Google+ Followers

Wednesday, 15 October 2014

Atasi Masalah Eczema Kanak-kanak

Masalah Eczema Kanak-kanak

Kesian kan tengok anak-anak yang ada masalah eczema..Dulu Afif, anak sulong saya pun ada masalah eczema..mula2 doc bagitahu pasal ni ketika afif berusia lebih kurang 2 tahun lebih, memang tak tahu pun ape itu eczema bila diberitahu oleh doktor masalah afif ketika itu..Doc menyatakan eczema ni disebabkan keturunan datuk nenek kita ada masalah asthma atau resdung....cucu pula akan dapat masalah kulit allergik ini.

Pencuci kain, pencuci lantai, shower gel anak,habuk rumah dan haiwan peliharaan mesti kena dijaga betul2..detergent yang digunakan pilihlah yang organik, bebas bahan kimia. Jika ingin mencuba sabun basuh kain dan pencuci lantai, shaklee pun rangkaian untuk penjagaan rumah. boleh rujuk Healthy Home atau ke laman web shaklee. Klik di sini.

Eczema bukan sekadar ruam2 biasa..jika tidak dirawat dengan segera akan bertambah teruk memberi komplikasi yang menyebabkan keresahan dan ketidakselesaan lebih2 lagi antibodi kanak2 masih belum kuat!!

Apa itu sebenarnya Eczema?

Eczema adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh sistem imun badan yang tidak normal (lemah) dan faktor genetik. Masalah ini kebiasaannya dihadapi oleh wanita dan kanak-kanak. Eczema boleh menyebabkan kegatalan pada kulit dan kulit mengelupas. Keadaan ini boleh menjadi bertambah teruk berikutan pengambilan makanan dimana pesakit mempunyai alahan (allergic) terhadap makanan tersebut. Selain itu, menyentuh bahan-bahan alahan dan perubahan suhu secara mendadak juga akan menyebabkan kegatalan pada kulit.

Penyakit ini boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja terutamanya kanak kanak, di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Salah satu jenis ezcema ialah "Atopic Dermatitis."

"Atopic" adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom "oversensitivity." Namu begitu keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun.


My Shaklee Effect

Alhamdulillah nampak perubahan positif apabila saya berikan Afif MealShakes secara konsisten hanya 1 sudu kecil setiap pagi, masukkan aje ke dalam susu dia..sangat membantu menghasilkan sel kulit yang sihat dan cantik. Bila Eczema melanda, sel kulit akan rosak tau. Jadi MealShakes ni bantu cepatkan hasilkan sel kulit yang cantik kerana 
mealShakes merupakan sumber protein.dapat mencantikkan kulit. MealShakes juga mengandungi vitamin penting A,C, E, Selenium, Zinc untuk kesihatan kulit.Lengkap dengan B complex, Zat Besi untuk membina sel darah yang sihat seterusnya menjadikan kulit lebih glowing. Tinggi kandungan serat, untuk kesihatan usus dan seterusnya memudahkan penyerapan zat2 dan nutrisi.

Selain Meal Shakes,untuk luaran ibu2 boleh mencuba Herbal Blend
Herbal Blend ni best sebab dia melegakan gatal, pedih-pedih. Memang ni first aid kitorang kat rumah. Bila pakai tu kulit rasa sejuk, gatal dan pedih pun hilang.

Vitamin E... Vitamin E ni fungsi dia untuk melicinkan kulit, menghilangkan luka- luka eczema. Sapu je kat luka atau tempat allergik. Bila bintik berair mula naik, cepat- cepat sapu kat bintik berair tu. Yang bagus Vitamin E Shaklee ni, dia ada ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur ni lah yang buatkan Vitamin E Shaklee ni cepat nampak kesan.
Lagi satu Vitamin E ni mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria.
Jadi tak perlu risau ape2, dia ala- ala ubat sapu kat luka. Dia memang formulated untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan eczema.

Keempat Omega Guard. Omega Guard ni untuk memastikan kulit kekal lembap. Untuk Eczema yang saya perasan kulit tak boleh kering, nanti luka pedih dan gatal. Mula lah rasa nak menggaru- garu.owhhh sungguh scary bila berdarah!!

Anda boleh cuba MealShakes, Omega Guard dan Herbal Blend dahulu untuk kanak2 yang berusia setahun tahun ke atas. Semasa saya mula consume shaklee, saya hanya belikan MealShakes untuk afif..saya kasi Afif makan untuk mengelakkan Eczema naik satu badan.Ramai ibu2 dah mencuba Set Eczema ini (MealShakes, Herbal Blend, Omega Guard & Vitamin E) dan alhamdulillah kulit anak2 semakin cantik dan bebas eczema..memang rasa hepi sangat2 bila dapat bantu orang lain lebih sihat.


Cadangan untuk masalah eczema. Image baby dari google


Alhamdulillah sekarang pun saya masih berikan anak2 saya supplemen/vitamin Shaklee. Memang berbaloi- baloi lah bershaklee utk eczema ni. Masa awal- awal Afif kena eczema., risau sedih semua ada. kesian tengok anak ada masalah ni menggaru sampai berdarah.....Sebagai seorang ibu saya sangat tersentuh.Luluh hati saya tengok. Jadi ibu- ibu kat luar sana, masih ada harapan untuk eczema anak anda untuk sembuh. Jom kita cuba Shaklee.Saya akan guide kan satu-persatu. Sharing is caring and love!! ;)

DAPATKAN MEALSHAKES PROMOSI BUY 3 FREE 1, SAH SEHINGGA 31 OKTOBER 2014. Sama-sama kita jayakan program shaklee ini. Shaklee Cares for Our Children.
Membeli Sambil Menderma!!!


Sertai keahlian Shaklee hari ini dan dapatkan diskaun sehingga 20%. Join our group Empayar Safa Jutawan Shaklee (since October 2012)!!


More info, contact saya:




SITI SARAH ZAKARIA
019.2659019 (Whatsapp/Telegram/Call)
Pengedar Sah Shaklee
COD: Kajang, BB Bangi, Semenyih, Serdang, Putrajaya, Seri Kembangan dan kawasan sekitar
POSLAJU 1 Malaysia dan Luar Negara

Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014