Google+ Followers

Wednesday, 28 January 2015

Penjagaan Pranatal dan Kehamilan yang Sihat

Kepentingan Penjagaan Pranatal Sebelum Kelahiran Bayi

Bagi seseorang ibu yang telah hamil, penjagaan pra natal atau sebelum kelahiran bayi adalah amat penting.
Ini adalah bagi tujuan kesihatan kepada ibu dan juga bayi yang sedang dikandungkan. Selain daripada itu, ibu hamil juga perlulah mendapatkan nutrisi yang betul dengan mencukupi bagi memastikan pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat.

Pemakanan Ibu Hamil:

1. Zat Besi
Ibu yang hamil perlu memastikan ada mengambil Zat Besi yang mencukupi. Ini kerana ia dapat membantu mencegah anemia dan juga membantu membina sel-sel darah. Ibu boleh mendapatkan Zat Besi daripada sumber seperti Telur dan Sayuran Hijau

2. Vitamin D
Vitamin D juga tidak kurang pentingnya. Vitamin D berfungsi untuk membantu menyerap kalsium dan fosforus yang diperlukan oleh badan untuk menguatkan tulang dan gigi. Sumber Vitamin D adalah makanan seperti hati dan minyak hati ikan.

3. Protein
Protein membantu dalam membina sel-sel baru untuk pertumbuhan. Sumber protein adalah seperti daging merah dan kacang.

4. Asid Folik
Ini adalah antara makanan yang paling diperlukan oleh ibu ketika hamil, iaitu Asid Folik. Asid Folik membantu untuk menentang penyakit. Sumber asid folik adalah seperti susu.

Untuk ibu hamil boleh amalkan vitamin semulajadi shaklee yang menyokong kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan. Semasa mengandung, nutrisi sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi, untuk mengekalkan kesihatan ibu dan untuk mencegah sebarang komplikasi semasa mengandung dan bersalin nanti.

Vitamin Pranatal untuk ibu hamil:
1. ESP soy protein isolate powder merupakan sumber protein Non-GMO yang sangat penting untuk pertumbuhan sel, otot janin dalam kandungan.2. Vitalea Iron Formula. multivitamin yang kaya dengan zat besi.3. Sustained Release Vitamin C Plus sumber vitamin c untuk penjagaan ibu dan kandungan.Penting untuk memastikan penyerapan zat besi pada tahap optimum.4. B complex.kaya dengan asid folik5. Ostematrix, kaplet kalsium yang kaya magnesium and vitamin D.Jika ingin mendapatkan konsultasi secara percuma dan info berkaitan produk shaklee, hubungi saya dengan segera.

Info & order,
Pengedar Sah Shaklee Anda,
Siti Sarah Zakaria
sms/call/whatsapp: 0192659019
COD area: Kajang, Semenyih, Bandar Baru Bangi, Serdang, Putrajaya
Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan Poslaju.

posted from Bloggeroid
Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014