Google+ Followers

Monday, 25 March 2013

Testimonial Berpantang: Luka Cepat Sembuh dan Buasir Pulih..


Assalamualaikum..
Set Berpantang Shaklee menjadi pilihan ramai ibu-ibu sekarang..Pengalaman anak-anak yang terdahulu menjadi iktibar dan pengajaran sebab kurangnya ilmu penyusuan dan tidak mengambil berat soal pengambilan supplemen yang boleh membantu ibu menjayakan penyusuan sehingga umur bayi 2 tahun...Mari kita tengok ape kata ibu muda ini setelah amalkan set berpantang shaklee::

Testimonial 1
Testimonial 2: 
Saya sedang berpantang day 30: tapi saya cuma berpantang makan je dan teruskan pengambilan SET BERPANTANG SHAKLEE yg best tu. yg lain2 sy dh buat mcm org habis pantang dh, cthnya drive kereta pegi post office, pegi bank, pegi beli brg, bawa anak2 pegi klinik.. hehehe kenapa sy berani? sebab rasanya kereta zaman skrg ni dh canggih2, tak perlukan byk tenaga nak drive, setakat control stereng je pastu kasi dia jalan sendiri, kekeke... :)) tp rahsia sy cepat sihat tu tak lain tak bukan adalah Shaklee la...kuikui ;) 

Luka jahitan sy byk sgt aritu, plus doc cakap kulit sy jenis kulit 'tauhu', anda tahu apa dia kulit tauhu ni? kulit tauhu ni katanya mcm kulit org cina, bila cucuk je berdarah, dia mcm hancur, salah satu punca dia sebab tak biasakan makan makanan pedas.. keadaan kulit sy yg mcm tu, menyebabkan tempoh menjahit tu lebih lama drp tempoh nak beranak kat dlm labor room tu.. semasa pregnant juga sy kena buasir, dan buasir makin teruk lepas bersalin.. dh sgt3 risau sbb sy selalu dgr cerita buasir ni susah nak baik dan perlu dibuang... huaaa... tp ajaibnya, sy ambil set berpantang shaklee; VITALEA + BCOMPLEX + VITAMIN C + ZINC COMPLEX dan juga OMEGA GUARD, dlm masa kurang drp 2 minggu, luka jahitan dan buasir sy tu dh baik! wahhh sgt gembiraaa!! :)) - Puan Nurrul Adilla


Set Berpantang Shaklee merupakan pilihan untuk ibu-ibu moden zaman sekarang..dengan set Shaklee, luka cepat sembuh & masalah buasir dapat diatasi..ibu-ibu lebih mementingkan penyusuan ibu, ingin membekalkan bayi mereka dengan susu yang  penuh nutrisi..

KHASIAT DAN KEBAIKAN SET BERPANTANG SHAKLEE::

VITA LEA WITH IRON FORMULA
* Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
* Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m'gantikan semula darah yg hilang.
* Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
* Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
* Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
* Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.


B COMPLEX
* Membantu menstabilkan hormon badan kita
* Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
* Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
* Menukarkan makanan kpd tenaga


ZINC COMPLEX
* Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
* Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
* Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
* Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
* Mengurangkan masalah rambut gugur
* Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.


VITA C
* Berkonsepkan pelepasan masa.
* Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.
* Vita c sgat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.
* Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.
* Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin....


Energizing Soy Protein (ESP)
Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

OSTEMATRIX
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…
    

 Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ; 
 
Puan Siti Sarah[MamaSara]
Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

Shaklee ID: 893982

Whatsapp/SMS. : 019-2659019 (Sarah)

Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014