Google+ Followers

Sunday, 19 May 2013

Testimonial Meal Shakes : Antibodi Anak Lebih Kuat

"Saya bagi Meal Shakes kat Iman sebab dia selalu demam, selsema dan batuk walaupun Iman masa tu fully breastfeed. Almaklumla, anak nursery. Duk campur gaul ramai-ramai selalu sangat sakit. Boleh dikatakan setiap 2 minggu mesti kena. Alhamdulillah, lepas consume Meal Shakes, antibodi dia kuat sikit. Penyakit-penyakit dah jarang benar hinggap kat dia. Itulah yang buat saya jatuh chenta dengan Shaklee. Yang pasti semuanya secara semulajadi dan selamat.- Puan Diyana Atan



Testimonial Meal Shakes & Basic-H : Masalah Kulit Gatal


"Suami saya memang ada masalah kulit sblm ni.. Tapi jumaat lepas datang pulak gegata. Mana dpt pn xtaulah. Start je kena gegata tu. sy Suruh suami mandi dgn BASIC H, alhamdullilah kurang siket gatal. Lepas tu, sy buatkn MEALSHAKE, sbbnya suami mmg xboleh nk telan pil. Jadi dalam 2 hari ni kesan gegata mula surut n merah gegata pun semakin pudar. Nilah hasilnya 2 hari bermealshake + basic H." - Puan Aishah Nasir

 Berminat ingin mencuba produk shaklee? Boleh hubungi saya,
Ct Sarah Zakaria (Sara)
Shaklee ID: 893982
SMS/Call/whatsapp: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria.gmail.com


Thursday, 16 May 2013

Hari Ulang Tahun Kelahiranku - Syukur Diketemukan dengan Shaklee

Salam..Thanks semua yang wish besday Sara, kawan2 facebook & customer Your Health Partners.For my hubby, my son & daughter thanks for besday songs hehehe..tiada yang paling bermakna,hanya kasih sayang korang bertiga.sayang2 mama muahhh....Selain itu, insan yang paling ku sayangi dan ku kagumi, Bonda tersayang juga call wish besdayku..Thanks ma atas doa ma itu..Love u so so so much!! sangat2 terharu..u r my inspiration. Moga ma sentiasa sihat dan dalam rahmatNya selalu.Aamiin

Untuk kawan2 biz Shaklee thanks also..u r my forever frens..sama2 kita berjaya dalam biz Shaklee di bawah group Jutawan dalam mencari keredhaanNya.InsyaAllah..Aamiin

Dari kiri: Sara, Kak Syitah, Sue & Kak Mizah

ini gambar Gee (tiada dalam gambar hihihi) utk wish besday Sara...thanks Gee.. :) Gambar sewaktu kami menghadiri Bengkel Nutrisi pada 13hb April 2013 di Hotel Holiday Villa, Subang.Now we are certified sebagai Pengedar Shaklee yang Bertauliah..alhamdulillah ;)

Sijil yang Sara dapat semasa workshop tersebut..happy sgt2 dah graduated hehehe!!
Ilmu sangat penting..Carilah ilmu hingga ke liang lahad.Sara bukan nak menjual barang sahaja tau, selain untuk side income, tujuannya ingin sharing kebaikan shaklee kpd orang lain.Moga Shaklee dapat membantu kesihatan kita bertambah baik..Shaklee is number one because it always Green, always Safe & always Works.

~ Sijil Bengkel Nutrisi ~


Celebration my besday @ Kenny Rogers AEON Taman Equine # 15052013# last sweet moment here#sebelum pindah#BandarTeknologiKajang#HomeSweetHome :


8.30pm

Okey lah..sampai kat cni sahaja coleteh Sara pasal besday smlm.hehe umur dah bertambah 1 tahun lagi..2 tahun lagi angka 3 di hadapan..alaa umur semakin meningkat.Tapi Sara tidak risau sebab dah ada Shaklee...

Bagaimana pula dengan anda??dengan persiapan diri menempuh hari-hari mendatang..Jom amalkan vitamin Shaklee untuk kesihatan kita lebih2 lagi golongan wanita yang sudah sedia maklum melalui byk fasa dalam kehidupan..So, vitamin dan supplement memang penting untuk kekal sihat dan aktif..

Vitamin kegemaran Sara:

1. Set Kecantikan Kulit Booster- Vitamin E complex, Vitamin C, ESP, Alfafa Complex, Omega Guard
2. Collagen Powder
3. Set Slimming Shaklee-  ESP, Cinch Shake Mix, Lecithin, Alfafa Complex, Herblax, Omega Guard
4. Ostematrix
5. Garlic
6. Nutriferon - Boost sistem imun


Ini lah rahsiaku..Ramai orang tegur macam mana boleh maintain kurus..dulu Sara pernah mencecah 58kg sebelum kahwin..sekarang berat 48kg..hepi sgt2 walaupun anak dah 2 orang hehehe..

Ramai juga yang tegur pakai ape kat muka..Selain vitamin di atas, Sara amalkan Set SkinCare Nutriwhite..memang agak mahal tapi berbaloi dan tahan lama..boleh beli Gentle Deep Foaming Cleanser, Soothing Radiance Whitening Softener (toner) & Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 sebagai day cream  untuk permulaan..Okey lah..Sampai di sini sahaja entry kali ini..moga pembaca2 blog Sara sentiasa sihat dalam keberkatanNya.Aamiin..Waallahuallam..



Wednesday, 15 May 2013

Testimonial Vitamin E dan ESP : Parut Kemalangan Semakin Pudar



Assalamualaikum...
Hye guyz just nak share testimoni diri sendiri 


Kesan jahitan after xcident makin samar2 dengan penggunaan ESP+ Vitamin E yang konsisten. Boleh jugak sapu Vita E tuh kat parut & jerawat kalau ada. So far sangat berpuas hati. Produk sapu2 parut yang lain mmg x jalan. Makin berjerawat kat area parut tuh lagi ada. So Shaklee jugak D BEST cos dia pelihara dari dalam and gantikan sel-sel yang dah rosak. Cuma kena bersabar, kesan kat setiap orang x semestinya sama. Start Consume Jan13 till Now. Harap2 lepas ni dah ilang terus parut tuh. Malu la kat muka. Ehe!

- Sharing from Bidadari Sue


Untuk info & pesanan, boleh hubungi saya,
Siti Sarah Zakaria (Puan Sara)
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/call: 019-2659019
email: siti.sarah.zakaria@gmail.com

Testimonial Vitamin E : Luka Cepat Kering dan Parut Makin Pudar



"Anak saya terjatuh masa bermain. 
Luka di muka paling banyak.

Alhamdulillah saya letak Vita-E hari-hari kat luka dia.
Dalam masa seminggu dah nampak bezanya,
Luka cepat kering dan cepat sembuh dgn Vita-E.
Memang Amazing Vita-E ni!!-" Sharing from Puan Azlina Hashim



Untuk info & pesanan, boleh hubungi saya,
Siti Sarah Zakaria (Puan Sara)
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/SMS: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com



Testimonial Vitamin Kecantikan: Kulit Makin Cerah, Liang Pori Makin Mengecil & Badan Rasa Bertenaga dengan ESP + Vitamin E + Vitamin C

Alhamdulillah..seperti yang saya katakan, Cantik & sihat tidak akan datang bergolek...kesabaran juga perlu dan konsisten dalam pengambilan vitamin shaklee..Vitamin Shaklee mencantikkan dari dalam..badan yang sihat dan dalaman yang sihat seseorang dapat kita lihat melalui wajahnya..Jadi, penjagaan wajah mesti dijaga dengan betol..Sara juga ramai yang tegur muka nampak glowing dan beseri-seri..hepi rasanya kan bila wajah kita tampak bersih dan cantik, bebas dari kulit kusam, tona tak sekata, jerawat & jeragat, pori2 mengecil....apabila berdepan dengan orang ramai, diri pun rasa yakin aje...betol x??

Ini dia testimonial & sharing daripada Cik/Puan Nour Fieza;


Testimoni diri sendiri...Setelah hampir 3 bulan makan Vitamin E & Vitamin C Shaklee...Kulit makin cerah, liang roma dah nak tertutup & kulit pun makin bersih...baru2 ni dating dgn bff, bff pun tegur makin cerah...hehe suka2...tp yg paling best badan pun rasa bertenaga tau....senang je nak bgn pagi...alamak tertingal esp...ESP dah sebulan minum...- Sharing from Nour Fieza

Cadangan: 
untuk masalah jerawat, boleh add on Alfafa Complex untuk buang toksin dari badan..


Untuk info & pesanan, boleh hubungi saya,


Siti Sarah Zakaria (Puan Sara)
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
whatsapp/call: 019-2659019
email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Monday, 13 May 2013

Testimonial Vivix : Abah dah Bebas dari Serangan Jantung, Pendarahan Teruk dalam Kepala & Serangan Strok



Testimoni abah sendiri....

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang...tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut...

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala...berkampung di hospital Klang hampir sebulan...di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya....sebak pulak...

Kalau nak cerita mmg panjang...tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume...kesihatan abah makin pulih...Alhamdulillah...dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid...pergi ke pasar..

Memang syukur sangat2...dapatkan vivix sempena bulan promosi...



JOM DAPATKAN VIVIX DENGAN HARGA PROMOSI pada BULAN MEI 2013 SAHAJA..Hadiahkan mak ayah & orang yang kita sayang dengan Tonic Hebat Shaklee ni...more details pasal vivix..klik kat SINI

Hubungi kami untuk pesanan & dapatkan konsultasi percuma dari Your Health Partners,


Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/SMS/call: 019-2659019 (Sarah)
email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Saturday, 11 May 2013

Hadiah Hari Ibu untuk Ibu-ibu Anda Tersayang

Assalamualaikum...

Bismillahirrahmanirrahim....Selamat berhujung minggu semua..Sara doakan anda yang sedang membaca blog saya ini berada dalam keadaan yang baik dan sejahtera di bawah rahmatNya..aamiin

Jika anda sedang diuji dengan kesakitan, maka bersabarlah dan cari ikhtiar dengan berjumpa doktor atau memilih Shaklee sebagai remedi anda yang lebih selamat, Go green, go nature ;)

Sara memilih Shaklee sebagai teman di kala jatuh sakit..memang shaklee banyak membantu ibu-ibu khasnya dalam menjayakan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu..memang Sara sekarang amalkan shaklee sejak menyusukan anak sulong lagi begitu juga dengan family Sara..shaklee very works dan Sara ingin berkongsi dengan pembaca-pembaca blog tersayang tentang kebaikan produk kesihatan Shaklee..meh kita sama2 menjaga kesihatan kita dengan cara semula jadi !!!

Mei 2013 merupakan bulan yang special buat Sara..Hari Ulang Tahun Kelahiran sara...jeng jeng Sara ada sesuatu yang special untuk anda jika membeli produk Shaklee dengan Your Health Partners..jom pm Sara laju-laju untuk tau ape yang special itu... :)

Selain itu, bulan ini juga sangat special kan..semua orang tau..tanggal 12hb Mei merupakan hari ibu..Di kesempatan ini Sara ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu khususnya pembaca setia blog Sara..moga2 kita menjadi ibu terbaik untuk anak2 kita..Special Dedication to my mama (Ma), terima kasih atas segalanya..I love u so so so much (^_^) Tanpamu siapa la ku di sini...

Sempena bulan special ni, Shaklee menawarkan promosi hebat sepanjang Mei 2013...


MEI 2013: PROMOSI VIVIX SHAKLEE


(BUY 6 FREE 1)

Boleh share dengan family untuk belian borong ini. Dengan pembelian ini, anda berpeluang mendapat FREE Membership dan FREE Postage!!

Atau anda pilih untuk belian 2 botol sahaja?

BUY 2 BOTTLES OF VIVIX : Also GET FREE Membership & FREE Postage


Apakah itu VIVIX??



Vivix merupakan satu penemuan revolusionari dalam anti-penuaan pada tahap sellular. Ia merupakan supplemen anti-penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Syarikat No. 1 supplemen makanan di Amerika..Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada mekanisma penting penuaan pada tahap sellular..

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular::

1.  Kerosakan DNA - setiap hari sel kita diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pengkalan data genetik dan ini boleh mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Pengawalan Genetik - menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular..Di dalam penemuaan utama, uji klinikal terbaru menunjukkan ramua Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular

3.  Pengeluaran Tenaga yang kian menurun oleh sel-sel - Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitichondria menurun, fungsi sel juga menurun. Ramuan vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel

4.  Penimbunan Protin AGE (advanced glycation end products)  - boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dengan anggur " muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.




Vivix memang multifunctioning..untuk awet muda, untuk masalah kesihatan kronik seperti diabetes (kencing manis), darah tinggi, kanser,  Arthritis, Breast cancer, Alzheimers.. Selain itu, orang muda yang dah beruban juga, vivix boleh membantu..Hanya vivix sahaja yang berupaya menembusi DNA dan membaik pulih kerosakan DNA..orang yang beruban tu disebabkan kerosakan DNA rupanya..Mereka yang baru habis menjalani KEMOTERAPI juga sangat disyorkan mengamalkan vivix. InsyaAllah kesihatan akan bertambah dan tubuh badan akan makin sihat..

Manfaat Vivix:

~ Melambatkan Penuaan Sel Kulit
~ Memperbaiki sel DNA
~ Meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit lebih sihat
~ Untuk kulit tampak berseri dan bersinar
~ Mengurangkan komplikasi pesakit diabetes
~ Meningkatkan kesihatan mata
~ mengurangkan risiko penyakit jantung dan stroke
~ Membantu dalam menghalang penyakit kanser
~ Menyokong kesihatan keseluruhan




Vivix merupakan satu-satunya supplemen shaklee dalam bentuk sirap..sesiapa yang tidak suka dan susah nak menelan tablet atau kapsul, pasti akan menyukainya..1 botol jimat dan tahan sehingga 1-2bulan.. memang tidak rugi jika memilikinya sebab amat berkesan dan sangat bagus untuk kesihatan kita.. pelanggan dah mencubanya sering repeat order coz it really works..love vivix ketat-ketat ;))

Untuk konsultasi percuma, boleh hubungi saya di talian 019-2659019 (SMS/Whatsapp/call), ejen shaklee anda kawasan Seri Kembangan, Putrajaya, Puchong..dan kami akan berpindah ke Kajang nanti sebelum bulan puasa..Penghantaran juga dibuat melalui Pos Laju malaysia/GDEX/Citylink...

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
email: siti.sarah.zakaria@gmail.com



Friday, 10 May 2013

Alamilah Kehebatan Kesihatan dengan Nutrisi Shaklee!!!: Water Pitcher

Alamilah Kehebatan Kesihatan dengan Nutrisi Shaklee!!!: Water Pitcher

Testimonial Vivix : Bebas dari Diabetes Setelah 7 Bulan Amalkan Vivix




En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan saya dengan penuh gembira dan hebat; terima kasih VIVIX”

Andalah orang yang seterusnya Bebas dari Diabetes…
Dapatkan VIVIX sekarang dengan HARGA PROMOSI bulan Mei 2013… hanya tindakan bijak anda sekarang dapat merubah kesihatan anda....Penghantaran adalah PERCUMA… 
Credit to: VIVIX Shaklee


Info & orders, just contact me ;
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 893982
Whatsapp/SMS/call: 0192659019 (Sarah)
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com
FB: Sarah





Thursday, 9 May 2013

Promosi Mei 2013: Vivix - Petua Kecantikan, Awet Muda dan Kesihatan Menyeluruh


Salam...

Hehe...syok tulis entry pasal trip ke cherating & cameron highland..alhamdulillah dah abis episod bercuti..Now kita focus pada Shaklee...Ok, masih belum terlambat rasanya untuk saya war-warkan promosi hebat Shaklee bulan Mei 2013..Tadaaa VIVIX tonic hebat Shaklee..1 Botol RM475 (Harga Runcit), untuk tahu harga ejen dan harga promosi pula boleh hubungi saya ye dengan segera!!
Promosi akan berakhir pada 31hb nanti..



*Sumber gambar : Facebook Shaklee Malaysia
Vivix merupakan Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix mengandungi campuran unik botaniPolygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiatantioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Lebih banyak tentang Vivix.. sila klik di SINI

Harga kami tawarkan memang cukup murah..memang berbaloi2 sesiapa nak hadiahkan kat ibu atau isteri tersayang, vivix adalah pilihan terbaik untuk jadikan hadiah sempena Hari Ibu 'Happy Mothers' Day'..


Secara ringkasnya, kehebatan Vivix ini ;


-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Jom dapatkannya sekarang, boleh hubungi saya :

Info & order:

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/SMS/Call : 019-2659019 (Sarah)
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com





Percutian Combo Kami Sempena PRU-13 ... Peace ;)


Assalamualaikum...

Salam sejahtera... dah lama tak menulis blog, agak busy dengan balik kampung sempena pemilihan raya ke13..kami bertolak balik ke kg pada hari jumaat 3hb Mei ikut jalan kuala terengganu..kebiasaannya ikut bentong-gua musang..Disebabkan anak2 masih kecik dan kesian diorang lama dalam perjalanan, kami bermalam dahulu kat cherating resort!!

Waaa dah lama sebenarnya kami tidak pergi bercuti, Damia pun dah 1 tahun setengah..masing2 busy..papa busy dengan kerja ofis yang x sudah2 hehehe mama pula busy dengan business Shaklee walla..
Walaupun bercuti, order tetap masuk & ramai yang bertanyakan pasal Shaklee dan buat payment alhamdulillah rezeki anak2...Ok berbalik pada percutian kami di Cherating, kami tidak merancang pun nak singgah di cherating..last minute je..kami pilih Suria Cherating Beach Resort sebagai tempat penginapan kami pada malam itu (tidak usha pun, ikut gerak hati) hihihi..Penginapan satu malam kat cni dalam RM210.. guna duit bonus shaklee la utk family's  joy ngeee ;)


Sampai nye kami di resort pada pukul 3ptg lebih..lepas check in dan berehat seketika, kami terus dress up swimming trunk huhu...papa & afif je..Damia & mama pakai baju biasa je ( takde gambar pula time ni)..sbb semua nak mandi-manda kat kolam..so x bawa handphone utk snap pic..adeiii rugi pula rasanya dengan afif bermain dengan duck float dia hehehe..


Ni kolam renang kami mandi-manda ..Damia & afif takut nak main air..hehe so comel anak2 mama time tu..diorang prefer playgrounds yg ada sebelah kolam  hahaha..nak juga ajak mama & papa temankan diorang main :))

@ Suria  Cherating Beach Resort


Trip kami kedua pula adalah Cameron Highland , on the way balik ke KL pada 6hb mei...first time afif & damia menjejakkan kaki di sini.kami bertolak dari machang pada pukul 2.45ptg melalui jeli-dabong.first time ikut jln tu, perkampungan orang asli..dan  kami sampai di cameron pada pukul 8.30mlm..sebab dah malam, kami just pilih mane2 hotel..kami pilih Hotel Rosa Passadena kat bandar Brinchang..penginapan kat cni pula dalam RM188..alhamdulillah leh spend sedikit bonus shaklee untuk percutian family :))


Sebab terlalu penat, kami terus check in & dinner kami order kat hotel je..ini dia Nasi Goreng Special medium utk 2-3 orang makan , RM21.oo sepinggan..kenyang alhamdulillah


Keesokannya, kami breakfast dan terus check out..antara tempat2 kami sempat lawati adalah Big Red Strawberry Farm, Healthy Strawberry Farm & Strawberry and Tea Shop (dah lupa nama ape huhuhu)..shopping teh la kite ape lagi sbb dah lama teringin nak minum teh cameron kikiki

@ Cameron Highland


Next trip, kami plan nak pegi langkawi pula...In Shaa Allah kalau ada rezeki..best juga bercuti bersama family tersayang..lg best kalo semua adik beradik dpt join kan  :)) Ini first trip kami pada tahun 2013..semoga ikatan kasih sayang bertambah erat & terus berkekalan..Aamiin

Designed by UMIESUEstudio 2014