Google+ Followers

Monday, 31 August 2015

Cara Bancuh ESP Soy Protein Shaklee


Assalamualaikum wbt dan Hye semua!
Entry kali ini sarah nak sharing macam mane nak bancuh ESP dengan cara yang betul dan variasi resepi atau bancuhan yang uoll boleh buat supaya tidak muak dan jemu hehee..cuba tau, jangan tak cuba..Kalau tidak suka bancuh dengan plain water, try la bancuh dengan cara lain yeeee...


Cadangan Bancuhan ESP/MealShakes/Cinch Shake ditampal pada canister untuk rujukan pelanggan.
Only for my lovely customers :)

VARIASI RESEPI ESP

      1)     ESP + plain water (suam/sejuk) – best choice, sangat sedap...rasa keaslian ESP terpelihara. Feveret sarah!!

2)   ESP + Fresh Milk (Susu dalam Kotak/Botol)

3)   ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu.After few hours, blend kurma snd mix with 1 sudu ESP. Boleh add on almond or fruits.bukan sahaja boleh buat tubuh bertenaga tetapi can boost milk production. Sesuai sangat untuk ibu yang tengah menyusukan baby)

4)   ESP + susu tepung (any brand)

5)   ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee * yang ni selalu juga buat, sangat sedap hokey..seriously.

      6 )  ESP + Nesvita 3in1

7)   ESP + jus twister tropicana

      8)   ESP + Yogurt drink

9)  ESP + Ribena

10)  ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)

11)  ESP + Milo/Horlicks/Cocoa Tamar

12)  ESP + sirap bandung

13)  ESP + fresh milk + oat+ kurma + madu + air masak


TIPS BANCUHAN ESP

Setelah dibuka, seelok-eloknya simpan ESP dalam peti sejuk untuk tahan lama..Jauhi dari tempat yang panas. Gunakan sudu plastik jika ada..
Untuk bancuh pula, jangan sesekali menggunakan air panas ye untuk membancuh ESP bcoz semua nutrisi akan termusnah jika berada pada suhu yang tinggi.

Sukatan air pula ialah 200-250ml. tak kisah sebenarnya ikut selera masing2. Ada yang suka bancuhan pekat manis dan ada yang suka cair :)

Kalau nak bancuh dengan milo, letak 2 sudu milo & sedikit air panas sahaja untuk melarutkan serbuk milo. Kemudian letak air biasa/air sejuk & letak ESP 1-2  sudu besar sahaja! 
Nak letak sedikit gula pun boleh. Kemudian Shake (guna shaker chumill yang diberi hihi). Variasikan bancuhan ESP anda seperti resepi di atas.

NOTE: ESP tidak boleh lebih 3 sudu besar sehari..1 sudu besar 2x sehari dah cukup..ambil sebelum breakfast & sebelum dinner/sebelum tidur.

Bagi mereka yang ingin menaikkan berat badan, boleh campur ESP dengan 1 sudu besar Meal Shakes dan amalkan 2 Biji Vitalea Iron Formula dan 1 biji B complex.
Ambil selepas makan 2x sehari.

Bagi mereka yang nak berdiet, nak turunkan berat badan, ambil ESP sahaja before meal.

ESP + Plain Water....i love it ;)

Boleh cuba jugak yang ni..sumber: Page Shaklee Malaysia


Make a smoothie with fresh fruits

Strawberry-Basil Smoothie (Daun Selasih)


KENAPA ESP MENJADI PILIHAN RAMAI DAN HOT SELLER KAMI?
  1. ESP memberikan kesihatan menyeluruh pada tubuh badan, lebih sihat dan bertenaga
  2. KULIT CANTIK : ESP menjadikan kulit lebih cantik, gebu, sihat, licin, berseri-seri, tona lebih sekata & cerah. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka.
  3. KURUS : ESP membuatkan anda rasa kenyang lebih lama, mengurangkan pengambilan kalori seharian, meningkatkan metabolisme tubuh, sangat sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.
  4. IBU HAMIL : menguatkan, memelihara dan memulihkan rahim. Protein penting untuk perkembangan fetus dan menguatkan sistem imun ibu hamil supaya kesihatan ibu berada pada tahap optimum.
  5. PUASA: ESP membekalkan tenaga sepanjang hari dan boleh mengelakkan diri dari masalah gastrik, pedih ulu hati
  6. Milkbooster yang hebat untuk ibu menyusu. ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat, susu yang dihasilkan lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi akan cepat kenyang dan kurang meragam. Kualiti tidur ibu pun terjaga :)
  7. ESP menganjalkan semula payudara yang dah kendur dan mengembalikan kecantikan payudara anda.
  8. Berkesan mengurangkan masalah eczema dan masalah kulit.

Harga Pasaran ESP: RM150 (850g)

* Nikmati penjimatan harga sehingga 20% dengan menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee kami!

Ingin mendapatkan produk shaklee dan mengetahui ape produk yang terbaik untuk masalah kesihatan anda?

Ingin menjana income sehingga 5 angka dari rumah bersama shaklee?
Hubungi saya dengan segera.

FAST ACTION FAST RESULT!

Join keahlian shaklee dengan hanya RM79.50 termasuk postage starterkit semenanjung malaysia
dan dapatkan FREE sebotol Vitalea Iron Formula yang berharga RM88.75 (sah sehingga Oktober 2015)


More info & order:

Siti Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com


Post a Comment
Designed by UMIESUEstudio 2014