Google+ Followers

Saturday, 31 August 2013

Kombinasi makanan sunnah(madu) dan modern(alfalfa)..

Resepi Tea +Alfafa + Madu


Sangat2 ideal: 
1-utk sesiapa yg nak bervariasi dalam menikmati kebaikan alfalfa.
2-utk sesiapa yang tak boleh telan pil.
3-sesiapa yg belum terbuka hati utk ambil supplement (larutkan dlm air teh, sure minum sebab baunya yg fresh)
4-sesiapa yg tak tahan bau alfalfa sewaktu telan pil.

rugi tak cuba, saya dah cuba. air 700ml, alfalfa 4 biji. madu satu sudu besar.
pengalaman sendiri: en hubby suka sgt, sblm ni susah sgt nak telan pil..

** Alfalfa ni ade campuran Spearmint Oil. inila yg buat alfalfa sangat wangi dan rasa fresh..

Kepada yg tak cuba lagi, anda memang rugi..sesuai lelaki dan perempuan:

a)tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
b)Melegakan sakit sendi dan belakang.
c)Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
d)Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
e)Merawat arthitis
f)Bagus untuk elergi dan ekzema
g)Merawat athma
h)Mencuci usus bagi membuang toksik
i)Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
j)Meneutralkan asid dalam badan
k)Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
l)Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
m)Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
n)Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
o)Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
p)Meningkatkan stamina seorang suami
q)Melegakan sembelit
r)Membuang angin dalam badan
s)Milk booster

Selamat Mencuba


[Sharing] Resipi ALFALFA dr Rehana Nurul Amin.

Tuesday, 27 August 2013

~ Minda Business VS Makan Gaji

Di malaysia malah di seluruh didunia lebih 70% masyarakat yang memilih untuk makan gaji berbanding menjalankn business sendiri sedangkan majoriti mengetahui hal tentang hadis nabi 9/10 punca rezeki itu adalah drpd perniagaan..

mengapa orang takut untuk buat BUSINESS?????
- TAKUT TAK JADI???
- SUSAH????
- TIADA MODAL???? (dengan Shaklee tak perlu ada modal 1 sen pun)
- TIDAK TAHU BAGAIMANA NAK BERMULA???? (kami ada group fb khas utk anak2 biz, seisi taklimat coaching offline online)

antara sebab2 diatas, ramai yang TAKUT XJADI adalah punca utama....

wahai sahabat2, kenapa perlu takut untuk bermula dan ceburi untuk buat business...takut gagal???tp kalau kita nak bermula dan ceburi untuk makan gaji, kenapa kita xpenah takut untuk dipecat,.. majikan ada hak dan boleh saja untuk memecat kita pada bila2 masa... tapi kita xpernah terfikir dan terlintas dalam hati kita sebelum kita nak pohon kerja, " TAK NAK DAN TAKUT LAH AKU NAK KERJA, NANTI AKU DIPECAT".... sebaliknay jika kita nk involve dalam business, secara pantas minda dan hati kita berkata " TAK NAK DAN TAKUT LAH AKU BUAT BUSINESS , NANTI AKU GAGAL"

RENUNG RENUNGKAN

Kenapa di MALAYSIA, ramai orang cina, india dan bangsa lain yang buat perniagaan berbanding orag melayu...???? rata2 mereka yang lebih banyak memonopoli ekonomi negara.... kita lihat kembali ranking 10 orang yang terkaya di MALAYSIA... rata2 cina dan india... hanya seorang je MELAYU.... (SYEIKH MOKHTAR ALBUKHARI) ..alhmdulillah ada juga org Melayu..... kita lihat kejayaan mereka, adakah kejayaan mereka disebabkan mereka makan gaji??? sesekali TIDAK... mereka semua involve daLam business dan mereka xpenah kenal erti putus asa.... bg mereka, business la satu peluang yang cerah dan luas untuk menjadi kaya...

kenapa kita biarkan mereka yang memonopoli ekonomi negara malaysia dan islam... ??
adakah orang cina dan india yang bayar zakat??
kenapa orang melayu sangat tawadu' dan zuhud membiarkan mereka memonopoli ekonomi MALAYSIA dan kita menjadi kuli bibawah mereka??? dulu orang sudah MENJAJAH NEGARA KITA, jadi jangan membiarkn mereka juga MENJAJAH MINDA KITA...

JADI,apa sebenarnya kelebihan buat perniaagaan sebenarnya yang membolehkan semua orang yang kaya di seluruh dunia BERJAYA??

SESUNGGUHNYA MAKAN GAJI DAN BUSINESS SEMUANYA BAIK DAN MULIA.... makan gaji ada peluang untuk ubah kehidupan, cuma peluang BUSINESS untuk ubah kehidupan lebih terbentang luas dan jihad kehidupan itu lebih bermakna.. wallahua'lam....

credit: www.majalah.com

Nak kuar dari kepompong hidup makan jem je kat Federal Highway tiap2 pagi, risau keselamatan & kesihatan anak2 di taska ,anak2 selalu jatuh sakit sebab persekitaran taska, duit gaji tak mencukupi tiap2 bulan..apa kata uolls cuba Join shaklee..MAN JADDA WAJADA...Allah pun takkan mengubah nasib kita melainkan diri kita sendiri...tak perlu berhenti kerja terus..yang pasti Shaklee leh jadikan side income lumayan ;)

SHARING IS CARING




NAK JOIN SHAKLEE DENGAN KEAHLIAN PERCUMA , BOLEH HUBUNGI SAYA DI TALIAN 019-2659019 (CALL/WHATSAPP) @ siti.sarah.zakaria@gmail.com

Saturday, 17 August 2013

Supplemen Untuk Pengurusan Berat Badan


KURUSSSS...SLIMMMM...
Sape yg tak nak kurus & slim kan?? Ramping menawan gitew ;-)
Dalam shaklee, utk kurus perlu fokus pada 3 elemen + 1 elemen:


1. Detox - alfafa complex / herblax
2. Pecahkn lemak - lechitin / omega
3. Bina otot - protein - cinch Shake Mix /ESP / Mealshake
4. Tingkatkan metabolisma - Cinch Energy tea mix (semakin umur meningkat, semakin rendah metabolisma..jadi.. highly recommended untuk yang berumur 25tahun ke atas. kenapa perlu boost metabolisma? untuk bakar lebih banyak lemak dan kalori ~~ ;)

Bila nak turunkan berat,
+ukur dada-pinggang,punggung.
+rekod ukuran dlm 1 buku
+ulang ukur setiap 4hari
+mesti positif,sebab bila berat x turun, tak semestinya x kurus, sebab mungkin otot terbentuk utk shape up / kuantiti air bertambah

Berat air sementara + bila shape up, otot mmg lebih berat dari lemak 
>fokus pada shape dan ukuran

GET THE SHAPE FIRST, THEN LOST THE WEIGHT! :)

Digalakkan add on Gla Complex utk individu yg naik berat badan sbb hormon tak stabil. Selalunya period yang tak teratur, bahagian bawah (punggung ke bawah) yg lebih besar dan tak seimbang dgn bahagian atas tubuh

Hubungi saya, Siti Sarah Zakaria di talian: 019-2659019 (Whatsapp/Call/KakaoTalk/LINE)

Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang & Bandar Baru Bangi. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Pos Laju/G-dex/City-link

Friday, 16 August 2013

Atasi Perut Buncit aka Perut Boroi dengan Omega Guard


Sharing from Puan Mariana Mahathir;

"Ini adalah testimoni hubby saya sendiri sebelum dan selepas mengkonsumsi OMEGA GUARD shaklee..!!Sejak berkahwin beliau mengalami masalah perut buncit tahap ke-2. Dalam hanya 3 bulan selepas pengambilan omega guard secara konsisten dan sedikit bersenam..hubby dapat mengembalikan bentuk badan nya seperti dahulu semula..Ohh..saya HAPPY..!!

=============================

OMEGA SHAKLEE : TESTI BUKAN MAIN-MAIN..!!

Omega Shaklee adalah salah satu produk Shaklee yang terhangat. Ianya adalah minyak ikan yang padat dengan DHA dan EPA dan telah dibuktikan melalui satu ujian. Omega Shaklee telah diuji bersama-sama brand lain seperti Pristin, Biogrows, Kordel's, Blackmores dan banyak lagi. Ternyata Omega Shaklee adalah yang terunggul, kerana dalam setiap 1000mg minyak ikan Omega Shaklee, terdapat 540mg EPA dan 360mg DHA. Satu kapsul dengan penuh kebaikan. Berikut adalah hasil perbandingan EPA dan DHA tersebut:

Omega guard ..antara suplemen yang sangattttt digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik... wallaaa.. mmg satu famili perlukannya .

Okeyla.. sekian untuk hari ini..Apa jua jenama pilihan anda, saya percaya anda dah memilih yg terbaik untuk anda sekeluarga bukan sekadar main beli sahaja. Ia penting utk kesan jangka masa panjang... Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Harap info di atas bermanfaat buat semua pembaca..

Pm saya untuk info & dapatkan tips pengambilan yang berkesan!!

Hubungi saya, Siti Sarah Zakaria di talian: 019-2659019 (Whatsapp/Call/KakaoTalk/LINE)

Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang & Bandar Baru Bangi. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Pos Laju/G-dex/City-link


Testimonial ESP & Chewable Vit C: Kurus dan Kulit Cantik Sehalus Baby




Kulit makin moist, Kulit macam baby sehalus sutera..ESP memang tidak dapat disangkal lagi sebagai supplemen terbaik dari Shaklee..Hot Selling!! So memang tak menghairan lah kenapa setiap bulan seorang SID boleh menjual ESP sehinga 40-50 tin...

Selain dari itu, Puan Atikah Ramli jugak berjaya menurunkan berat badan beliau dari 68kg ke 48kg..wowww dengan hanya mengamalkan ESP selama 4 bulan beliau berjaya mendapatkan balik berat ideal beliau..Speechless :-)



Hubungi saya, Siti Sarah Zakaria di talian: 019-2659019 (Whatsapp/Call/KakaoTalk/LINE)

Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang & Bandar Baru Bangi. Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui Pos Laju/G-dex/City-link




Designed by UMIESUEstudio 2014