Google+ Followers

Sunday, 29 March 2015

Gastrik hilang, resdung berkurangan dan Kulit Makin Cantik

Review consumer ESP♥♥♥

Setahun konsisten dgn ESP PROTEIN ni.....
Tujuan minum utk elakkn dr kene gastric sbb time keje tak MENENTU. ..selalu kene skip makan :(
Alhamdulillah, skrg no more gastric ;) ;)
Tapi kita kene percaya la n amalkn pemakanan yg betul n sihat;)

Alang2 gastric pun dah kurang, amek alfalfa sekali utk kurangkn simptom RESDUNG. ..
Sekali lagi, Alhamdulillah. ..resdung yg DOKTOR kata dah teruk smp kene buat surgery, 90% improved ;);)
Yg paling best, berat badan ct from 63kg-58kg , awesome!!!!!!
Ni gabungan Esp Protein n Alfalfa ;)

N now tambah kan lagi SR VIT C SHAKLEE ;)
Lihat je la hasil kulit ku, awwww ;) :)

Best kan;);)
Pada sape yg tak try lagi ESP PROTEIN SHAKLEE NI, cepat2 la try ;)
Tak rugi, malah byk sgt manfaat



Kebaikan ESP shaklee, produk paling larissss di yhp.



Ingin dapatkan produk shaklee dan ESP soy protein yang terlajak larisss ni boleh hubungi saya.


posted from Bloggeroid

Saturday, 28 March 2015

Atasi Masalah Ketiak Hitam dengan ESP Shaklee

Assalamualaikum wbt...dah lama tak menulis entry blog hihi busy yang teramat kikiki..
Entry kali ni berkisarkan testimoni seorang ejen shaklee tentang ketiak hitam...jom baca...

"Since Master Cery buat sharing post ni, sy masih terfikir lg samada nak ke tak nak share..smpailah hari ni last day, I decided that I need to share..so other people who have the same problem will be benefited from it. Sebabnya masalah sy ni mmg agak memalukan .. sape yg nak share testimoni ni please ek..TLG HIDE NAMA N PHOTO SY K..takut org yg baca nanti kenal..

Ok masalah sy sejak dulu ialah gelap di celah ketiak, peha dan lutut. Mmg gelap sampaikan dulu2 rasa risau nak kawin :p Sebut je apa krim / scrub / masker mandian semua dah cuba rasanya. Tapi 'x terjejas pun. Masa nak bersalin mmg paling nightmare..malu kat doktor weh!!

Sy makan ESP sebenarnya bukan sebab masalah ni, malah tak pernah terfikir pun. Tapi selepas sy KONSISTEN makan selama 2 bulan, tiba2 sy perasan ketiak, celah peha n lutut sy dah cerah!! Taklah putih melepak licin tp jauh lebih cerah .dari biasa..ye lah baru 2 bulan pun konsisten. Sblm ni makan jugak tapi sy main selang seli ikut suka aje. Kebaikan lain memang banyak tp yang ni mmg saya sgt2 teruja. Akhirnya masalah besar kulit saya dah berhasil! Sy cadang nak ta'mbahkan lg dengan scrub di luar so that proses nya makin cepat. Yelah..kulit mati u diganti sel baru kesan dari protein dari ESP..kemudian dari luar blh sental buang sel2 tu guna scrub.💕

Gambar hiasan aje ye..takkan nak snap gambar ketiak hitam kan..hilang selera ko! Ni gambar sasaran tahun 2015..KETIAK PUTIH MELEPAK.." ;)



Review tentang khasiat ESP shaklee:

~ memberikan kesihatan menyeluruh pada tubuh badan
~ KULIT CANTIK : ESP membuatkan kulit menjadi cantik, gebu, sihat, licin & cerah
~ KURUS : esp membuat anda rasa kenyang lebih lama, mengurangkan pengambilan kalori seharian, meningkatkan metabolisme tubuh
~ IBU HAMIL : menguatkan, memelihara dan memulihkan rahim
~ PUASA: esp membekalkan tenaga & elak dari gastrik







Info & order;
Siti Sarah Zakaria
Shaklee Independent Distributor ID: 893982
Whatsapp 0192659019
COD area: BB Bangi, Kajang, Putrajaya,Semenyih & penghantaran ke seluruh Malaysia via poslaju.

posted from Bloggeroid

Tuesday, 3 March 2015

ESP Soy Protein Non-GMO Terbaik

ESP Soy Protein telah diiktiraf di seluruh dunia sebagai protein berkualiti tinggi yang diperbuat daripada soya NON GMO (tidak diubah secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

Setiap tin 1kg ESP diperbuat daripada 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam!!

Mengandungi 22 jenis asid amino.Satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah ESP yang utama:

# Kekal Muda –

Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

# Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi –

kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

# Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki -

genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak.

Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

# Kulit berseri dan anjal –

Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

# Pemberi tenaga segera –

Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

# Memulihkan Pigmentasi –

Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

# Memperbaiki Memori –

Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

DAPATKAN ESP PADA BULAN INI...
BELI 6 PERCUMA 1, PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE

atau BELI 2, DAPAT 5% DISKAUN.



Kebaikan ESP yang lain seperti dalam gambarajah di bawah....wowwww khasiat ESP sangat banyak...jom grab sebelum GST!!



Info & order,
Siti Sarah Zakaria
Whatsapp/Telegram/Call: 019-2659019
Empayar Safa Jutawan Shaklee
COD area: Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya.
Poslaju seluruh Malaysia.

posted from Bloggeroid

Monday, 2 March 2015

Kehamilan Yang ke-3..syukur alhamdulillah

> MOMMY JOURNEY PART 1 <

Minggu ni kandungan dah memasuki 19 minggu...dan baby asyik makan asam pedas jek...hehehe selera org mane nih..hihi..asam pedas ikan kembung..sedap tambah dengan sambal belacan dan kerabu kacang botol...hehehe

Lepas makan supplemen wajib saya sekarang ialah;
Vitalea Iron Formula 2 biji
Sustained Release Vit C Plus 1 biji
B complex 1 biji

Sedikit info, Vitalea Iron Formula merupakan multivitamin shaklee yang kaya dengan zat besi, penting untuk pembentukan sel darah merah bagi membawa oksigen ke seluruh badan dan juga mengurangkan risiko kelahiran pramatang.

Sustained Release Vitamin C Plus merupakan vitamin c shaklee yang dilepaskan secara berperingkat-peringkat..vitamin c juga penting untuk mengelakkan air ketuban pecah awal, memberi kekuatan antibodi ibu hamil supaya tidak mudah terkena selsema, membantu sintesis protein dan membantu penyerapan zat besi.

B complex pula kaya dengan asid folik,mengurangkan risiko bayi terkena spina bifida dan memainkan peranan penting untuk proses pembesaran bayi di dalam kandungan seperti sintesis DNA dan pembahagian sel.

Sejam selepas itu, saya akan mengambil 1 biji Omega Guard..Omega Guard kaya dengan DHA, EPA...untuk perkembangan otak, mata atau penglihatan dan saraf baby dalam kandungan!!
Nak kasi anak BIJAK, pastikan fish oil yang dipilih mempunyai kandungan DHA yang tinggi.

Malam pula saya wajib telan ostematrix 4 biji sebab bukan penggemar susu....
untuk kasi tulang n gigi ibu dan baby kuat!!
Ibu hamil dan menyusu kena jaga dari sekarang nanti gigi senang patah dan rongak kalo kekurangan KALSIUM!!
Untuk hilangkan lenguh2 badan dan sakit pinggang pun boleh..ostematrix memang pil kalsium terbaik, dgn vitamin D & magnesium.

ok la bai...just sharing ringkas untuk petang ni..yang nak ditekankan di sini pentingnya pengambilan vitamin semasa hamil.pastikan vitamin yang uolls pilih bukan vitamin sintetik ;)


posted from Bloggeroid

PROMOSI MAC 2015

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera buat semua pembaca blog yourhealthpartners.com.my :)

Bulan ni promosi shaklee sangat best..Buat pengamal tegar shaklee, jangan lupa grab item promosi ni bulan ni sebelum dikenakan GST 6%...hehehe banyak tu kena bagi kat kerajaan...
Semua harga produk akan naik 6%...so bulan ni la uolls patut mengambil langkah bijak membuat pembelian untuk stok vitamin shaklee uolls...dapat banyak jimat gitew ;)

Okeh..berbalik pada promosi bulan ni...sangat teruja tau.. best sangat2 sebab killer produk shaklee menjadi produk promosi bulan ni iaitu ESP soy protein isolate powder. BELI 6 PERCUMA 1 tong...atau beli 2 dapat 5% diskaun.



Selain itu, produk promosi yang lain adalah Vitalea for Children dan Zinc Complex. BELI 3 PERCUMA 1...sangat menjimatkan kan.

Ingin mendapatkan produk promosi bulan ni, boleh hubungi saya dengan segera.

Your lovely SID,
Sarah 019-2659019 (Whatsapp/Telegram/Call)
COD area: Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya.
Poslaju seluruh Malaysia.

posted from Bloggeroid

Designed by UMIESUEstudio 2014