Google+ Followers

Wednesday, 6 March 2013

Testimonial SLIMMING SHAKLEE : Berat Badan Turun 18.5KG dalam Masa 4 Bulan

Set Slimming Shaklee yang beliau amalkan adalah Set Shape Up + ESP + Alfafa...
Ketabahan dan kesabaran beliau amat saya kagumi...
Beliau berjaya menurunkan berat badan sebanyak 14kg dalam masa 3 Bulan...Alhamdulillah berkat usaha dan azam yang kuat beliau berjaya keluar dari kelompok obesiti :)) 
Jom kita tengok ape kata beliau...





saya kerja shift. kalau keja pagi pukul 7am-2pm. memang takde waktu makan. nak makan kena curi2. kalau sibuk jangan harap lah. dulu, kalau pagi2 tak breakfast nasi lemak bila dah sampai pukul 11-12 memang perut berbunyi n lutut pun ketar. n balik kerja dah lapar melantak n tidur! petang baru bangun... memang letih kalau sibuk tu nak duduk, nak kencing pun tak sempat :) tu pasal badan naik!

kini senang. saya memang nekad nak berdiet..bukan untuk cantik saja tapi lebi

h kepada untuk kesihatan sebab saya rasa mengah, sakit lutut, letih2! maklumlah umur pun dah 30 kan. setiap pagi saya pastikan shake. dengan ESP atau cinch. minuman ni buat perut jadi kenyang dan tak terlalu berat. nak buat kerja pun lebih aktif.kalau 1 shift tak makan pun memang boleh bertahan. bila kita tak terlalu lapar so kita pun boleh kontrol makan. saya makan tengahari ja- tu pun 1/2 atau 1/4 ja. malam memang tak makan dah. bukan sebab tahan lapar tapi memang rasa kenyang sampai tak lalu dah nak makan.. so saya dah biasa mcam ni 3 bulan lebih. hasilnya sampai hari ni saya dah susut 14kg.

konsepnya senang je- kawal kalori. bila kita boleh kawal kalori harian dalam 1300-1500 saja sehari berat memang boleh turun dengan sendiri.tapi masalahnya nanti mesti lapar kan? jika perut sentiasa di isi dan kenyang masalah lapar settle! so terpulang pada kita la.. kalau kita kawal makan, pilih makanan yang sihat memang berat akan turun dengan sendiri.

selain tu saya ambil supplemen lain supaya dapat membekalkan saya dengan vitamin2 perlu sebab bila diet ni kita pn kekurangan zat. thats why sesetengah orang yang berdiet mudah selsema, pucat dsbgnya.


selain tu pernah dengar tak bila diet kurus pastu bila bila stop gemuk balik? ni dipanggil effect 'yoyo'. ni terjadi bila amalkan diet yang tak makan karbohidrat. memang cepat tururn tapi metabolisma jadi slow. seolah2 badan kita ni dah lupa cara nak metabolisma carb ni! bila kita start balik makan nasi- sistem badan kita dah jadi huru hara- dia tak reti dah.. metabolisma jadi slow dan carb ni dia akan simpan sebagai lemak! thats why kita kena makn juga carbohidrat ni sebab itu memang makanan asas kita. so boleh makan nasi- tapi kawal.. bukan nyer sampai 3 pinggan sehari 1/4 pun cukup. makan untuk keperluan je.



Selain pengambilan supplemen Shaklee, beliau juga menjaga pemakanan yang seimbang...Pengambilan karbohidrat dikurangkan tapi jangan sesekali skip makan ye nanti metabolisme kita akan menjadi perlahan....Supplemen juga penting untuk memastikan badan cukup zat dan muka tidak pucat lesu & lembik semasa berdiet..


 Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ;


Puan Siti Sarah[MamaSara]

Shaklee Independent Distributor di Seri Kembangan
Penghantaran Ke Seluruh Malaysia
Shaklee ID: 893982
Hp no. : 019-2659019 (Sarah)
siti.sarah.zakaria@gmail.com



Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014