Google+ Followers

Thursday, 26 December 2013

PROMOSI DISEMBER 2013...YEAR END SALE!!


Assalamualaikum..dah lama x menulis entry kat blog ini kan hehehe..nak inform sekali lagi Promosi December 2013 akan berakhir pada 31hb ini..jom segera mendapatkan Omega Guard Shaklee dengan harga runtuh dari saya & wakil saya di seluruh Malaysia!

 # BUY 6 FREE 1
1 Botol Omega Guard bernilai RM136 (harga runcit)..anda boleh dapatkannya dengan best price dari saya

 # FREE MEMBERSHIP SHAKLEE worth EM75(WM)/RM85(EM)
# CASH BONUS +- RM32
# BUSINESS OPPORTUNITY

sape masih lagi belum tahu ape itu Omega Guard Shaklee..klik SINI


Ketahui manfaat OMEGA GUARD SHAKLEE:

Asid lemak-Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.Oleh itu kita perlu mengambilnya dari makanan.Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos.Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

Mencegah penyakit salur darah dan strok -DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher dan sakit kepala.Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan,membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL,mengawal masalah obesiti,mencegah arteriosclerosis,myocardial infarction,membantumengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori -DHA adalah nutrien utama untuk otak,saraf dan retina.Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi.DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran,mencegah penyakit Alzheimer,memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrane.Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA & DHA.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit,psoriasis,demam hay,bronkitis,penyakit lelah,hepatitis,SLE(lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

Menentang kanser - kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru,payudara,prostat, dan kolon.Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis,merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif

Memelihara fungsi-fungsi sendi(arthritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan.Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis,memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental,termasuk kemurungan,tekanan,kebimbangan(anxiety),neurasthenia,insomnia,autism,kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophreia.

Sumber : Panduan Nutrisi Shaklee.


Friday, 13 December 2013

OmegaGuard™

OmegaGuard™

Omegaguard01 1 OmegaGuard™
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA)
 merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.
 DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan,
 menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang 
perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang
 mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM 
menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan
 EPA.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, 
menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak
 boleh diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan orang tak 
mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya
\ ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. Asid lemak Omega-3 boleh 
didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan
 EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada
 EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, 
tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. 
DHA, EPA, ALA…
EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular 
dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak,
 visi, dan fungsi sendi yang sihat

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard
 Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara 
semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian
 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat 
dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?

  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki
  • Warga Emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat
Anda boleh dapatkan Omega Guard hari ni dengan harga promosi … Minyak ikan terbaik, bebas bahan kimia, dan semestinya halal!

Designed by UMIESUEstudio 2014