Google+ Followers

Wednesday, 6 March 2013

VARIASI RESEPI BANCUH ESP


 ESP antara hot seller & product killer Shaklee....hanya mereka yang dah rasa kehebatannya saje faham ape yg saya bicarakan disini.... ESP??... esp atau nama penuhnya energizing soy protein (nama lama), soy protein isolate powder (nama baru).... saya taknak cerita panjang pasal ESP..entry kali ni nak share cara2 bancuh ESP...

especially yang baru beli atau dah lama beli tapi dah bosan dah..asik bancuh dengan susu jerrr. ..Basically satu sudu besar ESP dibancuh bersama satu gelas besar air suam. air suam ni samada air suam kosong tapi tak terhad cara tu je.. kerana anda boleh cuba resipi2 di bawah.. ikut tekak masing2 ye hehehe….saya suka bancuh dengan air milo jerrr J

  • ESP + plain water (suam/sejuk)
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + susu tepung (any brand)
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Yogurt drink
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)
  • ..........ada sape2 nak tambah..silakan...
Kadang2 saya bancuh dengan air sirap bandung ::


..anda bagaimana?...for me..saya sampai bile2 suka ESP dgn freshmilk (kalo rajin..blend skali dgn kismis/kurma)..kalo tidak shake2 jer....

Take Note yea:
JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)

Lain2 resepi:

Mix Smoothies


Lychee Smoothies

Strawberry Smoothies


ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik

apa keistimewaan dan kelebihan ESP?...boleh baca kat link ni di SINI

 Berminat untuk mencuba produk shaklee, boleh hubungi saya ;



More info & order;
Hubungi saya: Siti Sarah Zakaria
✆ Call/SMS/WhatsApp: 019.2659019 | Sarah

COD Area: Bandar Baru Bangi, Kajang, Putrajaya, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan.

Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014