Google+ Followers

Wednesday, 28 January 2015

Penjagaan Pranatal dan Kehamilan yang Sihat

Kepentingan Penjagaan Pranatal Sebelum Kelahiran Bayi

Bagi seseorang ibu yang telah hamil, penjagaan pra natal atau sebelum kelahiran bayi adalah amat penting.
Ini adalah bagi tujuan kesihatan kepada ibu dan juga bayi yang sedang dikandungkan. Selain daripada itu, ibu hamil juga perlulah mendapatkan nutrisi yang betul dengan mencukupi bagi memastikan pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat.

Pemakanan Ibu Hamil:

1. Zat Besi
Ibu yang hamil perlu memastikan ada mengambil Zat Besi yang mencukupi. Ini kerana ia dapat membantu mencegah anemia dan juga membantu membina sel-sel darah. Ibu boleh mendapatkan Zat Besi daripada sumber seperti Telur dan Sayuran Hijau

2. Vitamin D
Vitamin D juga tidak kurang pentingnya. Vitamin D berfungsi untuk membantu menyerap kalsium dan fosforus yang diperlukan oleh badan untuk menguatkan tulang dan gigi. Sumber Vitamin D adalah makanan seperti hati dan minyak hati ikan.

3. Protein
Protein membantu dalam membina sel-sel baru untuk pertumbuhan. Sumber protein adalah seperti daging merah dan kacang.

4. Asid Folik
Ini adalah antara makanan yang paling diperlukan oleh ibu ketika hamil, iaitu Asid Folik. Asid Folik membantu untuk menentang penyakit. Sumber asid folik adalah seperti susu.





Untuk ibu hamil boleh amalkan vitamin semulajadi shaklee yang menyokong kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan. Semasa mengandung, nutrisi sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi, untuk mengekalkan kesihatan ibu dan untuk mencegah sebarang komplikasi semasa mengandung dan bersalin nanti.

Vitamin Pranatal untuk ibu hamil:
1. ESP soy protein isolate powder merupakan sumber protein Non-GMO yang sangat penting untuk pertumbuhan sel, otot janin dalam kandungan.



2. Vitalea Iron Formula. multivitamin yang kaya dengan zat besi.



3. Sustained Release Vitamin C Plus sumber vitamin c untuk penjagaan ibu dan kandungan.Penting untuk memastikan penyerapan zat besi pada tahap optimum.



4. B complex.kaya dengan asid folik



5. Ostematrix, kaplet kalsium yang kaya magnesium and vitamin D.



Jika ingin mendapatkan konsultasi secara percuma dan info berkaitan produk shaklee, hubungi saya dengan segera.

Info & order,
Pengedar Sah Shaklee Anda,
Siti Sarah Zakaria
sms/call/whatsapp: 0192659019
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Serdang, Putrajaya
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan Poslaju.

posted from Bloggeroid

Sunday, 11 January 2015

Chewable Multivitamin untuk Kanak-kanak

Ramai ibu risau kan apabila anak-anak enggan makan sayur-sayuran dalam diet seharian mereka. Anak-anak sangat cerewat untuk makan, mereka memilih makanan ape untuk dimakan. Mostly kids ni akan letak tepi sayur-sayuran hijau.hihi mereka lebih suka makan ayam goreng dan makanan yang kurang berkhasiat yang dijual di kedai-kedai runcit.

Bagi ibu-ibu yang bimbang dengan diet anak yang tidak seimbang ini, boleh la
membekalkan mereka multivitamin untuk kesihatan bagi memastikan anak-anak mendapat nutrisi yang seimbang untuk perkembangan mereka. Pada bulan ini Shaklee Malaysia telah bawa masuk chewable multivitamin for kids tau ke pasaran. Improved formula..dah lama dah shaklee stop production.
Tahun baru shaklee bawa masuk produk ini yang dah lama ibu-ibu pengamal tegar shaklee tunggu..

Harga runcit: RM111 (60 tablets)

Jika ingin dapatkan dengan harga lebih jimat, boleh daftarkan diri terlebih dahulu. Uoll berpeluang mendapat sehingga 25% diskaun untuk setiap produk.
Nak tahu macam mane??? hubungi saya, ejen tip top anda. Mentor hebat shaklee anda!!



Ia sangat mudah untuk dikunyah oleh kanak-kanak.Pasti diorang akan suka dengan rasa multivitamin ini.Rasa grapes dan susu sikit. Orang dewasa pun suka dengan perasa terbaru Vitalea for Children ni... Tidak terlalu masam seperti chewable vitamin c plus...Anak saya Afif dan Aisya pun menggemari multivitamin ini sampai mama terpaksa sorokkan botol hihihi..Semua vitamin diorang suka makan..Alhamdulillah syukur sangat at least saya tak perlu risau lagi memikirkan adakah cukup nutrisi yang diambil oleh diorang ;)















Untuk promosi tahun baru 2015, hanya pada bulan ini sahaja tau, shaklee ada buat promosi untuk produk ini.
Buy 3 Free 1. Sangat menjimatkan..!!



jika uoll ingin dapatkan multivitamin terbaik ini untuk anak-anak, uoll boleh hubungi saya yer..Always ready stock dan fast delivery untuk pelanggan saya..

Sarah
CEO Empayar Safa Jutawan Shaklee
Call/Sms/Whatsapp : 0192659019
Poslaju seluruh Malaysia & luar negara
COD: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Putrajaya dan kawasan sekitar
posted from Bloggeroid
Designed by UMIESUEstudio 2014