Google+ Followers

Sunday, 28 July 2013

Hidup Secara Sihat dengan Diabetes (Kencing Manis)



Special Sale Raya!!


Dapatkan SET BAJET SUGAR CONTROL (diabetes) dengan harga PROMOSI ..Promosi Last on 31 July 2013..

Alfalfa:
Alfalfa mengandungi mineral yang boleh menstabilkan paras gula.

Gamma Linoleic Acids (GLA):
GLA ialah asid lemak perlu serta anti inflamasi. Ia amat membantu dalam mengurangkan simptom kesakitan saraf bagi pesakit diabetes neuropathy.Juga mengimbangi hormon insulin dan mengurangkan paras kolesterol

Vitamin dan Mineral
Vitamin C dan Zinc adalah nutrient yang perlu bagi penyembuhan luka atau amputation (pembedahan buang kaki) manakala Chromium penting bagi mengekalkan paras gula yang sihat.
Zinc juga menurunkan paras glukos dalam darah.

Hubungi saya, Siti Sarah Zakaria di talian: 019-2659019 (Whatsapp/Call/KakaoTalk/LINE)

Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang & Bandar Baru Bangi. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Pos Laju/G-dex/City-link

Saturday, 27 July 2013

Detox Sangat Penting dalam Kesihatan Mahupun Kecantikan





Detox dengan kata lain ialah ‘membersihkan dan menyucikan badan dari dalam’. Untuk memiliki kesihatan yang optimum dan kecantikan seri wajah, detox sangat penting yea. Toksin yang berlebihan di dalam badan perlu dibuang dan dicuci. Selain itu, detox sangat penting untuk penyerapan optimum nutrien/vitamin. Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna. So, rugi je kan kalau penyerapan vitamin yang kita makan tidak dapat diterima oleh badan sepenuhnya. Sebagai langkah pertama, detox patut dijadikan FIRST STEP yang perlu diambilkira :)

Selain masalah penyerapan vitamin, pembentukan toksin berlebihan di dalam badan juga boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk:
• Sakit sendi
• Pencernaan bermasalah
• Halitosis (nafas berbau)
• Jangkitan yang berulang-ulang
• Kekurangan daya imun tubuh
• Jerawat/kulit kusam
• Selalu berasa lesu dan tidak bertenaga
• Sakit kepala yang kerap dan berulang
• Rasa gatal
• Emosi yang bercelaru
• Radang pada kulit
• Alahan
• Ekzema

Sekiranya anda ada mengalami perkara di atas, badan anda sememangnya perlukan DETOX!

Di Shaklee, kami menawarkan produk detox untuk membantu membersihkan badan anda daripada bahan kimia toksin, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, mencuci darah, membina mikroflora usus anda dan banyak lagi.

Detox Hati/Liver Detox:
==============

Hati adalah organ dalaman terbesar di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifikasi badan secara semulajadi.

DTX Complex :
 meningkatkan aliran cecair hempedu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat.
 mengandungi 6 ekstrak semulajadi bahan botani dengan antioksidan:
• milk thistle seed
• schizandra chinensis seed (tanaman berasal dari China untuk meningkatkan jumlah enzim detoksifikasi di dalam hati)
• cendawan Reishi (dikenali kerana sifat antioksidannya)
• dandelion
• kunyit
• artichoke (untuk membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal)


Pencuci Darah:
==========

Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.

Garlic Complex Shaklee diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan SEMUA allicin. Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.mengandungi campuran pudina dan ekstrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan


Pencuci Keseluruhan Tubuh:
==================

Alfalfa adalah dikenali sebagai
 agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik (merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh)
 membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.
 membantu dalam pencernaan, anti-radang, anti-artritis dan anti-bakteria
 membantu dalam penyembuhan ulser, gout, sakit tumit, sakit perut, alahan dan pembaikan cakera tulang belakang (disc)
 mengawal tahap gula dalam darah dan membantu menurunkan paras kolesterol


Bulan puasa ni adalah masa terbaik untuk mencuba produk detox Shaklee! Jangan biarkan badan kita dipenuhi toksin yang boleh menjadi punca kepada pelbagai penyakit berbahaya yang tidak diingini. Bertindaklah sekarang demi tubuh badan anda!!



Ask me for Healthy Living,


Siti Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
☎ SMS|WhatsApp|Call : 0192659019
✉ Emel : yhp.safa@gmail.com

Thursday, 25 July 2013

Hamil Selepas 2 Bulan Pengambilan Set Kesuburan Shaklee



Hari ini saya terpanggil untuk kongsikan testimoni seorang pelanggan Shaklee yang telah berjaya hamil selepas 2 bulan mengamalkan Vitamin Kesuburan Shaklee suami isteri..

Vitamin yang diorang ambil adalah;

Isteri >> Vitalea Iron Formula (Multivitamin) + B Complex + Vitamin C + GLA Complex

Suami << Vitamin E Complex + Zinc Complex



:: HAMIL SELEPAS 2 BULAN AMBIL SET KESUBURAN ::

Hi Dearies,
Saja nk share testimoni kt sini... Saya berkahwin hampir setahun.... saya mula ambil produk shaklee utk kecantikan kulit bermula april tahun lepas.. selepas saya berkahwin saya ambil ESP, vitamin E & Shaklee Collagen.. ada juga ambil GLA Complex utk period saya.... sejak berkahwin saya dan suami memang selalu je travel... kadang2 atas urusan kerja... kadang2 jalan2 je... Belum terfikir nak ada baby.. walaupun kami x pernah merancang.. mungkin belum ada rezeki.. 

Tapi.. lepas tengok kawan2 yang baru je kawin... terus je preggy.. membuatkan saya mula merasa yang saya pun teringin utk mengandung. Memang tak nak tunggu lagi... April lepas...saya contact ibu saudara saya merangkap shaklee distributor.. dia cadangkan saya ambil vitalea, b complex dan vitamin C di samping meneruskan GLA complex... untuk suami ambil vitamin E & Zinc utk kesuburan lelaki...

Harini, sudah 1mnggu period saya lewat... tekak mula rasa mual, pinggang rasa lenguh2... saya rasa pelik.. pagi tadi... sebelum mandi... saya terdetik utk cuba buat upt... memang ada je simpan dalam laci, since saya ni memang bekerja di hospital. Lepas saya titikkan urine pada alat tu... saya biarkan je.. dan pergi mandi.... lepas dh siap mandi... saya lihat sekali imbas je alat tu..saya terkejut sbb 'positive' saya terus kejutkn suami saya...die sangat teruja..tak tau nak cakap apa...smpai je di tempat kerja..saya recheck,but still same 'positive'.... Then saya ke gyne dctor utk scan.. alhamdulillah... janin sudah terbentuk dan berkeadaan amat baik di dalam rahim saya... 

Alhamdulillah sekali lagi.... saya hamil selepas 2 bulan selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee utk suami & isteri... kawan2 yang sedang mencuba jangan berputus asa ya... lambat atau cepat itu semua atas rezeki masing2.. yang penting Usaha... 😊

Jadi, kepada pasangan suami isteri yang masih menunggu kehadiran cahaya mata, korang boleh cuba Vitamin Kesuburan Shaklee ye lebih-lebih lagi GLA Complex tengah promosi ni sehingga hujung bulan ini sahaja!! memang murah berbanding bulan2 biasa..Tak cuba tak tahu kan..waallualam


Ask me for Healthy Living,
Siti Sarah Zakaria
Shaklee Independent Distributor
SID: 893982
Whatsapp/SMS/Call: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Pengedar Sah di seluruh Malaysia. Cash On Delivery di Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi..

Ingin menjadi sebahagian dari warga Shaklee, Jom Join Kami :))



Sunday, 14 July 2013

Slim dan Cantik Berseri-seri di Hari Raya...


Kebaikan Vitamin-vitamin Set Inch Loss Omega:
➊ CINCH SHAKE MIX

# Didatangkan dengan 3 perisa iaitu chocolate,vanilla dan cafe latte yang enak rasanya.
# Dengan Cinch Pro,campuran ekslusif protin dipertingkatkan dengan leucine dan asid amino.
# 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa kenyang dan mengurangkan selera makan berlebihan
# Memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan dan meningkatkan kadar metabolisme tubuh

# Mengecilkan ukur lilit badan dan menghasilkan kulit lebih cantik, halus mulus dan anjal
# Badan lebih berbentuk (Shape-up)

➋ OMEGA GUARD

# Minyak ikan paling tulen terbaik di dunia. Membekalkan 905mg asid lemak omega-3,EPA dan DHA.
# Mengawal kolesterol dalam badan
# Menurunkan berat badan dan mencegah obesiti
# Memelihara kesihatan jantung dan otak

# Membakar lemak lagi hebat dari Lecithin
# Mengawal nafsu makan
# Bonus, kulit nampak berseri-seri, flawless..glowing gitew ;)

➌ ALFALFA COMPLEX

# Mencuci hati,darah dan usus - menyahtoksin badan,membersihkan hati,kolon,darah dan mencantikkan kulit serta otot.
# Melawan alahan/ekzema
# Menyingkirkan lemak jahat dan kolesterol
# Melegakan keletihan


INGIN MENCUBA SET INI, BOLEH HUBUNGI SAYA DENGAN KADAR SEGERA!!

Ask me for Healthy Living,

Siti Sarah Zakaria
Shaklee Independent Distributor
SID: 893982
Whatsapp/SMS/Call: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com

Penghantaran ke seluruh Malaysia. Cash On Delivery di Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi..



Thursday, 11 July 2013

Ramadhan Al-Mubarak Bulan Nyah-Toksin!

Salam Ramadhan…

Hari ini hari ke2 insyaAllah kita akan berpuasa..di kesempatan ini, masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak..Moga Ramadhan kali ini lebih baik, lebih sempurna dan gemilang dari tahun-tahun sebelumnya.. saya juga ingin memohon maaf jika ada kesilapan terhadap rakan2 semua samada di alam maya atau realiti..Jom kita imarahkan bulan ini dengan bertadarus al-Quran, zikir-zikir munajab, solat-solat sunat di samping mensegerakan solat fardhu 5 waktu, banyakkan bersedekah & berzakat di bulan mulia ini..Mudah-mudahan ibadah kita sempurna dan diterimaNya.Aamiin

image google


Sempena bulan puasa juga, selain membersihkan dosa dan menyucikan jiwa, jom kita nyah-toksinkan tubuh badan kita. Semasa waktu sahur, gabungan ESP dan Performance Drink adalah yang  terbaik untuk ibu berikan kepada keluarga agar kekal bertenaga pada siang hari. Begitu juga semasa berbuka puasa. Tidak lupa juga Alfafa Complex untuk proses detoksifikasi tubuh, iaitu buang toksin dari badan, di mana toksin merupakan penyebab utama kegemukan J



Sebelum tidur, amalkan vitamin lain seperti Vitalea, B complex, Vita-C Plus serta Nutriferon untuk meningkatkan system imun badan bagi mengelakkan penyakit biasa seperti batuk, demamdan selsema memandangkan cuaca sangat panas sekarang..Pada waktu malam, kerapkan minum air ye ;)

Selamat bersahur :)

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya, Sarah, pengedar Sah Shaklee area Kajang, Semenyih & Bandar Baru Bangi..Penghantaran ke Seluruh Malaysia melalui Pos Laju/Gdex

Siti Sarah Zakaria (Puan Sarah)
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Line/Viber: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Saturday, 6 July 2013

Wowww July Promo is hot @YHP !!

Rasa nak melompat je bila tau promosi bulan ni sebab Gla Complex merupakan salah satu produk yang paling hot di Your Health Partners..cepat aje stok kami licin setiap bulan :))



Buy 6 FREE 1, siapa taknak kan..stok untuk 7 bulan..boleh share dengan kawan2 atau family..GLA Complex elok untuk pesakit kencing manis tau..share dengan mak ayah kat kg..lebih2 lagi bila raya nanti, semua makanan nak makan kan..heaven dapat bedal semua hihihi

Dah nak dekat raya ni, GLA Complex memang menjadi kegilaan dan rebutan semua wanita dan juga para lelaki yang mementingkan kecantikan luaran dan kesihatan dalaman..Nak kulit cantik berseri-seri di pagi raya, senang je amalkan GLA Complex dan ESP setiap hari..atau kalo tak suka bancuh-bancuh ambil Vitamin untuk Kecantikan Kulit (B Complex, Chewable vitamin C & Vitamin E)...
Tapi saya prefer ESP sebab boleh bancuh sekali dengan Shaklee Collagen Powder (SCP)  :))

Tak lupa juga pasangan yang inginkan cahaya mata setelah lama mendirikan rumah tangga. Cubalah GLA Complex mudah-mudahan ia sebagai usaha terakhir anda.InsyaAllah ;)

Selain untuk KECANTIKAN dan KESUBURAN..banyak lagi kelebihan GLA Complex..Stay tune!!

Jom grab GLA Complex anda hari ini !!! Aduhai memang rugi tak ambil peluang ini sekarang ...

Untuk keterangan lanjut hubungi saya, Sarah, pengedar Sah Shaklee area Kajang, Semenyih & Bandar Baru Bangi..Penghantaran ke Seluruh Malaysia melalui Pos Laju/Gdex

Siti Sarah Zakaria (Puan Sarah)
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Line/Viber: 019-2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com




Designed by UMIESUEstudio 2014