Google+ Followers

Thursday, 6 February 2014

Vitalea ~ Multivitamin Pertama Di Dunia



Jom kenali Shaklee..Tahukah anda siapakah penemu multivitamin pertama di dunia? Dan tahukah anda dari mana datangnya perkataan Vitamin???

Dr. FORREST C SHAKLEE merupakan org pertama yg bertanggungjawab menemukan multivitamin yg pertama pada usia 21 tahun iaitu pada tahun 1915. 
Nutrisi Shaklee dicipta berasaskan alam semulajadi.Perniagaan jualan langsung wujud selepas 1956 dan mereka menggunakan konsep itu untuk pemasaran.


Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. 
Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. 


Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-Tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

  • Vitalea adalah kombinasi hebat yg merangkumi multivitamin, multimineral dan iron.
  • Sebiji Vitalea mengandungi 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian utama bg membantu memastikan keperluan mikronutrien tubuh dipenuhi.
  • Ia sgt penting untuk kesihatan menyeluruh dan penting utk pembentukan sel dan darah.
  • Vitalea mempunyai sistem penyerapan bioactivated berpatent utk memastikan penyerapan vitamin dan mineral lain berlaku secara optimum.
  • Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
  • Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
  • Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000. Bagusnya vitalea kan..nak taknak memang wajib diambil dalam diet seharian kita..



MANFAAT VITALEA:
  • memastikan penyerapan vitamin dan mineral lain dgn lebih efektif
  • mencantikkan dan menegangkan kulit
  • membuatkan kuku yang licin
  • menguatkan akar rambut
  • mencegah penyakit tiroid@ beguk(sebab kurang iodin..dan dlm vitalea ada iodin)
  • penting utk diet - vitalea membantu membekalkan tenaga agar tidak lesu
  • Buat preggy & breastfeeding mom pengambilan vitalea amatlah penting kerana mineral dan vitamin serta iron penting utk tumbesaran anak. Ini kerana jika kurang sumber iron mereka akan mudah pening dan rasa nak pitam. 
  • Pelengkap nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang terutama mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
  • Membantu golongan yg alah pada sumber laut juga bg menghadapi kekangan untuk mendapatkan sumber iron disebabkan harga yg terlalu mahal.
  • Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan. 
  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
  • Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  •  Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.



Pendek kata Vitalea merupakan sumber vitamin yang sangat penting & lengkap bagi mereka yg sgt mementingkan tahap kesihatan. Bg yg susah nak telan byk2, pil Vitalea lah jawapannya..Sebiji Vitalea adalah bersamaan lebih kurang 40 jenis lauk... bg yg nak berdiet tu mmg sesuai la telan 2 biji vitalea sehari..boleh berdiet tanpa kehilangan nutrisi :-)

Apabila orang tanya dan minta konsultasi utk supplemen yg memberi tenaga,  saya akan suggest VITALEA terlebih dahulu then ESP, B COMPLEX dan SR Vitamin C..keempa-empat ni merupakan Vitamin Asas Shaklee dan mostly di ambil dalam setiap set kesihatan yang ditawarkan 


P/S: Jangan sewenangnya mengambil sebarang multivitamin khasnya ibu2 hamil..Pastikan selamat, halal & bukan vitamin sentetik




Info & order,




Sarah - 0192659019 (whatsApp/Call)
Shaklee Independent Distributor
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya
Penghantaran ke Seluruh Malaysia, Sabah Sarawak via Pos Laju/Gdex.

Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014