Google+ Followers

Sunday, 24 November 2013

Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang, Bandar Baru Bangi, Putrajaya, Serdang

Assalamualaikum wbt

Salam sejahtera dan salam sayang buat semua pembaca blog www.yourhealthpartners.com.my

Saya dengan bangganya ingin mengumumkan sekali lagi bahawa saya, Siti Sarah Hj Zakaria merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee (Shaklee ID: 893982) yang bertauliah di Semenyih, Kajang, Bandar Baru Bangi, Balakong, Putrajaya & Serdang semenjak bulan Oktober 2012 ..Seorang Senior Coordinator yang mempunyai sijil khas dalam Bengkel Nutrisi Shaklee dan menjalankan perniagaan ini secara full time. Shaklee is the best Life Time Business!

Selain penghantaran secara Cash On Delivery di kawasan berdekatan, pengeposan juga dibuat setiap hari ke seluruh Malaysia dan luar negara dengan menggunakan perkhidmatan poslaju/gdex/citylink.




Sesi Menuntut Ilmu di Hq Shaklee

Semasa National Conference 2015



Di Shaklee, terdapat pelbagai set vitamin untuk kesihatan, kecantikan..

~ Kesihatan Badan (Healthy Body)
~ Kesihatan Kecantikan (Healthy Beauty)
~ Kesihatan Kediaman (Healthy Home)
~ Kesihatan Berat Badan (Healthy Weight)




Set ini mengandungi;


# SET KESIHATAN KANAK-KANAK

# SET BERPANTANG + MENYUSU
# SET IBU HAMIL
# SET KECANTIKAN 
# SET RESDUNG, ALLERGI HIDUNG, ASTHMA, ECZEMA
# SET SLIMMING INCH LOSS
# SET SLIMMING IBU MENYUSU
# SET TAMBAH BERAT BADAN
# SET BOOST IMMUNE SYSTEM
# SET KESUBURAN
# SET CYST/FIBROID
# SET STROK/DARAH TINGGI
# SET DIABETES
# SET WARGA EMAS
# SET KESIHATAN LELAKI
# SET KESIHATAN WANITA
# WATER PITCHER (JUG AIR BERFILTER - boleh dibawa ke mana-mana)
# GET CLEAN (BASIC H, DISH WASH, SOFT FABRIC, FRESH LAUNDRY CONCENTRATE)
# SET NUTRIWHITE (normal skin)
# SET ENFUSELLE (Dry & Oily Skin)


dan banyak lagi ^_^


Dapatkan konsultasi percuma & bimbingan sepenuhnya dari saya selepas pembelian.

Kepuasan anda keutamaan kami..Kesihatan anda keprihatinan kami.



Ingin mendapatkan produk kesihatan shaklee dan ingin tahu ape produk terbaik untuk anda?
Ingin menjana income sehingga 5 angka hanya dari rumah?


Hubungi saya dengan segera!!



Info & order,



Sarah - 0192659019 (whatsApp/Telegram)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya, Serdang, Balakong
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.


Friday, 15 November 2013

Supplemen & Vitamin Terbaik untuk Kanak-kanak

Anak-anak kunci kebahagian kami!

Setiap hari afif & aisya damia kami bekalkan diorg mealshakes & omega guard..satu lagi chewable vit c..perubahan memang nampak ketara dari segi tahap kesihatan, keaktifan, kecerdasan & kepintaran 

Doa mama & papa semoga afif & adik menjadi anak soleh solehah & mosleh..mama akan pastikan yang terbaik untuk korang berdua sayang..♥♡♥



Omega Guard & Meal Shakes


Mealshakes merupakan sumber protein yang kaya dengan multivitamin dalam bentuk serbuk.memang sedap perasa vanilla mcm aiskrim vanilla tau..campur je dlm susu atau minuman anak2, manakala Omega guard pula kaya dengan DHA & EPA..anak2 pn suka omega ni, diorang gigit je hihi

Jom buat pelaburan bijak untuk cahaya mata tersayang

Sesuai untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas, bagi yang masih bawah 1 tahun, ibu-ibu boleh ambil & terus breastfeeding anak2

Masalah yang dapat dibantu:
# kanak-kanak yang selalu jatuh sakit
# selalu sembelit
# mempunyai mslh kulit, allergik@ eczema
# asthma
# hyperaktif
# kurang selera makan
# obesiti (sebab mealshakes bantu dapatkan berat ideal)
# masalah kurang tumpuan atau fokus semasa belajar
# kanak2 yang lambat ikut ape yang diajar
# batuk kahak berpanjangan.. 


Testimonial Meal Shakes:




Nak tau detail, boleh hubungi sarah



Info & order,



Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Wednesday, 6 November 2013

Vivix & MealShakes : Cedera Teruk Kemalangan Cepat Pulih



Salam semua pembaca blog Your Health Partners..Entry kali ini saya nak ceritakan kisah sahabat saya yang melalui saat-saat genting semasa anak saudara beliau kemalangan teruk..ini kisahnya bersama Shaklee..


"Sekadar berkongsi sesuatu atau lebih kpd perasaan teruja sy

sy bermula bizniz shaklee ketika tengah sarat mengandung..masa mengandung tu plak sy memang menghadapi banyak masalah kesihatan.. Tetapi selepas consume SET PREGGY 2nd trimester,Alhamdulillah kesihatan sy dan anak2 semakin bagus.. Dipendekkan citer dari dipantau ketat ngan doc pakar,sy telah di pindahkan untuk mengikuti pemeriksaan kandungan di klinik biasa dengan syarat bila minggu 37 nanti kena balik ke pakar Gyne semula berikutan history kesihatan semasa mengandung yg sebelum ni..

di sini lah sy start bizniz shaklee bila ramai yg tanya memang ketara perubahan pada kesihatan sy waktu tu.. Sy bizniz shaklee banyak jumpa org kat luar sebab kat tempat org lebih suka COD.. Masatu sy tengah sarat. Sy ingat lagi sehari sebelum sy melahirkan sy masih sempat COD barang customer.. Pastu ada majlis kat kampung. Perut dah rasa lain,tgh malam tu masuk wad..

Setelah melahirkan,disebabkan banyaknya permintaan dari customer.. sy meneruskan rutin bizniz shaklee ketika 7hari dalam pantang..Sama jugak,kaedah COD..Anak 3orang semua sy bawa ke mana je sy pergi sebab xde maid kan.. Sy merasakan kesihatan sy bagus,jadi apa salahnya sy teruskan bizniz jumpa org ke sana sini.. Jahitan bawah pun xmengganggu sgt. Waktu tu sales sy sungguh memberangsangkan.. walaupun sy baru start bizniz tapi rasa senang sungguh nak dpt customer..dan Alhamdulillah suami sgt memberikan sokongan pd sy.

Kemudian,satu hari anak saudara sy nama nisa tu kemalangan teruk. Selama satu bulan sy xde semangat nak bizniz..fb jarang upload.inbox org pun susah sy nak jawab.. Nak jumpa org langsung xnak.. Kemalangan Nisa sungguh memberi tamparan hebat buat sy.. Nisa bagaikan anak sy sendiri. Sy banyak jaga dia dari sebelum sy kahwin lagi,tido ngan sy.. pastu bila sy dah kahwin,dia slalu ikut ke rumah sy.. Sampai kadang2,sy tido rumah mertua pun dia akan ikut. Cuma,bila dia start sekolah,dia kena la duduk ngan parents dia.. time cuti sekolah sy amik dia..jadi,memang.. Sy jadi hilang punca dan semangat. Anak 2org suami hantar kat kampung dia.. Masatu sy berulang alik setiap hari.. pagi dan malam ke hospital. Sy bawa baby sekali. 





Bayangkan,bagaimana keadaan sy waktu tu..sy sanggup tunggu kat luar wad unit rawatan rapi semata2 nak tunggu Nisa sedar.. Waktu tu dia kritikal sgt. flap bone dia kena remove sebab ada pendarahan kat dalam kepala dan dada. Sy hanya boleh masuk kalau suami ada atau ada ahli keluarga yg dtg dan pegang baby sy. 1bulan lebih sy camtuh..

Lepas tu sy cuba bangkit semula sebab masatu sy nekad nak upkan sales dan nak dpt effective sup.. Nak target bonus..bukan nak nak bonus angka ribu2,tapi nak kumpul modal semula setelah tanpa sedar sy gunakan duit modal bizniz.

Tapi masa tu dah rasa susah sgt upkan sale semula..ada masanya sy dah macam nak putus asa,tapi sy kuatkan hati..

Ada 2 sebab utama sy berusaha nak bangun semula


1)nak beli VIVIX utk nisa.. Sy hanyalah surirumahtangga sepenuh masa. Kalau sy x usaha,camne nak beli vivix..xboleh lah harapkan suami saja kan..lagipun sy telah membawa nisa sekeluarga tinggal ngan kami di rumah kami. Abah Nisa penghidap asthma kronik,dah beberapa kali dia dibuang keje..sebab dia xboleh stress dan letih..mula lah duduk wad. Company xsanggup amik dia bekerja sebab banyak cuti. Pastu abg Nisa jugak seorang OKU,dia xboleh melihat berikutan lahir premature dulu.. Jadi sy harap sgt boleh bantu dia..

2) CUSTOMER2 sy sendiri..

Sebab no.2 tu lah yg buat sy semakin semangat nak bizniz skrg.. walau sales xlah meriah seperti yg sebelum ni.. Bukan sebab cust sy bagi duit utk sy..memanglah kan cust bayar ngan kita.. Tapi sebab utama.. Sy xsangka. Sepanjang sy berjual beli dgn cust nih..ada beberapa org cust tertarik dengan TUDUNG LABUH.


Diorang tanya sy mcm2 bab bertudung labuh ni..dan mintak tolong kat mana nak dptkan tudung labuh yg kain dia okey dan murah.kat sini bukan xbanyak tudung labuh,tapi susah cari yg murah,berkualiti dan simple..rata2 harga di atas rm70,tu pun yg ropol2 lah apa..Dan bertanya mcm2 tips..macamna jika org ejek kita ke apa..

Rasa sungguh teruja..sebab bukan setakat jual shaklee je tapi bila ada mereka yg berminat nak berubah kepada yg lebih baik.. Sgt menyuntik semangat sy utk terus bizniz shaklee sambil jaga hubungan silaturahim. Bukan tu je.. Ada customers sy yg datang bagi air zam zam utk Nisa..

Btw,sebab utama sy meluahkan keterujaan sy malam ni.. Adalah nisa,my niece tu.. Alhamdulillah perkembangan dia sungguh menakjubkan,dgn izin Allah.. sewaktu kami semua ahli keluarga menangis bila flap bone(tempurung kepala) dia terpaksa kena tanggalkan... kami asyik tanya,bila akan di pasang semula?? Doc ckp paling sekejap pun 6BULAN lagi sebab keadaan nisa sgt teruk..diorang takut ada darah beku kat otak nisa. Lebih menakutkan ada seorang budak tu selepas 8bulan baru nak kena pasang semula flap bone dia... tapi kesian dia,flap bone dia dah xleh pasang sebab dah xmuat.. so kena lah ganti ngan flap bone tiruan.. bayangkan,nenek budak tu smpai pengsan..

kami hanya mampu berdoa dan usaha selebihnya kami bagi Nisa VIVIX dan MEALSHAKE. Nisa disahkan mengalami kerosakan otak yg teruk dan xakan berfungsi..jadi dia akan hilang daya..Dia mungkin x boleh melihat,sebelah badannya jugak akan lumpuh. Walaupun dia dah buka mata,tapi akan mengambil masa yg lama utk dia sedar sepenuhnya..Malah sewaktu di hospital dia bagaikan gagal mengawal pernafasan ..kadang laju sangat sampai dia letih. Sebab otak dia dah hilang daya kawalan.

selepas 2bulan consume vivix dan mealshake ni,Alhamdulillah perkembangan dia sungguh ketara. banyak ujian dijalankan.. doctor jugak terkejut dan kagum...

satu pagi tu,nisa ada perjumpaan utk pemeriksaan pakar otak..kedengaran dari dlm bilik Nisa meraung menangis..
Doctor panggil mama Nisa dan bertanya,selain ubat dari hospital,korang bagi apa lagi??
mama Nisa waktu tu takut+susah hati.. dia jawab xde apa.
3x doctor tanya,mama nisa tetap jawab xbagi apa2.
lepas tu doctor tu cakap "minggu depan Nisa kena duduk wad.. BERSEDIA UNTUK PEMBEDAHAN KEPALA..KITA PASANG TEMPURUNG KEPALA DIA SEMULA". Jadi Nisa xperlu tunggu 6bulan.. 3bulan je untuk doctor pasang semula flap bone dia.


ALLAH HUAKHBAR... sungguh mama Nisa macam xpercaya..Dia call sy dan bgtau.. Dia balik rumah pun dia cerita lagi.. Alhamdulillah.. Perkembangan Nisa sangat banyak..sangat ketara.. Dia dah boleh respon apa yg kami cuba selamani.. dia boleh ketawa ada bunyi kalau kami bergurau. Dia dah boleh bagi Isyarat kalo YA-pejam mata.. kalau TIDAK palingkan kepala. Semoga segalanya berjalan lancar...semoga nnti Nisa boleh bercakap semula(skrg masih ada tiub kat hidung untuk bagi susu),dah boleh berjalan.. Sekarang dia dah xkaku..dah tak genggam tgn kuat lagi,xgigit bibir..anggota badan dia pun boleh bergerak...Alhmdulillah..doa2kan ya!thanks...

tq juga atas bantuan Kak Cery MamaFaiz slama ni..atas support akak n all. Memang selayaknya macam seorang ibu.."

Credit: Syatini Asyakirin

subhanallah..maha suci Allah yg tlh meringankn beban yg ditanggung adik nisa..sebak n sgt terharu baca.. dgn ketabahan n kesungguhan saudari tini. truskn usaha niat suci saudari ni.. Alhamdulillah.. smoga dipermudahkn sgala urusan dn dilipatgandakan rezeki..ameen..

Designed by UMIESUEstudio 2014