahri] 



Tips atau Pantang Larang dalam Pengambilan Supplemen Shaklee


Dalam Shaklee, ada beberapa rules yang telah ditetapkan untuk menjamin keberkesanan supplemen, antaranya ialah:

1. Protein (ESP/mealshakes/ cinch shakemix)
sebaiknya diambil di waktu pagi semasa perut kosong..kerana waktu pagi metabolisme kita tinggi..

2. Alfalfa-
tidak boleh diambil bersama vitamin E atau GLA.. vit E akan menghalang penyerapan alfalfa

3. Ostematrix-
kalsium sebaiknya diambil di waktu malam..sebelum tidur

4. Vit C-
Patahkan 2 dahulu semasa demam, batuk atau selsema

5. vitalea-
jangan diambil bersama minuman berkalsium kerana boleh mengganggu efisiensi penyerapan zat besi(iron)
- Diambil bersama dengan vitamin C kerana iron memerlukan vitamin C untuk lebih mudah diserap
-dlm kes vitalea ni Sara rasa tak amik dgn vit C sekali pun takpa sbb dlm vitalea itself dah ade vit c

6.Vitamin Larut Lemak ( A, D,E K) - Omega guard,lecithin
Diambil selepas mengambil makanan berlemak / berminyak kerana vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan.

7. Jangan mengambil vitamin dengan minuman berkaffein
-mengurangkan efisiensi penyerapan vitamin..
-kalu nak ambil minuman berkafein gak..ambil 2 jam sebelum atau selepas mkn suplemen

Untuk keterangan lanjut & pesanan, hubungi saya,
Puan Siti Sarah [MamaSara]
Shaklee Independent Distributor [ID: 893982]
Whatsapp/call: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Segalanya Tentang ESP ..Soy Protein Terbaik..


Hi semua..entry kali ini saya nak ceritakan pasal ESP kerana masih ada yang tak berapa jelas mengenai ESP..hot seller dalam Shaklee..iaitu Protein soya..Rasanya memang sedap, tak rasa sangat soya nya tu..memang sedap lah ramai customer yang bagitau macam tu..Yang tak suka soya pun akan jatuh cinta pada ESP... :)

Tahukah kita protein penting untuk sel-sel kita.Pengambilan protein membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

PENTINGKAH PROTEIN?
Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.


SHAKLEE SOY PROTEIN ISOLATE POWDER:

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program (IPP). Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;
     - membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
      - menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
        setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  -kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
      - indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah


Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : 
As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : 
melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung : 
for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : 
keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


Testimonial ESP:

Testimonial 1 ESP: Kulit cantik selain sebagai milkbooster
Salam, saya nak share pengalaman saya menggunakan ESP..pada asalnya saya ambil ESP nie sbb nak pekatkan susu supaya anak tak bergayut lama..tapi bila dah 4 bulan saya ambil esp nie baru saya perasan, kulit muka bertambah gebu & berseri..tu pun ditegur husband dan adik beradik..lepas tu kulit tak berminyak sangat mcm dulu, jerawat pun susah nak timbul, if ada mesti cepat je surut & yg paling best..dari saya kecil mata bawah ada dark circle..tapi sekarang mcm tak percaya, takde dark circle pun keliling mata..thanks shaklee coz semua produk dr shaklee tak pernah mendukacitakan..

Testimonial 2 ESP: Muka cantik & badan slim

Testimonial 3 ESP: berat turun dengan ESP

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk keterangan lanjut & pesanan, hubungi saya,
Siti Sarah
Shaklee Independent Distributor [ID: 893982]
Whatsapp/call: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Designed by UMIESUEstudio 2014