Google+ Followers

Tuesday, 27 August 2013

~ Minda Business VS Makan Gaji

Di malaysia malah di seluruh didunia lebih 70% masyarakat yang memilih untuk makan gaji berbanding menjalankn business sendiri sedangkan majoriti mengetahui hal tentang hadis nabi 9/10 punca rezeki itu adalah drpd perniagaan..

mengapa orang takut untuk buat BUSINESS?????
- TAKUT TAK JADI???
- SUSAH????
- TIADA MODAL???? (dengan Shaklee tak perlu ada modal 1 sen pun)
- TIDAK TAHU BAGAIMANA NAK BERMULA???? (kami ada group fb khas utk anak2 biz, seisi taklimat coaching offline online)

antara sebab2 diatas, ramai yang TAKUT XJADI adalah punca utama....

wahai sahabat2, kenapa perlu takut untuk bermula dan ceburi untuk buat business...takut gagal???tp kalau kita nak bermula dan ceburi untuk makan gaji, kenapa kita xpenah takut untuk dipecat,.. majikan ada hak dan boleh saja untuk memecat kita pada bila2 masa... tapi kita xpernah terfikir dan terlintas dalam hati kita sebelum kita nak pohon kerja, " TAK NAK DAN TAKUT LAH AKU NAK KERJA, NANTI AKU DIPECAT".... sebaliknay jika kita nk involve dalam business, secara pantas minda dan hati kita berkata " TAK NAK DAN TAKUT LAH AKU BUAT BUSINESS , NANTI AKU GAGAL"

RENUNG RENUNGKAN

Kenapa di MALAYSIA, ramai orang cina, india dan bangsa lain yang buat perniagaan berbanding orag melayu...???? rata2 mereka yang lebih banyak memonopoli ekonomi negara.... kita lihat kembali ranking 10 orang yang terkaya di MALAYSIA... rata2 cina dan india... hanya seorang je MELAYU.... (SYEIKH MOKHTAR ALBUKHARI) ..alhmdulillah ada juga org Melayu..... kita lihat kejayaan mereka, adakah kejayaan mereka disebabkan mereka makan gaji??? sesekali TIDAK... mereka semua involve daLam business dan mereka xpenah kenal erti putus asa.... bg mereka, business la satu peluang yang cerah dan luas untuk menjadi kaya...

kenapa kita biarkan mereka yang memonopoli ekonomi negara malaysia dan islam... ??
adakah orang cina dan india yang bayar zakat??
kenapa orang melayu sangat tawadu' dan zuhud membiarkan mereka memonopoli ekonomi MALAYSIA dan kita menjadi kuli bibawah mereka??? dulu orang sudah MENJAJAH NEGARA KITA, jadi jangan membiarkn mereka juga MENJAJAH MINDA KITA...

JADI,apa sebenarnya kelebihan buat perniaagaan sebenarnya yang membolehkan semua orang yang kaya di seluruh dunia BERJAYA??

SESUNGGUHNYA MAKAN GAJI DAN BUSINESS SEMUANYA BAIK DAN MULIA.... makan gaji ada peluang untuk ubah kehidupan, cuma peluang BUSINESS untuk ubah kehidupan lebih terbentang luas dan jihad kehidupan itu lebih bermakna.. wallahua'lam....

credit: www.majalah.com

Nak kuar dari kepompong hidup makan jem je kat Federal Highway tiap2 pagi, risau keselamatan & kesihatan anak2 di taska ,anak2 selalu jatuh sakit sebab persekitaran taska, duit gaji tak mencukupi tiap2 bulan..apa kata uolls cuba Join shaklee..MAN JADDA WAJADA...Allah pun takkan mengubah nasib kita melainkan diri kita sendiri...tak perlu berhenti kerja terus..yang pasti Shaklee leh jadikan side income lumayan ;)

SHARING IS CARING




NAK JOIN SHAKLEE DENGAN KEAHLIAN PERCUMA , BOLEH HUBUNGI SAYA DI TALIAN 019-2659019 (CALL/WHATSAPP) @ siti.sarah.zakaria@gmail.com

Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014