Google+ Followers

Sunday, 21 April 2013

Nutrisi Kanak-kanak Kekal Aktif, Sihat & Pintar : Meal Shakes, Omega Guard & Chew Vita-C

Meal Shakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 

Mealshakes sesuai diambil oleh kanak-kanak yang:
 sering jatuh sakit (kerap demam, batuk, selsema)
 kerap sembelit
 ada masalah eczema dan kulit sensitif
✿ ada masalah asthma
✿ kurang selera makan dan 
✿ kanak-kanak obesiti. 

Kenapa untuk kanak-kanak obesiti jugak?? Mealshakes sebenarnya membantu mendapat berat ideal, tidak terlalu gemuk dan terlalu kurus. Mealshakes sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas hingga warga emas..Ibu hamil & ibu menyusu juga boleh amalkan mealshakes untuk tenaga, keperluan nutrisi dan tambahkan selera makan..

Ape rasa mealshakes? Mealshakes memang sedap..anak2 saya tak cukup 1 botol kalo susu dicampurkan mealshakes..sedap sgt mcm aiskrim vanilla gitu ;)

Cadangan untuk kanak-kanak: 1 sudu kecil setiap pagi dicampurkan ke dalam susu @ minuman lain manakala untuk orang dewasa 1 sudu besar 2x sehari.

Untuk kesihatan optimum, dicadangkan mengambil Omega Guard dan Chewable vita-c sekali. Malahan sangat bagus untuk perkembangan IQ dan sistem saraf kanak-kanak. 



Omega Guard



Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 
Omega Guard bukan sekadar minyak ikan, Minyak ikan Omega-3 yang kaya dengan DHA & EPA untuk fungsi otak serta meningkatkan focus, sangat sesuai untuk batuk berkahak, selsema berpanjangan & masalah Asthma..

Note: Omega guard sangat sesuai diberikan untuk mencairkan kahak..kalau demam, stop dulu omega guard sebab omega guard panas


Chewable Vita-C 100mg


Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.

Anak2 saya suka vita-c ni memang sedap..Jom place order hari ini hujung bulan April 2013 stok akan sampai. Harga sangat2 berpatutan

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Sharing is a few bites of loves ;)

 Untuk order & details, boleh hubungi saya:

 Puan Sarah
019-2659019 (Whatsapp/call) 
siti.sarah.zakaria@gmail.com..
Shaklee Independent Distributor di Selangor.
Shaklee ID: 893982





Testimonial Vitamin Ibu Menyusu + Herbal Blend : Berat Badan Turun 22KG Selepas Bersalin dan Anak Bebas Ruam Susu


Testimonial : Set Penyusuan + Set Kecantikan + Herbal Blend
Testimonial Pengguna Shaklee


Dalam masa 48 hari sahaja, Puan siti Jamilah Berjaya turunkan berat badan sebanyak 22KG dengan set penyusuan 3M. Mari kita baca ape kata beliau;

"Alhamdulillah lepas consume set breastfeeding+set kurus+set kecantikan memang puas ati sangat ngan hasilnya..amik vitamin ni sebb nak sihat n dalam masa yg sama nak cari suplement bykkn susu..syukur sangat dapat lagi benefit lain..paling ketara bile bersalin kali ni terasa bdan rasa ringan pas mkan vitamin ni..nak membuang pepagi smooth jek..tu sbb cont sampai skg..brat bdan memang turun cepat..especially kat tummy..yg penting kne konsisten..wuhuuuu...suke sgt..

pastu consume set kecantikan..dulu ade masalah kulit berminyak n tona kulit x sekata..now dah ok sesgt..twin mase kecik ade ruam susu..saya sapu multipurpose herbal blend ni..hasilnya memang terbukti..somemore suke bau herbal blend ni cam minyak angin..saya gune gak, apply kat bahagian tumit kaki n siku..jdi soft jek..korang pon ptot cube...xkenal maka x cinta..=)"
- Puan Siti Jamilah Mohd Yusof


Herbal Blend Multi-Purpose Cream

  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
Memang Herbal Blend cream ni sangat membantu & sangat best....especially bagi sesiapa yang ada anak-anak kecil yang selalu ruam dan punggung melecet...Kat muka pun selamat digunakan, sapu nipis-nipis je...Selain itu, boleh sapu-sapu kat siku dan tumit kasar seperti testimoni Puan Siti Jamilah tadi.. nak guna untuk urut bayi pun boleh, urut suami pun boleh hehehe multi-purpose kan sebab krim ni tak panas..dia berangin je...cooolll gitu


Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:
  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal
  •  Menghilangkan parut, termasuk campak dan chicken pox
  • Menghilangkan ruam pada bayi
  •  Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian    - credit to: Vitamin Semula jadi

Untuk order & details,

Puan Sarah (MamaSara)
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/call: 019-2659019



Friday, 19 April 2013

Testimonial Vita E dan GLA : Parut Keloid Makin Pudar





" Hilangkan parut dan KELOID
Masalah KELOID (cuba tengok di lengan kiri anda utk contoh keloid bagi yg ada parut 'BCG') terhasil akibat penyembuhan luka yang tidak 'teratur'. Collagen dan juga bahan lain penyembuhan seperti 'dicampakkan ke tapak luka' tapi tidak 'diratakan'. Contohnya macam tgk org buat lantai simen..dicampak 1 sodok penuh simen..pastu tukang buat simen ada emergency terus tinggal..maka mengeringlah simen tu 
kat situ. Keloid ni 'metafora'nya begitulah.

 Luka perlu dikawal kadar kelembapannya semasa proses pemulihan.. terlalu 'kering' atau 'basah' akan melambatkan/menyebabkan komplikasi dalam sistem penyembuhan.

Testimoni yg saya kongsi ni adalah kisah benar sahabat saya yang diuji dengan kemalangan yang menyebabkan luka dalam pada tangannya. Alhamdulillah berkat pengambilan berterusan VITA E complex dan juga GLA complex. Inilah hasilnya. :) - Puan Nor Ramli




Kelebihan Vita E Shaklee ::

- Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
- Memperbaiki peredaran darah
Memperbaiki tisu
- Melindungi paru2 dari pencemaran udara
- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
Mengurangkan parut
- Mengurangkan tekanan darah
- Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
- Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
- Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
- Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
- Merendahkan kadar kolesterol
- Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
- Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
- Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
- Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
- Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
- Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

PERBEZAAN VITA E SHAKLEE BERBANDING VITAMIN E DI PASARAN

1. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli - natural/organic - ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan 
2. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate - membuktikan ianya from natural source. Untuk info, satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia - bahaya untuk tubuh anda. (check yours now!)
3. Mengandungi 400IU, lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) untuk memastikan penyerapan pada tubuh dengan lebih sempurna




Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex?

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acidtersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO! 

GLA·atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

   -          Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil)
   -          Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
   -          Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
   -          Membantu dalam menangani menopus
   -          Menguatkan kuku dan rambut
   -          Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
   -          Melembabkan kulit
    -         Membantu menangai eczema
    -         Membaiki sel rosak
    -         Melegakan simptom akibat artritis rheumatoid
    -          Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
    -          Menguatkan imuniti tubuh
    -           Memperlahankan proses penuaan
    -          Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
    -          Mengawal kencing manis dan darah tinggi
    -          Mengawal kolesterol
    -          Untuk fungsi saraf
    -          Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan
    -          Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.



Untuk order & details, hubungi  saya,


Puan Sarah (mamaSara)
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/call: 019-2659019



Thursday, 18 April 2013

Keistimewaan Gla Complex Bukan Sekadar untuk Hamil


Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO! 



Gla Complex


Minyak Borage merupakan rahsia untuk kulit kekal sihat, minyak semulajadi untuk kulit kering dan bermasalah atau dah rosak..
Sumber: http://www.shikai.com/publications/borageSkin.htm



GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid
 berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. 

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6..Ianya digabungkna dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan kestabilan dan keberkesannya.  kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitynya dibuktikan secara klinikal mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex?

  • Herba tradisi yang dipercayai Borage adalah herba kegemaran orang Barat- untuk merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak,meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina..
  • Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil) di mana mengawal selia estrogen, testosteron. Gla membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki & wanita.
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) seperti senggugut, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus. memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menguatkan kuku dan rambut. memperbaiki rambut kering & keadaan rambut gugur
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Membaiki inflamasi kulit - selain itu eczema, alergi, kegatalan kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap, dan mengurangkan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis.
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri ( untuk yang nak hamil)
  • Menentang kanser - Gla adalah antioksidan yang menguatkan imuniti tubuh dan  menghalang pertumbuhan kanser dan sel tumor. 
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal @ menghalang komplikasi kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan.Kajian membuktikan pengambilan 480mg setiap hari GLA boleh mencegah kemerosotan dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol.
  • Menghalang pertambahan berat badan - merendahkan kolesterol LDL, memberi otot utuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

Siapa yg perlukan GLA Complex:
~ Diabetes
~ Period tidak teratur
~ Mencantikkan kulit (jeragat, jerawat, parut2 jerawat, kulit sensitif dll)
~ tingkatkan kesuburan (untuk cuba hamil)

  • Kencing Manis - Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis
  • Arthritis - GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak dan kekejangan pada waktu pagi. Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk arthirtis reumatoid
  • Payudara fibrocystic
  • Osteoporosis - kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.
  • PMS - Sesetangah wanita mendapati gejal-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA. Gejala ini seperti sakit payudara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahin.
  • Alahan - Orang yang terdedah kepada alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA kepada GLA. Malah, wanita dan bayi yang terdedah kepada alahan kelihatan mempunyai tahap yang lebih rendah GLA di dalam susu ibu dan darah.
  • Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD)
  • Ketagihan alkohol - GLA boleh membantu mengurangkan keinginan untuk meminum arak dan mencegah kerosakan hati
  • Tekanan darah tinggi dan penyakit jantung - Kajian menunjukkan bahawa GLA, samada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak penting, EPA dan DHA kedua-dua ditemuidalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.
  • Ulser
  • Kanser
Cadangan pengambilan:
2 kali sehari , 1 kapsul setiap kali lepas makan.

GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita:
Ramai yang salah anggap GLA complex untuk wanita sahaja. Sebenarnya supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya boleh diperoleh dari makanan atau supplemen. 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung. 

Untuk order & detail,

Puan Ct Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/call: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria @gmail.com


Vitamin untuk Kesuburan Suami Isteri..



Zuriat adalah anugerah Illahi. Setiap pasangan inginkan zuriat sebagai tanda kasih sayang dan dengan kehadiran zuriat maka lebih sempurna dan lebih bahagia rumah tangga kita. Rumah pun tak la sunyi, tangisan anak2 dan suaranya menyerikan lagi kehidupan kita sebagai suami isteri..betul tak ??

Lumrah bagi pasangan yang berkahwin, mesti nak dapat anak cepat-cepat kan. Lebih-lebih lagi bila rakan seangkatan yang berkahwin lebih kurang tempoh yang sama, semua dah hamil dan ada yang dah menimang cahaya mata, bunting pelamin misalnya. Tertekan juga kadang-kadang tu apabila teman2 & sahabat2 kita semua dah bertiga, berempat tapi kita masih berdua.

Antara penyebab@faktor2 biologi sukar hamil di kalangan wanita adalah
~ Tiub fallopian tersumbat
~ Endometriosis (merupakan masalah di mana dinding rahim secara abnormal wujud di luar rahim. Dinding rahim yang biasa memang masih ada dalam rahim, tetapi endometriosis adalah masalah dimana terdapat dinding rahim tambahan)
~ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi (prolaktin ialah hormon penghasilan susu yang mengganggu penghasilan telur)
~ Menghidap PCOS (polycystic ovarian syndrome) iaitu mempunyai hormon kelelakian yang tinggi menyebabkan telur tidak matang
~ Masalah hormon
~ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
~ Menopous sebelum waktunya
~ Masalah tiroid
~ Fibroid

Manakala penyebab biologi di kalangan lelaki pula adalah
~ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
~ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
~ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
~ Menghidap hernia
~ Gangguan hormon
~ Salur sperma tersumbat
~ Mati pucuk, lemah tenaga batin dsb

Penyebab2 dari faktor luaran (lelaki dan wanita)
~ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
~ Stress dan tekanan
~ Pemakanan yang tidak sihat
~ Kekurangan zat atau nutrisi
~ Amalan merokok atau meminum alkohol
~ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
~ Terdedah kepada pencemaran
~ Terlalu kurus atau terlalu gemuk

Bagi penyebab biologi, anda suami isteri dinasihatkan mendapat khidmat pakar dalam bidang reproduktif, agar masalah anda berdua dapat diselesaikan secara medikal terlebih dahulu kemudian selepas itu boleh lah mencuba Set Kesuburan Shaklee

Sekiranya anda berdua tiada masalah biologi, bermakna peluang untuk anda cepat dapat anak adalah cerah. Namun, anda mesti bersedia untuk mengubah cara hidup anda.

Bersenam
Bersenam bukan sahaja menyihatkan badan, malah memberi kesegaran minda. Badan yang sihat dan minda yang tenang menurunkan paras stress dan meningkatkan hormon kesuburan anda.

Mengelakkan pencemaran

Mungkin kita tidak dapat lari dari pencemaran, terutama pencemaran udara. Anda boleh menghentikan diri dan keluarga dari menjadi punca dan mangsa pencemaran dengan mengamalkan ‘green-living’. Setidak-tidaknya dengan berhenti merokok

Mengambil supplement (vitamin & mineral) untuk menambah kesuburanKesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan supplement berikut:

SET KESUBURAN SHAKLEE 

Kini terdapat banyak pengetahuan saintifik tentang penggunaan suplemen nutrisi dan kesan yang baik mereka terhadap kesuburan kedua-dua lelaki dan perempuan.Seperti yang anda akan lihat, suplemen ini boleh menjadi sangat berkesan dalam mengimbangkan semula hormon anda, serta memperbaiki kesihatan anda secara keseluruhan dan juga pasangan anda, ini adalah sesuatu yang penting untuk KEHAMILAN berjaya.

Supplemen adalah perlu kerana walaupun diet terbaik di dunia tidak akan mengandungi semua nutrien yang anda perlukan untuk memberi anda peluang terbaik untuk hamil.




1.   B-complex dgn Asid Folik

Ia kini diketahui bahawa asid folik boleh meencegah spina bifida pada bayi anda. Oleh itu adalah penting untuk anda mendapatkan banyak asid folik sebelum dan semasa mengandung. Dan bukan itu sahaja. asid folik tidak syak lagi memang penting, tetapi ia hanya sebahagian daripada keluarga amat penting B-kompleks iaitu vitamin yang diperlukan untuk menghasilkan bahan-bahan genetik DNA dan RNA. Bersama –sama dengan vitamin B12, asid folik bekerja untuk memastikan bahawa kod genetik bayi anda tidak berubah. Ingat, tidak cukup untuk mengambil asid folik sahaja apabila anda cuba untuk mengandung. Semua vitamin B adalah penting dalam tempoh pra-konseptual.Penyelidikan telah menunjukkan bahawa memberi B6 untuk wanita yang menghadapi masalah hamil meningkatkan kesuburan dan vitamin B12 telah didapati untuk meningkatkan kiraan sperma rendah (memperbanyakkan sperma).

B Complex – Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.


2.  ZINK

Zink adalah zat yang paling banyak dikaji dari segi kesuburan bagi kedua-dua lelaki dan wanita. Ia merupakan komponen penting dalam bahan genetik dan kekurangan zink boleh menyebabkan perubahan kromosom dalam sama ada anda atau pasangan anda, yang membawa kepada kesuburan dikurangkan dan meningkatkan risiko keguguran. Zink adalah perlu untuk badan anda untuk 'menarik dan tahan'(menggunakan dengan cekap) hormon pembiakan, estrogen dan progesteron.

Dan ia sama penting untuk pasangan anda: zink boleh didapati dalam kepekatan yang tinggi dalam sperma. Zink diperlukan untuk membuat lapisan luar dan ekor sperma dan Oleh itu, penting untuk kesihatan sperma pasangan anda dan seterusnya bayi anda. Menariknya, beberapa kajian juga menunjukkan bahawa mengurangkan zink dalam pemakanan manusia juga akan mengurangkan jumlah sperma itu.

3. Vitamin E dan Selenium serta Grapeseed Ekstrak

Vitamin E adalah antioksidan yang kuat dan telah ditunjukkan bahawa untuk meningkatkan kesuburan ia diberikan kepada kedua-dua lelaki dan wanita.Lelaki yang pergi untuk rawatan IVF dengan pasangan mereka telah diberikan vitamin E,dan kadar persenyawaan telah meningkat dari 19-29 peratus. Ia telah dicadangkan bahawa aktiviti antioksidan vitamin E yang mungkin membuat sperma lebih subur.

Selenium adalah antioksidan yang membantu melindungi badan daripada serpihan kimia yang sangat reaktif dikenali sebagai radikal bebas. Atas sebab ini, selenium dapat mengelakkan kerosakan kromosom, yang dikenali sebagai punca kecacatan kelahiran dan keguguran. Tahap selenium yang baik juga penting untuk memaksimumkan pembentukan sperma. Tahap selenium yang rendah pada lelaki dengan kiraan sperma yang rendah.

Ekstrak Grapeseed. Ekstrak Grapeseed bekerja dengan vitamin C untuk menjadikannya lebih berkesan. Di samping itu, kehadiran antioksidan ini tertentu boleh memberikan sokongan tambahan dan perlindungan kepada sperma.

4.  Vitamin C

Vitamin C juga merupakan antioksidan dan kajian menunjukkan bahawa vitamin C meningkatkan kualiti sperma, Ia melindungi sperma dan DNA di dalamnya dari kerosakan. Beberapa penyelidikan telah menunjukkan bahawa sesetengah jenis kerosakan DNA dalam sperma boleh menyebabkan sukar untuk hamil atau ia boleh menyebabkan peningkatan risiko keguguran jika berlaku kehamilan. Jika DNA rosak, mungkin ada masalah kromosom dalam bayi, jika kehamilan perlu diteruskan.

Vitamin C juga ternyata meleraikan sperma daripada berkumpul dan ia membuat mereka lebih bersepah ia penting untuk persenyawaan

Satu kajian telah menunjukkan bahawa wanita mengambil dadah klomifen untuk merangsang ovulasi akan mempunyai peluang yang lebih baik berovulasi jika Vitamin C diambil bersama ubat. Klomifen tidak selalu berkesan ke atas setiap wanita, tetapi peluang sering meningkat apabila disokong oleh vitamin C

5.  Protein

Ia mengandungi 9 asid amino tidak boleh dibuat oleh badan dan penting untuk pembangunan sel2 dalam badan. Di antara 2 asid amino yang penting adalah:”

L-Arginine
Ini adalah asid amino yang ditemui dalam banyak makanan dan kepala sperma mengandungi jumlah nutrien yang luar biasa ini, dan ini adalah penting untuk pengeluaran sperma. Menambahkan dengan L-arginine boleh membantu meningkatkan kedua-dua jumlah sperma dan kualiti.

L-Carnitine
Ini asid amino adalah penting untuk fungsi normal sel sperma. Menurut kajian, didapati bahawa semakin tinggi tahap L-Carnitine dalam sel sperma, semakin baik jumlah sperma.

Untuk wanita protein akan menguatkan dinding rahim dan juga megelakkan berlakunya keguguran. Selain itu ia juga membina sel2 yang baik yang akan membantu dalam pembesaran bayi.

6.  GLA COMPLEX

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

• Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid*
• Menyokong sistem imun*

boleh membantu meningkatkan kesuburan anda dalam bidang mukus pangkal rahim.Mukus serviks adalah bahan jeli-ish yang dihasilkan oleh tubuh wanita semasa kitaran bulanan beliau. Semasa ovulasi, mukus serviks menyerupai putih telur, dan sering dirujuk sebagai "lendir telur putih pangkal rahim." Mukus pangkal rahim adalah bahagian yang penting dalam kehamilan. Mukus pangkal rahim membantu sperma untuk hidup lama di dalam badan wanita, dan membantu sperma sampai ke telur supaya telur boleh disenyawakan.

7.  VITALEA IRON FORMULA

Multivitamin  yang cukup hebat. Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
.

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh dan memastikan badan mendapat nutrisi yang seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
- Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
- Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
- Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
- Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
- Meningkatkan sperma dan juga kualiti telur

Vita-Lea - kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.

Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki.

8.  ALFAFA COMPLEX
membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah dalaman wanita.

Optional : Omega Guard

Omega Guard – Omega 3 dan Omega 6 meningkatkan kelicinan pergerakan sperma bagi memudahkan persenyawaan.
Ini adalah merupakan Set Kesuburan Shaklee utk mereka yang tiada masalah kesihatan dan juga tiada masalah pada sistem peranakan. dengan pemakanan berterusan selama 3 bulan suami dan isteri dengan izin tuhan ada rezekinya. kita hanya merancang dan berusaha hanya tuhan sahaja yang menentukannya.

SET PENUH INI ADALAH UTK MEREKA YANG BETUL2 INGINKAN ANAK DAN SUDAH LAMA BERKAHWIN IA JUGA LEBIH MURAH BERBANDING DENGAN RAWATAN KESUBURAN LAIN.

Banyaknya supplement, mana satu yang perlu ambil? Semua kah?

Kalau nak ambil semua mungkin terlalu banyak, jadi untuk mereka yang mahu mencuba, ikhtiar untuk cepat dapat anak, saya cadangkan ambil supplement di bawah sebagai permulaan”

Untuk Suami : Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C +ESP) bersama Vita-E dan Zinc

Untuk Isteri : Set Family Wellness (vitalea+b complex+vita C + ESP ) bersama Gla Complex + alfalfa

Untuk masalah PCOS : Gla COMPLEX, ALFAFA & OMEGA GUARD

[Testimonial Vitamin Kesuburan Shaklee]

Sharing from - Adibah Amir Hamzah, 1st May 2013


"1. Dari saya sendiri. 


Alhamdulillah dengan berkat Allah nak izinkan, sejak ambil Shaklee, didapati badan saya semakin cergas, tiada lemah-lemah akibat keguguran, tiada sengal-sengal badan. Memang rasa cergas dan tak rasa diri ini keguguran. Alhamdulillah. 1 hari sahaja MC. Dan inshaAllah rasa bersemangat nak ke sekolah hari Khamis nanti dan hari Jumaat sebelum pulang mengundi. Doakan saya dalam kebaikan. Kalau dulu gugur sampai 4 minggu pun belum kebah-kebah lagi rasa lemah-lemah badan. Kini Alhamdulillah. Akan diteruskan sampai pregnant. Aamin.

So far Adib amalkan ESP, B Complex dan GLA Complex sahaja. InshaAllah akan tambah lagi complete set untuk kesuburan.

2. Kawan saya ada PCOS yang teruk.

Dia hanya amalkan GLA Complex, Alfalfa, dan Omega Guard. Apa yang dia beritahu pada saya, masalah PCOS sudah tiada. Cyst berantai sudah tiada. Sekarang fokus untuk stabilkan hormon. Sekarang beliau masih amalkan dan teruskan supplemen tersebut.

Doakan kami perolehi zuriat. Aaminn." 



JIKA ANDA PERNAH MENGANDUNG TETAPI MENGAMBIL PERANCANG ATAU IUD DAN PLAN UTK MENGANDUNG KEMBALI, SILA DETOX BADAN ANDA DULU AGAR KESAN PIL DAN UBAT ITU HILANG.
DENGAN ALFALFA DAN HERBLAX.


Di bawah ini membuktikan supplemen banyak membantu dalam masalah kesuburan..


Supplement banyak membantu dengan izinNya

Sumber: http://www.doctors-fertility-help.com/fertility-vitamins.html



Untuk order & detail,

Puan Ct Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/call: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria @gmail.com

Designed by UMIESUEstudio 2014