Google+ Followers

Tuesday, 23 September 2014

Tips penting dalam pengurusan berat badanUntuk menurunkan berat badan atau mendapatkan berat ideal, apply secara konsisten dan betul konsep 3B seperti dalam Gambarajah iaitu Buang, Bakar dan Bina.

Bukan ambil semuanya yer...ini depend pada tubuh masing2..'Buang' melibatkan proses detox. Sebelum memulakan program shape up atau slimming, detox merupakan perkara pertama yang perlu anda lakukan. Di Shaklee, alfafa complex dan herblax sangat membantu anda dalam menyahtoksin segala lemak, kolesterol yang tidak diperlukan tubuh dan cuci usus yang dah lama berkeladak..hihi

Bakar pula melibatkan proses pemecahan, pencairan dan pembakaran lemak. Lecithin dan Omega Guard boleh menjadi fat burner anda.Nak tahu lebih lanjut mengenai manfaat lain lecithin dan Omega Guard boleh klik.

Manakala Bina merupakan proses penjagaan otot disamping meningkatkan metabolisma dan membakar lemak..Cinch Shake Mix pilihan ramai customer..selalu je customer order untuk dijadikan breakfast yang kaya dengan fiber.

Kedua, pastikan kadar metabolisme tubuh berada pada tahap normal atau tinggi..ramai yang susah nak turunkan.berat badan kerana kadar metabolisme rendah..percernaan dan penghadaman makanan menjadi lambat dan tidak dapat ditukarkan kepada tenaga sepenuhnya tetapi bertukar kepada lemak..Untuk meningkatkan kadar metabolisme tubuh, amalkan cinch energy tea mix.. badan pun rasa bertenaga dan tidak mudah mengantuk.

Ketiga, pastikan hormon anda stabil..ketidakstabilan hormon juga punca kegemukan.Amalkan GLA Complex untuk masalah ini.

Keempat, pastikan pengambilan air sehari mencukupi untuk memastikan proses detox berjaya.

Kelima, pastikan anda mengira minimum pengambilan kalori yang diperlukan oleh badan anda..

More info & order,


Siti Sarah Zakaria
whatsapp/call/sms: 019.2659019
Shaklee.Independent.Distributor
COD area: Bangi, Kajang, Semenyih,Putrajaya
Poslaju 1 Malaysia
Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014