Google+ Followers

Monday, 31 August 2015

Cara Bancuh ESP Soy Protein Shaklee


Assalamualaikum wbt dan Hye semua!
Entry kali ini sarah nak sharing macam mane nak bancuh ESP dengan cara yang betul dan variasi resepi atau bancuhan yang uoll boleh buat supaya tidak muak dan jemu hehee..cuba tau, jangan tak cuba..Kalau tidak suka bancuh dengan plain water, try la bancuh dengan cara lain yeeee...


Cadangan Bancuhan ESP/MealShakes/Cinch Shake ditampal pada canister untuk rujukan pelanggan.
Only for my lovely customers :)

VARIASI RESEPI ESP

      1)     ESP + plain water (suam/sejuk) – best choice, sangat sedap...rasa keaslian ESP terpelihara. Feveret sarah!!

2)   ESP + Fresh Milk (Susu dalam Kotak/Botol)

3)   ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu.After few hours, blend kurma snd mix with 1 sudu ESP. Boleh add on almond or fruits.bukan sahaja boleh buat tubuh bertenaga tetapi can boost milk production. Sesuai sangat untuk ibu yang tengah menyusukan baby)

4)   ESP + susu tepung (any brand)

5)   ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee * yang ni selalu juga buat, sangat sedap hokey..seriously.

      6 )  ESP + Nesvita 3in1

7)   ESP + jus twister tropicana

      8)   ESP + Yogurt drink

9)  ESP + Ribena

10)  ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)

11)  ESP + Milo/Horlicks/Cocoa Tamar

12)  ESP + sirap bandung

13)  ESP + fresh milk + oat+ kurma + madu + air masak


TIPS BANCUHAN ESP

Setelah dibuka, seelok-eloknya simpan ESP dalam peti sejuk untuk tahan lama..Jauhi dari tempat yang panas. Gunakan sudu plastik jika ada..
Untuk bancuh pula, jangan sesekali menggunakan air panas ye untuk membancuh ESP bcoz semua nutrisi akan termusnah jika berada pada suhu yang tinggi.

Sukatan air pula ialah 200-250ml. tak kisah sebenarnya ikut selera masing2. Ada yang suka bancuhan pekat manis dan ada yang suka cair :)

Kalau nak bancuh dengan milo, letak 2 sudu milo & sedikit air panas sahaja untuk melarutkan serbuk milo. Kemudian letak air biasa/air sejuk & letak ESP 1-2  sudu besar sahaja! 
Nak letak sedikit gula pun boleh. Kemudian Shake (guna shaker chumill yang diberi hihi). Variasikan bancuhan ESP anda seperti resepi di atas.

NOTE: ESP tidak boleh lebih 3 sudu besar sehari..1 sudu besar 2x sehari dah cukup..ambil sebelum breakfast & sebelum dinner/sebelum tidur.

Bagi mereka yang ingin menaikkan berat badan, boleh campur ESP dengan 1 sudu besar Meal Shakes dan amalkan 2 Biji Vitalea Iron Formula dan 1 biji B complex.
Ambil selepas makan 2x sehari.

Bagi mereka yang nak berdiet, nak turunkan berat badan, ambil ESP sahaja before meal.

ESP + Plain Water....i love it ;)

Boleh cuba jugak yang ni..sumber: Page Shaklee Malaysia


Make a smoothie with fresh fruits

Strawberry-Basil Smoothie (Daun Selasih)


KENAPA ESP MENJADI PILIHAN RAMAI DAN HOT SELLER KAMI?
  1. ESP memberikan kesihatan menyeluruh pada tubuh badan, lebih sihat dan bertenaga
  2. KULIT CANTIK : ESP menjadikan kulit lebih cantik, gebu, sihat, licin, berseri-seri, tona lebih sekata & cerah. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka.
  3. KURUS : ESP membuatkan anda rasa kenyang lebih lama, mengurangkan pengambilan kalori seharian, meningkatkan metabolisme tubuh, sangat sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.
  4. IBU HAMIL : menguatkan, memelihara dan memulihkan rahim. Protein penting untuk perkembangan fetus dan menguatkan sistem imun ibu hamil supaya kesihatan ibu berada pada tahap optimum.
  5. PUASA: ESP membekalkan tenaga sepanjang hari dan boleh mengelakkan diri dari masalah gastrik, pedih ulu hati
  6. Milkbooster yang hebat untuk ibu menyusu. ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat, susu yang dihasilkan lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi akan cepat kenyang dan kurang meragam. Kualiti tidur ibu pun terjaga :)
  7. ESP menganjalkan semula payudara yang dah kendur dan mengembalikan kecantikan payudara anda.
  8. Berkesan mengurangkan masalah eczema dan masalah kulit.

Harga Pasaran ESP: RM150 (850g)

* Nikmati penjimatan harga sehingga 20% dengan menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee kami!

Ingin mendapatkan produk shaklee dan mengetahui ape produk yang terbaik untuk masalah kesihatan anda?

Ingin menjana income sehingga 5 angka dari rumah bersama shaklee?
Hubungi saya dengan segera.

FAST ACTION FAST RESULT!

Join keahlian shaklee dengan hanya RM79.50 termasuk postage starterkit semenanjung malaysia
dan dapatkan FREE sebotol Vitalea Iron Formula yang berharga RM88.75 (sah sehingga Oktober 2015)


More info & order:

Siti Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Sunday, 30 August 2015

Sambil Consume, Sambil Dapatkan Extra Income


ESP merupakan suplemen protin soya yang berkualiti tinggi. Non-GMO.

Dah hampir 3 tahun saya consume ESP protein ni....Bukan sahaja untuk kekal bertenaga, untuk kecantikan kulit,untuk rambut, kuku yang cantik dan untuk segala macam sel, tisu,organ di dalam badan TETAPI dengan ESP ini jugaklah saya buat BERNIAGA..Bermula perjalanan saya dengan Shaklee :)

Alhamdulillah kehidupan saya jauh lebih baik dari 3 tahun yang lepas. Biz Shaklee betul2 mengubah hidup saya. Banyak yang saya dapat sepanjang saya terlibat di dalam biz shaklee.

Kita hidup jangan fikir untuk makan jer. siang malam dalam solat kita ikrar hidup kita untuk Allah.kan kan.

Kalau macam tu, marilah manfaatkan sepenuhnya ESP tu yang bukan sekadar makanan tambahan biasa. Malah boleh dijual untuk dapatkan extra income dan seterusnya boleh menyumbang kepada agama. InsyaAllah moga Allah.permudahkan urusan perniagaan kita.

ESP Soy Protein pilihan ramai rakyat Malaysia.



HARGA PASARAN : RM 150 (850g)

* Nikmati penjimatan harga sehingga 20% dengan menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee kami!

Ingin mendapatkan produk shaklee dan mengetahui ape produk yang terbaik untuk masalah kesihatan anda?

Ingin menjana income sehingga 5 angka dari rumah bersama shaklee?
Hubungi saya dengan segera.

FAST ACTION FAST RESULT!

Join keahlian shaklee dengan hanya RM79.50 termasuk postage starterkit semenanjung malaysia
dan dapatkan FREE sebotol Vitalea Iron Formula yang berharga RM88.75 (sah sehingga Oktober 2015)


More info & order:

Siti Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com



Thursday, 27 August 2015

Percutian Pertama Aisy Umar Fayyadh di Johor

Dari timur ke barat, then ke selatan...Jauh perjalanan Umar Fayyadh walaupun mama masih dalam pantang hihi..
Ini kali ke-2 kami berlima datang Johor tahun ni..
sebelum ni Fayyadh dalam kandungan mama lagi hihi..

Actually ikut papa pegi outstation..papa kena siapkan kerja kat Ulu Tiram, nak tinggal dengan anak2 kat rumah memang tak la lebih2 lagi ada baby kecil kat rumah..hehehe best la Fayyadh selalu lah ikut papa lepas ni hahahaha...



Bersama anak2 syurga ku...semoga sentiasa dilindungi Allah dan menjadi hambaNya yang soleh, rajin solat dan hafaz Al-Quran. Pemimpin Islam kelak..Aamiin...


posted from Bloggeroid

Wednesday, 26 August 2015

3 Langkah Mudah untuk Mengawal Berat Badan



Dalam mengawal berat badan dan menurunkan berat badan yang berlebihan, terdapat 3 langkah mudah yang di apply dalam konsep kesihatan berat shaklee. 3 langkah tersebut adalah:

1.  BAKAR DAN MEMECAHKAN LEMAK DAN KOLESTEROL - dengan Lecithin dan Omega Guard. Anda boleh mengambil salah satu atau kedua-duanya sekali bergantung kepada cepat atau lambat kesan yang anda inginkan.

Fungsi Lecithin:
  • Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah. Dinamakan pengemulsi semulajadi lemak kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Lemak baru akan terapung dan tidak akan melekat di dinding usus dan seterusnya akan disingkirkan dari badan oleh ejen detoks


  • Mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan.

Fungsi Omega Guard:
  • Mematikan gen penyimpanan dan menghidupkan gen pembakar lemak.  Sangat efektif untuk membakar lemak tepu.
  • Meningkatkan serotonin ke otak - membuatkan anda lebih tenang, mengurangkan keinginan untuk makan. dalam erti kata lain, mengurangkan selera makan anda . (Ya, anda susah terliur dengan makanan walaupun sedap hihi)
  • Melegakan stress - anda akan dapat mengatasi stress dengan lebih baik sekaligus mengawal pemilihan makanan.
  • Menghalang penyerapan gula, jadi kandungan gula dalam darah tidak meningkat dan membuatkan anda kurang lapar dan kenyang dengan lebih lama. 
  • Banyak lagi khasiat omega-3 ini..juga boleh kempiskan perut buncit !

2.  BUANG LEMAK DAN TOKSIN - dengan Alfalfa Complex dan Herb-lax. Anda boleh mengambil salah satu atau kedua-duanya sekali bergantung kepada cepat atau lambat kesan yang anda inginkan.

Fungsi Alfafa Complex:
  • Mencuci usus, darah dan hati 
  • Menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Alfalfa mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol
  • Meningkatkan tenaga sekaligus memudahkan anda untuk bersenam
  • Mengenyangkan

Fungsi Herb-lax:
  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Mengempiskan perut
  • Memejalkan perut - tak menggelebeh 
  • Mencuci usus dan kerak2 lama kat usus :)

3. BINA SEMULA OTOT - dengan ESP dan Cinch Shake Mix. Anda boleh mengambil salah satu atau kedua-duanya sekali bergantung kepada cepat atau lambat kesan yang anda inginkan.

Fungsi ESP soy protein:
  • Membina dan memperbaharui kembali otot dan kulit supaga lebih cantik dan tegang - tidak menggeleber.
  • Mengenyangkan 
  • Meningkatkan tenaga - badan lebih cergas untuk melakukan sesuatu.

Fungsi Cinch Shake Mix:
  • Kekalkan jisim otot tanpa lemak
  • Mengenyangkan - membantu mengawal lapar
  • Meningkatkan tenaga
  • Menyokong metabolisma dan memberi kepuasan kepada pengguna
  • Mengecilkan ukur lilit badan, shape ur body.
Selain daripada suplemen di atas, anda juga boleh menambah Cinch Energy Tea Mix untuk kesan yang lebih maksimum. Cinch Energy tea dipercayai boleh menyahtoksin & meningkatkan kadar metabolisme badan..

Jika ada masalah ketidakstabilan hormon & period yang tidak teratur, suggest amalkan GLA Complex..bagi mereka yang merancang untuk hamil..this recommended.

Selain mendapatkan badan yang lebih langsing, ia juga meningkatkan tahap kesihatan dan kecantikan. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut. Milikilah set ini dengan harga yang berpatutan dan semestinya mampu-milik.

Badan sihat dan cantik, kehidupan akan lebih membahagiakan.

Untuk mendapatkan produk shaklee dengan diskaun sehingga 20%, join keahlian shaklee hari ini & join YES Wellness Program dengan mendapatkan Healthy Fitness set dengan diskaun sebanyak 5%.
Untungkan dapat total 25% off.

Dengan join ahli, anda juga akan mendapat 1 botol Vitalea IRon Fomula (yang bernilai RM89) secara PERCUMA. (offer ni sah sehingga Oktober 2015). Set healthy fitness :

Healthy Fitness SET 1

Healthy Fitness SET 2
Healthy Fitness SET 3

Healthy Fitness SET 4

Healthy Fitness SET 5
Healthy Fitness SET 6


Your Health Partner,
Sarah (SID: 893982)
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Tuesday, 25 August 2015

Happy 1 Month My Prince Aisy Umar Fayyadh

Assalamualaikum wbt.

Hari ini genap sebulan (31 hari) umur anak mama, Aisy Umar Fayyadh.

Pagi tadi Fayyadh dah pergi klinik untuk mengambil suntikan imunisasi for 1 month.


Berat baby mama hari ini dah 4.7kg..semasa Fayyadh dilahirkan bulan lepas, beratnya hanya 3.15kg :)

Cepat betul berat Fayyadh naik kan hihi alhamdulillah till now saya masih full breastfeeding, penangan Set Penyusuan Shaklee jugak agaknya hehehe. Thanks Allah, Thanks shaklee.
Alhamdulillah syukur kepadaMu Ya Allah

Semoga Fayyadh membesar bagaikan juara hihik...suka tengok baby bam bam ;)

Just sharing suplemen yang saya consume untuk kekal sihat, bertenaga, cergas, susu tetap meriah walaupun tidak cukup tidur..

Sebagai seorang ibu yang bekerja dari rumah tanpa ada maid, memang tidak dapat dinafikan sangat memerlukan makanan tambahan/suplemen/vitamin ini.

Inilah set penyusuan shaklee yang saya consume sepanjang menyusukan Fayyadh..Saya bertekad ingin menyusukan Fayyadh sehingga umurnya 2 tahun. Semoga Allah permudahkan semuanya dan niat saya ini akan tercapai.Aamiin2 :)


Milkbooster ~ ESP soy protein, Alfalfa complex


posted from Bloggeroid

Monday, 24 August 2015

Perbezaan Antara Vitamin E Shaklee dan Vitamin E Biasa di Pasaran

Siapa tidak suka pada kecantikan kan? Vitamin E tidak dapat dipisahkan dari kecantikan dan awet muda. Wanita-wanita gorgeous di luar sana yang mementingkan kecantikan dan kesihatan pasti mengamalkan vitamin E dalam diet seharian. Betol tak? :)

Entry kali ini adalah untuk memberi penerangan lebih jelas tentang Vitamin E, kebaikan Vitamin E dan perbezaan antara Vitamin E Shaklee dan Vitamin E biasa yang terdapat di pasaran.

Vitamin E Shaklee:
*****************

~ Dari sumber semulajadi
~ Pada label ada huruf 'd' (ini bermakna ia adalah sumber asli)
~ Lebih mudah diserap oleh badan
~Vita-E Complex Shaklee Kini Ditambah dengan Extract Grape Seed •

Kebaikan ekstrak biji anggur(Grape seed):

1. Mengandungi bioflavonoids yang menguat dan melindungi sel hidup dalam tubuh.

2. Bahan aktifnya adalah procyanidin

3. Super anti-oksidan iaitu 20-50 kali lebih efektif berbanding antioksidan biasa seperti vitamin E, vitamin C, dan beta carotene.

4. Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai manfaat kesihatan , mengandungi bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan lipids (lemak baik).

5. Anti penuaan
*Procyanidins dalam biji anggur yang membantu melindungi tubuh daripada penuaan pramasa dengan cara meningkatkan level vitamin C dan menyingkirkan toksin daripada tubuh.
*Procyanidins akan mengikat dengan kolagen dalam tubuh untuk mempertingkatkan kesihatan sel kulit dan elasticity kulit menjadikan anda semakin remaja.
*Procyanidins melindungi tubuh dari kerosakan akibat pendedahan terhadap cahaya matahari yg mana juga akan mencegah penuaan kulit pramasa.
*Procyanidins juga memperbaiki penglihatan, memperbaiki kesihatan arteri, dan tisu tubuh (seperti jantung) dan fleksibeliti sendi. Ia membantu mencerahkan wajah, mempercepatkan baik pulih luka, menguatkan kapilari dan vena, yg mana akan memperbaiki sistem peredaran darah dan kesihatan jantung.

6. Anti inflammatory (anti pembengkakan), anti arthritic and anti allergic activities, memakan radikal bebas, menghalang kerosakan akibat sinar UV.

7. Anti-carsinogenic (anti kanser) dan agen anti-tumor

8. Resveratrol -secret ingredients dalam grape seed 
•Manfaat serupa procyanidins juga mempunyai keupayaan untuk membantu proses otak berjalan dengan efektif ( neuroprotectives capabilities)

Vitamin E Shaklee didatangkan dengan selenium.Selenium adalah unsur surih yang amat penting untuk fungsi system imun. Fungsi semulajadi selenium di dalam tubuh adalah di dalam memudahkan glutanione, satu enzim yg melawan radikal bebas. Selain meningkatkan system imun, selenium menolong meningkatkan elastisiti kulit dengan cara melawan radikal bebas yg boleh merosakkan kolagen kulit. Oleh itu, produk yg mengandungi selenium dipercayai sangat membantu utk melawan dan mencegah kanser terutamanya kanser payudara dan kanser prostat.

Vitamin E dan Tocopherol

Vitamin E sebenarnya adalah kombinasi beberapa bentuk berbeza- 4 tocopherol dan 4 tocotrienols. Banyak supplement diet mengandungi alpha tocopherol drpd vitamin E. Gamma tocopherol adalah bentuk utama vitamin E dlm makanan, menentang radikal bebas yg berbeza dlm tubuh drpd alpha tocopherol dan mempunyai kesan anti-imflammatory yg lebih baik. Mixed tocopherol dalam Vitamin E Shaklee adalah kombinasi baik antara lain-lain tocopherol yang wujud dalam alam semulajadi. Adalah penting untuk mengambil vitamin E dengan bentuk yg berbeza ini termasuk aras yg tinggi bg kedua2 jenis tocopherol.



Vitamin E Biasa :
************
~ Vitamin Sintetik
~ Pada label ada huruf 'l' (ini bermakna sumber tiruan atau sumber kimia)
~ Kebiasaan jenama lain tanpa selenium.Jadi fungsi vitamin E tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudian hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan untuk jangka panjang.


Pastikan Vitamin E dari sumber semulajadi bukan sintetik.
Anda boleh pilih antara vitamin E semulajadi atau yang sintetik. Vitamin E semulajadi adalah lebih mahal tetapi lebih baik untuk anda dalam jangka masa panjang.

Apabila anda melihat pada label, anda akan tahu sama ada ia semula jadi kerana akan mengatakan “d-alfa-tokoferol” manakala versi sintetik akan tertulis “dl-alpha-tokoferol.”


Vitamin E Shaklee sememangnya mahal berbanding vitamin E lain yang terdapat di pasaran kerana ia lengkap dengan selenium juga tocopherol. Jadi mengapa perlu berkira untuk membayar harga yang sebenarnya sangat berbaloi untuk vitamin semulajadi yang sememangnya mempunyai nilai sangat tinggi untuk kesihatan yang bakal kita miliki.

Vitamin E SHAKLEE boleh didapati dalam set berikut:

SET D (SET KECANTIKAN) ASAS:
Vitamin E, Vitamin C, B complex, ESP

SET KECANTIKAN (KULIT ALLERGIC & RESDUNG) :


SET KESIHATAN SUAMI/LELAKI:



 SET KESUBURAN SUAMI ISTERI:



SET KESIHATAN JANTUNG



Vitamin E Shaklee dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ia adalah Vitamin E yang paling lengkap formulanya di pasaran.

Vitamin E Shaklee juga mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Selain itu, manfaat Vitamin E Complex Shaklee juga merangkumi :

    Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yg sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik serta penyakit jantung.

    Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif – Kajian pada tahun 1924 mendapati bahawa Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU Vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

    Anti Penuaan – 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.



    Anti-Oksidan yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

    Kelestarian Tenaga – Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

    Memperbaiki Arthritis – Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat verikos dan sakit sendi.

    Menghalang Keguguran – Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.

    Memperbaiki Parut – Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

HARGA PASARAN : RM 149 (120 softgel capsules/10 mg selenium)

* Nikmati penjimatan harga sehingga 20% dengan menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee kami!

Ingin mendapatkan produk shaklee dan mengetahui ape produk yang terbaik untuk masalah kesihatan anda?

Ingin menjana income sehingga 5 angka dari rumah bersama shaklee?
Hubungi saya dengan segera.

FAST ACTION FAST RESULT!

Join keahlian shaklee dengan hanya RM79.50 termasuk postage starterkit semenanjung malaysia
dan dapatkan FREE sebotol Vitalea Iron Formula yang berharga RM88.75 (sah sehingga Oktober 2015)


More info & order:

Siti Sarah Zakaria
Pengedar Sah Shaklee
Mentor Shaklee since 2012
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com
COD area: BB Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya, Serdang
                       Poslaju 1 Malaysia



Sunday, 23 August 2015

Shaklee Collagen Powder : Kolagen Semulajadi Terbaik



Apabila kita membicarakan tentang kolagen, sudah tentu kita hanya akan fikirkan kecantikan luaran sahaja. 
Kolagen sebenarnya bukan untuk kecantikan sahaja, kolagen juga sangat penting untuk kesihatan dalaman kita dan kesihatan secara menyeluruh.

Antara kebaikan kolagen ialah seperti gambarajah di bawah:

Kebaikan Kolagen

Collagen powder shaklee terbukti dapat membaiki tekstur kulit wajah & menghilangkan kedutan.

Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh!!

heart emoticon Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
heart emoticon Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
heart emoticon Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
heart emoticon Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
heart emoticon Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
heart emoticon Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
heart emoticon Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
heart emoticon Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
heart emoticon Mengurangkan garis-garis halus & kedutan-kedutan





Shaklee Collagen Powder Tampil Lebih Muda & Menawan
Collagen Powder Shaklee @Majalah iSihat September 2012

# Testimoni 1

JERAGAT yg bertahun2 lamanya hilang n pegmentasi pun pudar..kulit semakin cerah..SUPERB!!!



# Testimoni 2

Penangan Collagen Powder Shaklee semakin HOT diperkatakan..kesan jerawat , parut hitam yg lama boleh pudar hanya dlm beberapa hari..muka jadi tegang, semua lipatan yang gelap jadi cerah...muka jadi berseri2..kulit jadi anjal n tegang..Bonus kpd kesihatan pula...Bangun pagi bertenaga je, membuang ok, pecah2 kat kaki pun hilang..Ini testimoni ibu menyusu, alhamdulillah tak mengganggu penyusuan.




# Testimoni 3

Muka nampak tegang, muda dan bersemangat. Baru 1 box collagen, dah tegang muka.


# Testimoni 4

Setelah sekotak lebih guna, kulit makin cerah dan lembut.. Hubby pun setiap hari dok cubit pipi sebab suka dengan kegebuannya...duk dalam aircond seharian, kulit muka tetap moist tanpa kelihatan kering dan berminyak.




# Testimoni 5

Selepas 3 kotak collagen, rambut dah tak gugur, power mata rabun jauh dah berkurangan.



# Testimoni 6

Eyebags menjadi semakin pudar dan kurang nampak setelah seminggu amalkan collagen & ESP.


# Testimoni 7

Selepas seminggu, telapak tangan yang dulu kering dah kembali moist.


# Testimoni 8
 ( click pada gambar untuk paparan lebih jelas)



# Testimoni 9
 ( click pada gambar untuk paparan lebih jelas)





All about Shaklee Collagen Powder.....bukan sebarangan collagen,bukan collagen cikai, bukan collagen yg hrga ringgit2 je...collagen ini berkualiti tinggi , free chemical, 100% natural...berkesan, selamat & halal....

Yang dah cuba je akan tahu BETAPA HEBATNYA collagen ni...anda bila lagi nak mencuba?? :)
Jangan biarkan kedut2 / garis2 halus kat wajah wujud..jangan biarkan jeragat@parut jerawat melekat kat muka anda..jangan biarkan anda nampak TUA daripada suami anda...jangan tangguh utk nampak lebih muda & sihat ;)


Ingin mendapatkan produk shaklee dan mengetahui ape produk yang terbaik untuk masalah kesihatan anda?
Ingin menjana income sehingga 5 angka dari rumah bersama shaklee?
Hubungi saya dengan segera.

FAST ACTION FAST RESULT!

Join keahlian shaklee dengan hanya RM79.50 termasuk postage starterkit 
dan dapatkan FREE sebotol Vitalea Iron Formula yang berharga RM88.75. 


More info & order:

Siti Sarah Zakaria
Pengedar Sah Shaklee
Mentor Shaklee since 2012
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com
COD area: BB Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya, Serdang
Poslaju 1 Malaysia





Saturday, 22 August 2015

Set Kehamilan Shaklee Untuk Baby ke-3 Kami

Mengenali shaklee semasa menyusukan Aisya Damia. Seingat sy ketika aisya hampir 11 bulan. Susu semakin kurang dan aisya asyik terjaga dari tidur. Kata orang, susu cair, tidak pekat that y baby tidak kenyang dan tidak boleh tidur, kejap2 nak susu kejap2 nangis nak susu huhu...Di saat hampir nak memasuki bulan Ramadhan, kerisauan semakin bertambah kerana aisya damia hanya minum susu ibu sahaja..

Set shaklee yang sy beli pada ketika tu adalah Set Mighty 3 Gems yang terdiri daripada ESP Soy Protein, Performance Drink & MealShakes...
Disebabkan jatuh cinta dengan set ini, saya mengambil keputusan untuk menjadi ejen shaklee, sambil consume, sambil menjana side income. Pada ketika itu, saya bekerja di sebuah syarikat di Bandar Baru Bangi. Afif & Aisya saya hantar kat rumah orang, jiran kat apartment kami tinggal dulu..sebelum tu hantar anak2 kat taska..huhu pengalaman sungguh untuk membesarkan anak2.

Ok, berbalik pada tajuk di atas,setelah 2 tahun lebih mengenali shaklee, dah tahu  betapa bagusnya produk shaklee, dah jatuh cinta giler2 kat suplemen kesihatan ini, dapat feedback dari customer2 yang consume semasa hamil pula best2, setelah mengetahui hamil pada bulan oktober tahun lepas, saya terus memulakan pengambilan vitamin pranatal untuk baby ke-3. Set kehamilan shaklee ini terdiri daripada Vitalea Iron Formula, Sustained Release Vita C Plus, B complex, Ostematrix dan ESP Soy Protein.

Apabila kandungan memasuki 4 bulan, sy add on satu lagi suplemen untuk janin dalam kandungan iaitu Omega Guard dan berhenti mengambilnya semasa kandungan 36 weeks. Ini kerana Omega Guard boleh menyebabkan darah kita cair dan terdedah kepada risiko tumpah darah jika masih mengambilnya ketika hampir bersalin.

Set Kehamilan Shaklee

Inilah set kehamilan yang saya ambil sepanjang mengandungkan anak ke3 kami.

Vitamin pranatal sangat penting untuk kesihatan dan perkembangan janin serta untuk membantu ibu lebih sihat bertenaga sepanjang kehamilan. Saya memilih shaklee sebab ia semula jadi dan selamat untuk baby.no drug...nak berikan yang terbaik untuk si manja tersayang.

Kebaikan vitamin pranatal shaklee :

[♥] VITA-LEA IRON FORMULA (Multivitamin)

Membantu meningkatkan Hb ke paras normal bagi ibu yang mempunyai darah rendah.
Kekurangan zat besi menyebabkan anemia.
Menguranglan risiko kelahiran bayi pramatang.

[♥] B-COMPLEX

Membekalkan asid folik yang penting untuk perkembangan tiub neural & tumbesaran.
Penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.
Elak dari kecacatan saraf tunjang.

[♥] VITA-C PLUS

Membantu penyerapan zat besi, tumbesaran tulang & kolagen.
Menguatkan sistem imun – membantu lawan jangkitan & penyakit.

[♥] OSTEMATRIX

Menguatkan tulang & gigi ibu dan bayi, mengatasi sembelit.
Mencegah osteoporosis
Mencegah kekejangan otot semasa hamil & komplikasi semasa bersalin nanti.

[♥] OMEGA GUARD

Membantu perkembangan otak, IQ, saraf bayi semasa dalam kandungan. nak anak bijak wajib telan omega-3 tau semasa hamil lagi :)
Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil.
Mencegah dari masalah tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi.

[♥] ESP

Sebagai sumber protein.
Memberi tenaga dengan fungsi protein yang mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan sel, tisu janin.
Mengstimulasi pengeluaran susu ibu.
Mencantikkan kulit bayi dan ibu, elak dari masalah stretch marks.
Mengekalkan kesihatan ibu pada tahap optimum.

Kenangan 1 Syawal 1436H:

Putera sulongku, Afif Ulwan

Puteri mama, Aisya Damia



Bagi menikmati diskaun sebanyak 20% untuk setiap pembelian dan rewards shaklee yang lain, join membership dengan hanya rm68.90 + rm10.60 untuk postage starterkit di seluruh semenanjung.

Untuk dapatkan Set Pranatal ini dengan diskaun 5%, join YES program dan ikuti program yang ditawarkan oleh shaklee.

Dan juga dapatkan Vitalea iron formula secara PERCUMA sempena usia vitalea 100 tahun.
Tawaran ini sah sehingga oktober 2015.


More info & order,

Siti Sarah Zakaria
Pengedar Sah Shaklee
Mentor Shaklee since 2012
Senior Coordinator
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com
COD area: Bandar Baru Bangi, Kajang, Semenyih
Poslaju 1 Malaysia

Friday, 21 August 2015

Renungan di Pagi Jumaat

Ucapan Ulama Hebat

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْم

Kalimat indah dari Dr. Aid Al-Qarni

نحن لا نملك تغییر الماضي
Kita tidak boleh merubah yang telah terjadi

و لا رسم المستقبل ..
Juga tidak boleh menggariskan masa depan

فلماذا نقتل أنفسنا حسرة
Lalu mengapa kita bunuh diri kita dgn penyesalan?

على شيئ لا نستطیع تغییره؟
Atas apa yg sudah berlalu tidak boleh kita ubah

الحیاة قصیرة وأهدافها كثيرة
Hidup itu singkat sementara matlamatnya banyak

فانظر إلى السحاب
و لا تنظر إلى التراب ..
Maka, tataplah awan dan jgn lihat ke tanah

إذا ضاقت بك الدروب
فعلیك بعلام الغیوب
و قل الحمدلله على كل شيئ
Kalau merasa jalan sudah sempit, kembalilah kepada Allah yg Maha Mengetahui yg ghaib!
Dan ucapkan alhamdulillah atas apa saja.

سفينة (تايتنك) بناها مئات الأشخاص
Kapal titanic dibuat oleh ratusan orang

وسفينة ( نوح ) بناها شخص واحد
Sedang kapal nabi Nuh dibuat hanya oleh satu orang

الأولى غرقت والثانية حملت البشرية
Tetapi, Titanic tenggelam. Sedang kapal Nabi Nuh menyelamatkan umat manusia

التوفيق من الله سبحانه وتعالى
Taufik hanya dari Allah SWT

نحن لسنا السكان الأصليين
لهذا الكوكب الأرض !!
بل نحن ننتمي إلى ( الجنّة )
Kita bukanlah penduduk asli bumi, asal kita adalah dari syurga

حيث كان أبونا آدم
يسكن في البداية
لكننا نزلنا هنا مؤقتاً
لكي نؤدّي اختبارا قصيرا
ثم نرجع بسرعة ..
Tempat, di mana orang tua kita, Adam, tinggal di permulaan.
Kita tinggal di sini hanya untuk sementara,
Untuk mengikuti ujian lalu segera kembali.

فحاول أن تعمل ما بوسعك
لتلحق بقافلة الصالحين
التي ستعود إلى وطننا الجميل الواسع
و لا تضيع وقتك في هذا الكوكب الصغير
Maka berusahalah semampumu,
Untuk mengejar kafilah orang2 soleh, Yang akan kembali ke tanah air yang sangat luas
Jangan sia2kan waktumu di planet kecil ini..!

الفراق: ليَس السفِر، ولا فراق الحب، حتىّ الموت ليس فراقاْ
سنجتمَع في الآخرة
الفراق هو: أن يكون أحدنا في الجنة،
والآخر في النار
جعلني ربي وإياكمَ من سكان جنته..
Perpisahan itu bukanlah kerana perjalanan yang jauh,
Atau kerana ditinggal orang tercinta,
Bahkan, kematian pun bukanlah perpisahan, sebab kita pasti akan bertemu di akhirat kelak.
Perpisahan itu adalah,
Jika salah satu diantara kita di syurga dan yg lain di neraka.
Semoga Allah swt menjadikan kita semua sebagai penghuni syurga!

والحياة ما هي إلا قصة قصيرة !!
( من تراب . تراب . إلى تراب )
( ثم حساب . فثواب . أو عقاب )
Hidup ini adalah cerita pendek, dari tanah, di atas tanah, dan kembali ke tanah,
Lalu hisab (yang hanya menghasilkan dua kemungkinan); pahala atau seksa.

فعش حياتك لله - تكن أسعد خلق ﷲ
اللهم لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك
Maka, Hiduplah untuk Allah nescaya kau akan jadi makhluk-Nya yg paling bahagia.
Ya Rabb untukmu segala puji yang layak untuk kemuliaan wajah-Mu dan keagungan kekuasan-Mu!

Kalam hebat seorang yang dikurniakan mata hati yang terang dan jernih..
Semoga Allah merahmati Sheikh Dr . Aid Al Qarni..

آمِّيْنَ, آمِّيْنَ, آمِّيْنَ يا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ

Jika dirasakan baik sebarkanlah sebagai renungan dan peringatan serta nasihat.

"Addiinnunasihah"

posted from Bloggeroid

Designed by UMIESUEstudio 2014