Google+ Followers

Wednesday, 29 October 2014

Resepi ESP + Kiub Ais Choc

Assalamualaikum wbt..saje nak share..sarah punye favourite shake..

Petang tadi sarah ada buat resepi terbaru ESP...pelbagaikan cara minum ESP..best gitew lagi2 tengah promosi memang addicted tiap2 hari wajib minum ESP bulan ni hihi 2x sehari..

boleh buat kita kenyang sampai malam, sesuai untuk mereka yang nak berdiet, turunkan berat badan, taknak bagi makan berlebihan..boleh control selera makan kita..

Ini dia..sedappp sgt..boleh la uolls cuba..kelmarin lagi buat kiub ais ni..sarah guna Oligo Chocolate..













Selamat mencuba :)


posted from Bloggeroid

Tuesday, 28 October 2014

Dapatkan Keahlian Percuma dengan Promosi Bulan ini



Promosi ESP dan MealShakes akan berakhir pada 31hb Oktober 2014..Rugii sape2 yang tak grab semasa tengah offer ni..jimat berganda, berbaloi-baloi.
ini gambar kelmarin, stok shaklee baru smpai..panas lagi nih.khas utk yang nak COD & postage..

Promosi Oktober 2014;
ESP Buy 6 Free 1
MealShakes Buy 3 Free 1

Mostly customer bulan ni grab ESP BUY 6 FREE 1 sebab jarang2 sekali promosi macam ni. Dengan pembelian set ini, customer akan dapat Free membership shaklee seumur hidup, automatic akan menjadi ahli/ejen shaklee, bonus shaklee +RM36 akan dapat pada pertengahan bulan hadapan atas pembelian tadi.Untuk pakej offer ini, saya akan order secara online & kebiasaannya barang akan sampai kepada customer dalam masa 1-2 hari bekerja, diurus sendiri oleh pihak shaklee.Jadi sangat senang, cepat mudah bagi sesiapa yang ingin dapatkan side income dengan shaklee. Sebarang modal tidak diperlukan, kita akan order barang setelah customer membuat pembayaran.

Kawan-kawan yang belum mencuba ESP, meh cuba sekarang..Rasai kehebatan ESP, hot seller shaklee..grab now sebelum stok ESP kehabisan satu Malaysia..stok sangat terhad!!

Bagi ibu-ibu yang prihatin dengan kesihatan anak-anak, ramai yang order MealShakes terus 3 tin dan dapat free 1 tin.

Hubungi saya untuk detail & order;


posted from Bloggeroid

Friday, 24 October 2014

Salam Maal Hijrah 1436H

Assalamualaikum dan selamat petang semua kawan2 yang saya muliakan..
Cepat rasanya masa berlalu..kini kita berada di penghujung tahun 1435H..
esok dah 1 Muharram 1436H..

Di kesempatan ini saya ingin memohon maaf jika ada salah dan silap selama ini sama ada secara tidak sengaja atau tak disengajakan.. :)

Antara azam tahun baru saya tahun 1436H ialah merealisasikan my vision board..99 impian saya..Semoga terlaksana nanti.Yang paling penting semoga perjalanan hidup kita sentiasa diredhai dan dirahmati Allah SWT.

Akhir kata, Salam Maal Hijrah 1436H dari saya dan team Empayar Safa Jutawan Shaklee buat semua pembaca YourHealthPartners.com.my

p/s: jangan lupa baca doa akhir tahun dan awal tahun.sama2 kita banyakkan istighfar dan selawat.




posted from Bloggeroid

Saturday, 18 October 2014

Membeli Sambil Beramal

Pada 14hb Oktober 2014, shaklee melancarkan satu program amal yang dikenali sebagai ' Shaklee Cares for Our Children'.

Program ini mendapat sambutan yang amat menggalakkan..terima kasih saya tak terhingga kepada semua customer yang membeli MealShakes dari kedai online kami, Your Health Partners semenjak program ini diwar-warkan pada September lalu di mana offer MealShakes BUY 3 FREE 1 berlangsung selama 2 bulan.

Program ini diadakan bertujuan untuk memastikan keperluan nutrisi di kalangan kanak2 kurang bernasib baik juga dapat dipenuhi.Shaklee dengan kerjasama My Kasih akan membekalkan MealShakes kepada 2000 keluarga yang kurang berkemampuan selama setahun di mana 10% daripada jualan promosi MealShakes selama 2 bulan ini akan disalurkan sepenuhnya dalam program ini..

Untung sangat mereka yang rebut promosi ini.bukan sahaja menjimatkan malah dapat merebut saham akhirat In Shaa Allah semoga usaha kita ini mendapat keredhaan Allah SWT..promosi ini akan berakhir pada 31hb oktober 2014..jangan lepaskan peluang ini ok.

Membeli sambil beramal dan menderma!!






Dirasmikan oleh YBhg Tan Sri Datin Paduka Seri Hjh Zaleha Bt Ismail














Ingin dapatkan offer MealShakes ini, boleh hubungi saya.

Sertai keahlian Shaklee hari ini dan dapatkan diskaun sehingga 20%. Join our group Empayar Safa Jutawan Shaklee (since October 2012)!!


More info, contact saya:




SITI SARAH ZAKARIA
019.2659019 (Whatsapp/Telegram/Call)
Pengedar Sah Shaklee
COD: Kajang, BB Bangi, Semenyih, Serdang, Putrajaya, Seri Kembangan dan kawasan sekitar
POSLAJU 1 Malaysia dan Luar Negara

Friday, 17 October 2014

Pengat Pisang Nangka

Tiba-tiba teringin nak makan pengat pisang bila tengok pisang nangka yang dibawa dari kampung dah masak..hehe dah lama tak makan pengat sebenarnya tau!! 

tak berapa suka sangat pulut sebenarnya..mudah muak...bila makan pengat pisang dengan pulut atau pulut durian mesti terasa kena makan nasi time tu jugak.hihihi...

ok ini dia pengat pisang dah siap..tadaaa...khas dari dapur mama Afif & Aisya ;)


 Pengat pisang pisang & pulut


Senang je kan buat pengat pisang..
cara-caranya:
1. ambil beberapa biji pisang dan buang kulitnya.potong pisang secara menyerong
2. panaskan santan,letak bunga cengkih 3 biji, letak gula dan garam secukup rasa. Saya letak gula melaka jugak..nak kaler nampak cantik hehe..sedap pun sedap
3. bila santan dah mendidih, masukkan pisang yang dipotong tadi.biarkan beberapa minit bagi pisang masak tapi jangan terlalu lama tau takut pisang terlalu lembik nanti tak sedap pula. ok da Siap!!

Selamat menjamu selera..nak makan dengan pulut dan roti pun sedap. nak makan macam tu saje pun sedap ;) <3

Selamat mencuba yeee..salam jumaat :)




Wednesday, 15 October 2014

Atasi Masalah Eczema Kanak-kanak

Masalah Eczema Kanak-kanak

Kesian kan tengok anak-anak yang ada masalah eczema..Dulu Afif, anak sulong saya pun ada masalah eczema..mula2 doc bagitahu pasal ni ketika afif berusia lebih kurang 2 tahun lebih, memang tak tahu pun ape itu eczema bila diberitahu oleh doktor masalah afif ketika itu..Doc menyatakan eczema ni disebabkan keturunan datuk nenek kita ada masalah asthma atau resdung....cucu pula akan dapat masalah kulit allergik ini.

Pencuci kain, pencuci lantai, shower gel anak,habuk rumah dan haiwan peliharaan mesti kena dijaga betul2..detergent yang digunakan pilihlah yang organik, bebas bahan kimia. Jika ingin mencuba sabun basuh kain dan pencuci lantai, shaklee pun rangkaian untuk penjagaan rumah. boleh rujuk Healthy Home atau ke laman web shaklee. Klik di sini.

Eczema bukan sekadar ruam2 biasa..jika tidak dirawat dengan segera akan bertambah teruk memberi komplikasi yang menyebabkan keresahan dan ketidakselesaan lebih2 lagi antibodi kanak2 masih belum kuat!!

Apa itu sebenarnya Eczema?

Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang tidak normal (lemah) dan faktor genetik. Masalah ini kebiasaannya dihadapi oleh wanita dan kanak-kanak. Eczema boleh menyebabkan kegatalan pada kulit dan kulit mengelupas. Keadaan ini boleh menjadi bertambah teruk berikutan pengambilan makanan dimana pesakit mempunyai alahan (allergic) terhadap makanan tersebut. Selain itu, menyentuh bahan-bahan alahan dan perubahan suhu secara mendadak juga akan menyebabkan kegatalan pada kulit.

Penyakit ini boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja terutamanya kanak kanak, di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Salah satu jenis ezcema ialah "Atopic Dermatitis."

"Atopic" adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom "oversensitivity." Namu begitu keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun.


My Shaklee Effect

Alhamdulillah nampak perubahan positif apabila saya berikan Afif MealShakes secara konsisten hanya 1 sudu kecil setiap pagi, masukkan aje ke dalam susu dia..sangat membantu menghasilkan sel kulit yang sihat dan cantik. Bila Eczema melanda, sel kulit akan rosak tau. Jadi MealShakes ni bantu cepatkan hasilkan sel kulit yang cantik kerana 
mealShakes merupakan sumber protein.dapat mencantikkan kulit. MealShakes juga mengandungi vitamin penting A,C, E, Selenium, Zinc untuk kesihatan kulit.Lengkap dengan B complex, Zat Besi untuk membina sel darah yang sihat seterusnya menjadikan kulit lebih glowing. Tinggi kandungan serat, untuk kesihatan usus dan seterusnya memudahkan penyerapan zat2 dan nutrisi.

Selain Meal Shakes,untuk luaran ibu2 boleh mencuba Herbal Blend
Herbal Blend ni best sebab dia melegakan gatal, pedih-pedih. Memang ni first aid kitorang kat rumah. Bila pakai tu kulit rasa sejuk, gatal dan pedih pun hilang.

Vitamin E... Vitamin E ni fungsi dia untuk melicinkan kulit, menghilangkan luka- luka eczema. Sapu je kat luka atau tempat allergik. Bila bintik berair mula naik, cepat- cepat sapu kat bintik berair tu. Yang bagus Vitamin E Shaklee ni, dia ada ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur ni lah yang buatkan Vitamin E Shaklee ni cepat nampak kesan.
Lagi satu Vitamin E ni mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria.
Jadi tak perlu risau ape2, dia ala- ala ubat sapu kat luka. Dia memang formulated untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan eczema.

Keempat Omega Guard. Omega Guard ni untuk memastikan kulit kekal lembap. Untuk Eczema yang saya perasan kulit tak boleh kering, nanti luka pedih dan gatal. Mula lah rasa nak menggaru- garu.owhhh sungguh scary bila berdarah!!

Anda boleh cuba MealShakes, Omega Guard dan Herbal Blend dahulu untuk kanak2 yang berusia setahun tahun ke atas. Semasa saya mula consume shaklee, saya hanya belikan MealShakes untuk afif..saya kasi Afif makan untuk mengelakkan Eczema naik satu badan.Ramai ibu2 dah mencuba Set Eczema ini (MealShakes, Herbal Blend, Omega Guard & Vitamin E) dan alhamdulillah kulit anak2 semakin cantik dan bebas eczema..memang rasa hepi sangat2 bila dapat bantu orang lain lebih sihat.


Cadangan untuk masalah eczema. Image baby dari google


Alhamdulillah sekarang pun saya masih berikan anak2 saya supplemen/vitamin Shaklee. Memang berbaloi- baloi lah bershaklee utk eczema ni. Masa awal- awal Afif kena eczema., risau sedih semua ada. kesian tengok anak ada masalah ni menggaru sampai berdarah.....Sebagai seorang ibu saya sangat tersentuh.Luluh hati saya tengok. Jadi ibu- ibu kat luar sana, masih ada harapan untuk eczema anak anda untuk sembuh. Jom kita cuba Shaklee.Saya akan guide kan satu-persatu. Sharing is caring and love!! ;)

DAPATKAN MEALSHAKES PROMOSI BUY 3 FREE 1, SAH SEHINGGA 31 OKTOBER 2014. Sama-sama kita jayakan program shaklee ini. Shaklee Cares for Our Children.
Membeli Sambil Menderma!!!


Sertai keahlian Shaklee hari ini dan dapatkan diskaun sehingga 20%. Join our group Empayar Safa Jutawan Shaklee (since October 2012)!!


More info, contact saya:




SITI SARAH ZAKARIA
019.2659019 (Whatsapp/Telegram/Call)
Pengedar Sah Shaklee
COD: Kajang, BB Bangi, Semenyih, Serdang, Putrajaya, Seri Kembangan dan kawasan sekitar
POSLAJU 1 Malaysia dan Luar Negara

Designed by UMIESUEstudio 2014