Google+ Followers

Monday, 10 November 2014

Push Factor untuk Berjaya dalam Shaklee

Assalamualaikum wbt semua kawan2 dan pembaca setia blog saya yourhealthpartners.com.my.

Antara push factor kuat saya untuk berjaya dalam Shaklee adalah anak2 saya yang masih kecil. Putera dan puteri kesayangan mama yang hensemmm dan comelll. Diberi nama Aisya Damia Syuhada (3yr) dan Afif Ulwan Mustaqim (4yr)...selang umur diorang adalah lebih kurang 19bulan sahaja hihi..Alhamdulillah syukur dikurniakan anak2 syurga ini. Kedua2 mereka mempunyai kelebihan masing2 dan ragam yang berbeza..hihi kata orang 10 orang anak, 10 jenis la ragamnya..
Syukur, anak sememangnya anugerah Allah yang sangat bernilai, pembawa rezeki buat setiap ibu ayah....


Masing2 menggayakan baju yang kami beli di Port Dickson
pada 2hb November 2014 yang lalu, celebrate besday Aisya Damia.

Untuk pengetahuan kawan2, di dalam biz shaklee juga saya merupakan Coach untuk anak2 cucu cicit shaklee saya. Saya banyak coaching diorang secara online through whatsapp/ fb dan sometimes saya jumpa diorang face to face untuk coaching secara offline..Guide diorang dari semasa ke semasa dan saya ada group fb sendiri untuk diorang. Saya bernekad untuk meneruskan perjuangan dalam dunia shaklee walaupun banyak tugas lain saya kena lakukan,niat kerana Allah, membantu lebih ramai org menjalani hidup dengan lebih sihat dan membimbing anak cucu cicit empayar Safa Jutawan Shaklee berjaya mendapat income 4-5 angka sebulan seterusnya meningkatkan taraf ekonomi org Islam. In Shaa Allah.

Saya nampak shaklee ni sangat bagus. Modal tidak diperlukan, tidak perlu invest banyak wang untuk dapat bonus setiap bulan tetapi jeng jeng anda perlu modal tenaga, masa dan emosi untuk berjaya dalam Shaklee.Macam mane tu??? Secara ringkasnya, dalam Shaklee tiada istilah goyang kaki semua..Yang pertama pastikan anda mempunyai internet untuk memudahkan anda update info kat laman sosial like fb, blog, twitter, instagram.
Untuk join shaklee, anda hanya perlu membayar yuran pendaftaran sebanyak RM65 sahaja. Keahlian shaklee ini adalah seumur hidup. Nak join shaklee dengan FREE MEMBERSHIP pun boleh, iaitu dengan cara mengumpul order terlebih dahulu sehingga 200uv iaitu lebih kurang RM650. Saya akan guide ahli yang join bawah saya sehingga berjaya.

Ok berbalik kepada push factor saya nak berjaya dalam shaklee,

Selain anak, saya juga mempunyai Vision Board saya sendiri dan 99 impian saya yang mesti saya realisasikan sebelum saya menghembuskan nafas terakhir, ini misi hidup saya. Saya listkan satu persatu impian yang saya nak dalam hidup dan menampal pada dinding workstation saya di rumah. Setiap hari saya akan visualize them. Semoga Allah makbulkan impian saya untuk melihat orang2 di sekeliling saya bahagia terutamanya ma dan arwah abah, suami saya yang tercinta dan anak2 saya. Jangan takut untuk berangan atau bermimpi kerana jika ditulis dan kita minta daripadaNya In Shaa Allah akan tercapai akhirnya. Aamiin

Di sini saya ingin share impian saya yang boleh dikongsi bersama.semoga memberi inspirasi anda yang luar sana.
Tulis dan tampal tau...



IMPIAN SAYA

FINANCIAL FREEDOM

ADA LONG TERM SAVINGS FOR SPENDING

INVESTMENT 

UMRAH, HAJI

ROUND THE WORLD (UK, US, SWITZERLAND)

MASA LEBIH DENGAN FAMILY & ANAK2

MENAMBAH NILAI LEBIH RAMAI ORANG & MENYENTUH KEHIDUPAN RAMAI LAGI ORANG

LAHIRKAN RAMAI LEADERS 5 ANGKA

LAHIRKAN 4-5 ORANG MASTERS PER CYCLE

CUSTOMER SEMAKIN RAMAI

AHLI BARU SHAKLEE SEMAKIN RAMAI


Ok....Bagaimana saya terjebak dalam Shaklee??

Semasa breastfeeding anak sulong saya Afif Ulwan, saya merasakan tubuh sangat lemah dan saya mencari penyelesaian dengan tanya Pak cik google hihi dan terjumpa vitamin kesihatan untuk ibu menyusu. saya mencuba set penyusuan shaklee..Alhamdulillah badan rasa lebih bertenaga dan dapat menyusukan anak saya sehingga setahun lebih.

Apabila mengetahui saya hamil, saya terpaksa stop menyusukan afif kerana bimbingkan kandungan  sebab ramai suara yang mengatakan akan efek pada baby dalam kandungan. Rasa bersalah juga dan menyesal menghentikan penyusuan ini, kesian afif.....Ramai juga still continue breastfeeding walaupun hamil kan. Mungkin ini yang terbaik dan perancangan Allah adalah terbaik.

Dan kali ke2 mencuba shaklee semasa susu badan merudum ketika bulan puasa hampir tiba, pada  ketika itu  saya bf anak yang ke2. Set yang saya consume adalah Set Mighty 3 Gems (Esp, MealShakes & Performance Drink).Alhamdulillah susu banyak sepanjang bulan Puasa tanpa saya risau lagi.

Selepas perubahan yang saya rasai, badan pun bertenaga, afif yg ada masalah eczema alhamdulillah beransur pulih setelah mengamalkan MealShakes....Akhirnya saya mengambil keputusan untuk sign up sebagai member shaklee pada 11 Oktober 2012 untuk berkongsi dengan orang lain kebaikan shaklee dan untuk jadikan side income, ingin meringankan beban suami saya pada ketika itu saya bekerja di sebuah syarikat swasta di BB Bangi sebagai procurement engineer. Alhamdulillah saya sangat bersyukur diketemukan dengan shaklee.
Shaklee pada ketika itu belum famous macam sekarang tau...hehe ramai yang belum mengenali shaklee.

Ingin menjana income 3,4,5 angka dari rumah, hubungi saya untuk join project RM500. Hanya 5 orang sahaja yang saya perlukan untuk bulan ini. 

Saya komited untuk membantu mereka yang serius untuk merubah hidup ke arah lebih baik dari segala aspek.



More info & order,
Siti Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Call/Whatsapp/Telegram: 019.2659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com
Page: Your Health Partners






posted from Bloggeroid
Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014