Google+ Followers

Wednesday, 30 October 2013

Jeragat Bertahun-tahun Hilang dengan Shaklee Collagen Powder

Nak kulit cantik & glowing flawless?
Nak tona kulit sekata?
Nak kulit tegang tanpa kedutan?
Nak pudarkan jeragat?
Nak sihat dalaman termasuk sendi?

Meh sambar Shaklee Collagen Powder...PROMOSI bulan ni sahaja & berakhir esok, 31 October 2013 ^_^

Sebenarnya tubuh badan kita ni terdiri daripada kolagen.
80% dr tulang kita adalah kolagen..kornea juga kolagen, kolagen melindungi organ perut, hati, jantung, paru2, saluran darah & sel otak..dan yang paling ketara sekali nampak kalau kita kekurangan kolagen ialah kulit..sebabnya 72% daripada kulit kita adalah kolagen.habis laa kalau kulit kekurangan kolagen habis laa
nampak kedut2 garis halus tuuu..

Kolagen shaklee ni di proses daripada sisik ikan merah yang hidup bebas dalam lautan sedalam 5000m..ni kalau orang turun dalam laut dalam ni boleh pecah kepala..sebab ape collagen shaklee ni berkesan??

sebab sifat penyerapan unggul (iaitu berat molekul kolagen amat rendah 1000 dalton) berbanding kolagen jenama lain (300,000 dalton) . SCP boleh menimbusi sampai ke dalam kulit kita sampai ke dalam usus kita..kolagen lain takde macam ni k..
kebanyakan kolagen jenama lain diserap takat permukaan kulit jer..huhu jadi bijak lah memilih..biar berkualiti & selamat..peace!!


Ini testimonial HOT kami,




Info & order,



Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
SHaklee ID: 893982
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Thursday, 24 October 2013

Apakah Itu Kolagen..Kesan Kekurangan Kolagen

Assalamualaikum semua..Hi, selamat berhujung minggu..entri kali ini sarah ingin menerangkan serba sedikit pasal Kolagen..Apakah itu kolagen??



Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel@ tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 75% drpd kulit adalah kolagen.80% daripada tulang adalah kolagen.

Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen melindungi organ perut, hati, jantung, paru-paru. saluran darah, sel otak dll.

Kolagen byk membantu kecantikan dan kesihatan. Mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.


Maka, kesan kekurangan kolagen:

♥ Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak mata (eyebags), penglihatan kabur
♥ Gusi yang tidak sihat
♥ Garis halus kelihatan pada leher
♥ Payudara dan punggung kelenturan
♥ kulit berkedut, lebih kering dan melayut. Kulit hilang keanjalan dan kelihatan tua drp umur sebenar
♥ Kuku rapuh, pudar dan kekuningan
♥ Rambut nipis dan gugur, menjadi kering dan bercabang di hujung.
♥ Tulang lemah.Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
♥ Sendi kaku
♥ Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan
♥ Liang-liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat dan kulit kekuningan

Dapatkan Collagen Powder dari Shaklee hari ini. Diperbuat dari bahan semulajadi, terbukti secara klinikal.

Info & order,
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Panduan Memilih Kolagen yang Baik

terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)..





harini sarah nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik... (lepas ni boleh la tengok kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak) heeee ^_^

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan.## Pengambilan kolagen secara oral adalah terbaik, cara paling mudah & berkesan berbanding jenis krim & suntikan....Pilihan ku bersama collagen Powder Shaklee adalah tepat!!



2.  Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi effect lebih cepat.


3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan.

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri  

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastikan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoksin
________________________________
Alhamdulillah.. kolagen pilihan hati sarah cukup syarat panduan... dan ianya terbaikk..ni dia..Shaklee Collagen POwder..siap masuk dalam magazine lagi...wallaa



Okeyla..sekian utk pagi ini... esok2 kita sambung cerita lain pulak yer.. Jika berminat.. contact sarah ye..

Info & order,
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Shaklee Collagen Powder...For Healthier Feeling, More Youthful-looking Skin

Selamat pagi semua...hari ini terjaga awal dari tidur..semalam Aisya Damia cucuk untuk 18 Bulan even next week my baby girl dah nak masuk 2 tahun hahaha sebab selalu tangguh-tangguh huhuhu maklum la papa selalu balik lambat dari ofis & mama busy dengan Biz shaklee hehehe..bila time nak cucuk je ada je perkara yang Aisya buat hehehe pandai dia cari jalan taknak cucuk hihihi.. moga Aisya sihat selalu & jadi anak yang solehah.Aamiin....

Oh ya, promosi Shaklee bulan ini bakal melabuhkan tirai 7 hari lagi..sekali lagi nak update promosi Shaklee bulan ni.... mmg ramai yg nakkkkk sangatttt beli Colllagen ni. tapi atas alasan harga, tak jadi beli..... tapi tidak lagi untuk bulan ni..So kalau tak beli bulan ni mmg rugiiiiiii...promosi ni tak datang selalu ya....ramai dah amik 1 set(Buy 6 Free 1) terus.. Jadi jangan ckp sy tak bagi peringatan kalau stok promosi habiss..
Promosi Last on 31 Oct..while stock last

Dengan pembelian 6 FREE 1, anda layak mendapat;
# FREE MEMBERSHIP worth RM75(WM), RM85(EM)
# FREE POSTAGE worth RM10(WM), RM20(EM)
# JIMAT RM298
# FREE 1 Botol CoQHealth Plus (if order by online ONLY)
# CASH BONUS RM110 

Hubungi sarah segera untuk tawaran yang hebat ini...


Info & order,
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Wednesday, 23 October 2013

Testimonial Shaklee Collagen Powder (SCP) Terbaik

Testimonial 1 :   5 Hari Bersama Shaklee Collagen Powder 


Hanya dengan 5 paket Collagen


Shaklee Collagen Powder memang best, for more testimonials meh kita lihat;

Testimonial 2: Setelah Penggunaan 1 Kotak  SCP, muka nampak tegang, lebih muda dan bersemangat..pinkish gitu ;)

15 paket (1 Kotak SCP)


Testimonial 3: Hanya 2 paket Shaklee Collagen Powder, pipi rasa lebih moist dan kurang berminyak,jerawat batu kat dagu dah start kering.sebelum ni bengkak dan merah berkilat

Hanya 2 paket SCP

JANGAN KETINGGALAN YER...PROMOSI OCTOBER 2013 HANYA TINGGAL 8 HARI SAHAJA LAGI!!

Harga Runcit: RM298 sekotak
Harga Promosi: Jimat Berganda-ganda


Info & order,
FB : Siti Sarah Zakaria
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Masalah Endometriosis & Fibroid Semakin Beransur Pulih Dengan Shaklee

Testimonial SET KESUBURAN SHAKLEE;

Alhamdulillah setelah hampir 10 bulan mengamalkan set subur, ESP, garlic & ostematrix secara KONSISTEN ini lah perubahan yg terjadi.. Saya mempunyai masalah senggugut yg teruk sejak remaja, selepas kahwin period semakin teruk dan saya membuat keputusan untuk buat ujian darah. Dari ujian darah doc mengesahkan saya mempunyai masalah Endometriosis & Fibroid. Semasa pemeriksaan doc terkejut kerana saya mempunyai Endometriosis sebelah kanan & kiri rahim dan kesemuanya ada 6 ketul. Dan Alhamdulillah setelah mengamalkan Shaklee Endometriosis saya kini tinggal 2 ketul sebelah kiri sahaja..~ Puan Nurul Azliza







Info & order,

FB : Siti Sarah Zakaria
Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
SHaklee ID: 893982
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Monday, 21 October 2013

Tips Menurunkan Berat Badan Secara Sihat


1. Habiskan makan selama 20 minit. Kunyah perlahan2 sampai makanan jadi lumat sebelum ditelan. Tempoh 20 minit untuk otak dapat signal perut sudah kenyang.

2. Lebihkan tidur satu jam dari biasa. Kurang tidur boleh menjadi lapar dan selera makan meningkat dan makanan2 sampingan menyumbang kepada kenaikkan berat badan.

3. Cuba hidangkan 3 jenis sayuran untuk makan malam, hidangkan juga buah2. Masak sayur sekejap , suhu rendah dan kurangkan guna minyak. Sayur dan buah2 mengandungi banyak fiber , vitamin dan antioksiden serta kurang kalori yang menggemokkan .

4. Mulakan makan dengan buah2 diikuti soup sayur dan mushroom. Ia boleh mengeyangkan tanpa mengemukkan. Buat sendiri air stok ayam, daging atau ikan bilis untuk sup.

5. Jauhkan makan bergula dan yang dibuat dari tepong gandum. Makan 'whole grain' wheat. oat, barley dan brown rice.

6. Jauhkan fast foods, kentang goreng, deep fried chicken, burger, hot dog, nuggets.

7. Jauhkan semua jenis minuman soda, fizzy drink, soft drink dan juice dalam botol atau dalam kotak kerana terlalu banyak mengandungi gula dan manisan.

8. Minum Teh hijau, ia mempunyai banyak khasiat kerana kandungan catechins dalam teh.

9. Makan dirumah dengan masakan sendiri sekurang2nya 5 kali dalam seminggu. Banyak faedah masak sendiri, bolih kawal kualiti dengan memilih makanan berzat dan berkhasiat, kurangkan belanja.

10. Amalkan 'berhenti rehat seketika waktu tengah makan' . Masa itu ia akan berasa kennyang.

11. Amalkan konyah 'chewing gum' ketika menonton TV atau ketika melayari internet, ia bertujuan untuk mencegah dari makan junk foods. Orang gemok kadangkala makan sedikit dihadapan orang lain tetapi dibelakang, atau senyap2 ia ulang makan.

12. Gunakan pinggan kecil (10') menggantikan pinggan besar (12') untuk mengurangkan muatan makanan yang diambil.

13. Bila makan direstoran, kongsi hidangan, order saiz makanan untuk kanak2, bungkus tapau separuh hidangan sebelum mula makan.

14. Bila rasa lapar dan mengeletar atau 'craving' makan segenggam campuran kacang almond, gajus dan peanuts dan minum air mineral. Orang gemok sering ketageh atau 'craving' makanan yang manis. Makan buah2 atau kacang2 waktu ketageh jauhkan segala makanan manis dan karbohaidret.

15. Berjalan 30 minit sejauh 2 - 3 km, atau cabut rumput rumpai dihalaman rumah, bersihkan kereta atau dalam rumah.

credit: Dr.Hamid Arshat


Untuk membantu uolls dapatkan bentuk badan lebih ramping & sihat..boleh amalkan Set Slimming Shaklee..Untuk teh hijau, boleh dapatkan Cinch Energy Tea Mix Shaklee..





Info & order,

FB : Siti Sarah ZakariaSarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
SHaklee ID: 893982
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Tuesday, 8 October 2013

7 Perkara Yang Membuat Anda Bermotivasi di Awal Pagi



Malas, lemah, penat, longlai adalah resam jika anda bukanlah berniat dengan penuh kesungguhan dan bersemangat untuk menikmati kebahagiaan di pagi hari.

Waktu pagi adalah ujian untuk anda, pagi adalah nikmat untuk anda, pagi adalah penentu arah kejayaan dan kegagalan dalam hidup anda.

Justeru itu adakah kita mahu mensia-siakannya?

Ayuh sahabat, bangkitlah! Perkara terbaik yang anda patut lakukan di waktu pagi, adalah:

1. Bersyukur, bersyukur, bersyukur
Bersyukurlah sebab anda masih diberi peluang untuk meneruskan hidup, anda juga masih ada kesempatan untuk melakukan yang terbaik hari ini, lebih baik dari yang kelmarin.

2. Tekad Bermotivasi
Pasang niat dalam hati yang anda mahu jadi bersemangat sepenuhnya. Ambil beberapa artikel-artikel motivasi pendek dan baca dalam seminit dua.

Di waktu awal pagi, jangan buka email, baca newspaper, baca gosip-gosip mahupun join sesi mengumpat bersama kawan-kawan. Sebab, ia menerbitkan energi negatif lalu menghalang anda dari bermotivasi sepanjang hari.

3. Dekatkan Diri Dengan Sesi Motivasi
Ikuti sesi-sesi motivasi di media, misalnya Motivasi Pagi di TV9. Luangkan masa 3-5 minit memberi motivasi pada diri sendiri melalui sesi-sesi motivasi pendek ni.

Motivasi harus dijaga, sebab kalau tak di jaga ia mudah turun. Kesannya, anda menjadi tidak bersemangat, lemah longlai dan lemas.

4. Dalam Apa Jua Yang Anda Buat, Mulakan Dengan Bismillah
Bila anda mula punch card nak masuk kerja, baca bismillah, moga anda dijauhkan dari bisikan syaitan yang membuat anda lalai, mengantuk, macam tak cukup ‘cas betri’ saja.

Andai kata anda seorang pelajar, bermula dari nak masuk kelas, duduk di kerusi anda dan mula nak bukak buku, mulakan semuanya dengan bismillah. Moga apa jua yang anda lakukan mendapat keberkatan.

Masuk saje ke dalam kelas, pasang niat anda mahu menuntut ilmu. Bila istiqamah melakukannya, anda punya peluang cerah untuk menjadi cemerlang!

5. Set Target Kemajuan Diri Sendiri
Ini juga kurang dititikberatkan. Bila dah keluar rumah sama ada ke kelas atau ke tempat kerja, kita tak tahu apa yang kita nak capai hari tu. Betul tak?

Kita hanya nak sampai di sana, bekerja (atau menghadiri kelas) lepas tu nanti petang balik rumah, berehat, makan, minum, pastu tidur. Esok pagi, bangun dan perkara sama berulang lagi.

Hidup Anda bagai dalam 1 bulatan, situ-situ saja.

Mulai hari ini, ubah sikap anda. Set target apa yang anda mahu capai, lagi best setkan untuk setiap hari.

Andai anda seorang pelajar, set target berapa bab yang anda nak ulangkaji, berapa buah buku yang anda nak baca dalam minggu ni, berapa soalan anda nak bertanya pada lecturer atau guru anda nanti.

Andai anda seorang usahawan, set target berapa jualan yang anda nak capai hari ini dan berapa keuntungan yang anda nak dapat hasil dari bisnes anda. Set juga apa yang anda nak pelajari hari ni dalam bidang bisnes anda.

Andai anda seorang pekerja, set berapa tugas yang anda nak siapkan dan set limit masa untuk anda menyiapkan segalanya. Kecekapan seorang pekerja di nilai dari kepantasan, ketepatan dan kekemasan.

6. Lihat Warna Cerah
Warna boleh mempengaruhi mood. Warna cerah membuat kita jadi energetik, ceria dan penuh dengan idea.

Setiap hari, lihat warna-warna yang cerah seperti kuning, merah, biru dan hijau. Cara ni saya dah test sendiri, berkesan sungguh!

Dekatkan diri dengan benda-benda berwarna cerah sebab ia mampu merubah mood anda menjadi positif.

7. Penuhkan Hati Dengan Kemaafan
Lepaskan segala yang dulu-dulu. Maafkan orang diwaktu pagi, maafkan kesalahan semuanya dari dulu sampai sekarang.

Lepaskan dendam, rasa tak puas hati, geram, sakit hati dan yang sewaktu dengannya.

Andai emosi-emosi negatif ni bersarang di hati (walaupun sedikit) ia menghalang motivasi. Kesannya, anda jadi orang yang tak bersemangat langsung.

Lebih teruk, anda jadi orang yang berfikiran negatif, hanya nampak yang negatif dalam diri setiap orang, setiap situasi dan setiap benda.

Anda mesti berubah untuk kemajuan diri.

Berani Berubah Untuk Kecemerlangan Hidup.


Sarah | Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID: 893982
019.2659019 (WhatsApp/Call)
Designed by UMIESUEstudio 2014