Google+ Followers

Sunday, 17 March 2013

Supplement atau Vitamin Sangat Membantu dalam Masalah Kesuburan Suami Isteri...

Kuasa Allah Yang Maha Pemurah dan Penyayang keatas seorang hambaNya yang jumpa saya bulan lepas untuk rawatan setelah gagal hamil selepas 8 tahun mencoba. Saya periksa rahimnya retroverted tapi dia tak mengalami senggugut . Saya baru nak aturkan ujian kesuburan - xray HSG untuk buka saluran fallopian. Sementara itu saya beri suami supplement + vit E sementara isterinya saya berikan multivitamin dan folic. Dengan kuasa Allah belum sempat buat HSG dia disahkan hamil dan vaginal scan menunjukkan kandungan dalam rahim. Alhamdulillah. - Dr. Hamid Arshat

Sudah menjadi lumrah, setiap pasangan suami isteri inginkan zuriat sendiri sebagai penyeri rumah tangga mereka...Lambat cepat bergantung kepada rezeki masing2..semua adalah takdir dan suratan yang dah tertulis sejak azali lagi iaitu sejak kita dalam alam rahim lagi..betol tak?? Bagi yang lambat dan belum mendapat cahaya mata, adalah dinasihatkan jangan sesekali menyalahkan takdir dan Pencipta, semua itu ada hikmahnya..Dia dah rancang  yang terbaik untuk kita..Jangan sesekali berputus asa, teruskan ikhtiar, usaha dan doa yang berterusan..

Daripada status update fb Dr. Hamid Arshat di atas, dapat kita simpulkan bahawa supplement atau vitamin sangat penting kepada pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan..Vitamin ni penting untuk pastikan badan kita sihat dan seterusnya benih (ovum & sperma) yang dihasilkan juga adalah sihat dan aktif..

Sukacita saya ingin kongsikan kat sini, Shaklee mempunyai set Kesuburan yakni vitamin-vitamin semula jadi yang telah banyak membantu pasangan suami isteri untuk mendapatkan zuriat mereka..

Antara testimonial berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee adalah seperti berikut:

1.      Hamil dengan ESP + B complex setelah penggunaan selama 2-3  bulan

Just nk share perkhabaran baik dr sahabat sy yg dh consume SHAKLee stat 16 Dec 2012. SHAKLEE TERBAIK!!

TESTIMONI..
Alhamdulillah,seorang lagi rakan sy Norihan Ang dh disahkan hamil sebulan..Dia hanya mengambil ESP + B COMP SHAKLEE sbg supplement tmbhan utk memastikan tubuhnye siap sdia menerima cahayamata.. Tahniah sahabat..Sy cukup gembira dgn perkhabaran ini..(^_^)- Puan Ermona Sirash

2.      Hamil dengan GLA Complex (Masalah Period tidak Teratur)

Saya nak berkongsi cerita dgn semua warga SGL.. saya ada masalah period tak teratur lps bersalinkan anak no. 3 thn 2011.. dh mcm2 ubt saya cuba mkn tapi period tetap gak teratur. disember 2012 saya cuba amalkn GLA utk betulkan balik kitaran haid.. alhamdulillah period saya kembali normal dan 3 hr lepas saya telah dikejutkan berita yg saya disahkan hamil 6++ minggu wlpn saya mkn jamu utk mrancang hamil.. dasat tul penangan shaklee nih.. Alhamdulillah- Puan Dian Azmi

3.      Hamil dengan ESP + Vitalea Iron Formula + Vitamin E Complex + B Complex



4.      Hamil dengan set asas kesuburan Shaklee iaitu GLA Complex + Alfafa + Vitalea + Zinc


5. Hamil dengan set asas kesuburan Shaklee iaitu ESP + Alfafa + Vitamin E+ Zinc


6. Hamil dengan set asas kesuburan Shaklee iaitu GLA Complex + Alfafa +Omega Guard


haa itu dia antara testimonial Set Kesuburan Shaklee..Untuk lebih details pasal produknya sila klik di SINI

Mengapa supplement dan vitamin sangat membantu dalam masalah kesuburan?
Pengambilan vitamin dan mineral semulajadi mampu meningkatkan kesuburan bagi pasangan-pasangan yg sedang berusaha mendaptakan zuriat. Suplimen ini bertindak secara aktif bagi menstabilkan hormon serta meningkatkan taraf kesihatan badan di mana ianya sangat penting bagi meningkatkan peluang utk sperma dan ovum disenyawakan. Suplimen adalah satu keperluan apabila individu gagal untuk mendapatkan segala nutrient yg diperlukan dlm bdn melalui diet harian. Di tambah dgn amalan cara hidup yg kurang sihat seperti pengambilan makanan yang tidak seimbang, merokok dan pengambilan alcohol, kadar masalah kesuburan semakin meningkat dari tahun ke tahun.

Jadi, ambil langkah dari sekarang..Jangan biarkan masa berlalu tanpa usaha dan ikhtiar..mudah-mudahan mendapat keberkatan dan Allah mendengar doa kita..Waallu'alam..


More info & order;
Hubungi saya: Siti Sarah Zakaria
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019.2659019 | Sarah

COD Area: Bandar Baru Bangi, Kajang, Putrajaya, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan.

Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014