Google+ Followers

Friday, 25 September 2015

Masalah Kulit Muka Berjerawat dan Berparut


Testimoni daripada Puan Marjan Ibrahim ~

Gambar Sebelum & Selepas Konsisten
Mengamalkan Suplemen Shaklee


"Saya start try shaklee slps 2tahun buat research. sbb dulu sy anti shaklee.hehe
 macam2 google nak cari supplement utk kulit muka yg agak teruk. july 2013 sy stat beli shaklee. 

saya google dan baca testimoni2 set kulit bermasalah. akhirnya sy beli ESP+ALFALFA+VIT C+BCOMPLEX. 
4 ni sy cuba 6bulan secara konsisten. air 5liter sehari. kebetulan ms tu mmg berat badan saya hampir 98kg!

6 bulan konsisten,alhamdulillah mmg puas hati.
jerawat makin kecut.
parut2 lama makin pudar.
yg paling bonus 》》 kurus & period yg sgt2 tak teratur,menjadi teratur.
bayangkan pernah lebih 5bulan tak datang period.
kalau datang pun hasil mkn ubat dr klinik.  last2 sy cuba mkn supplement. 

Alhamdulillah dah 2tahun sy ambil ESP.

masa berpantang keguguran bulan lepas, sy amalkan ESP sbg sarapan.
alhamdulillah.
cergas macam orang tak berpantang.
------------------

Jika anda berminat ingin dapatkan produk Shaklee?
Hubungi saya di talian 019.2659019 atau email siti.sarah.zakaria@gmail.com


ESP promosi bulan ni..Jom cepat2 order sekarang ! Promosi berbaki 5 hari sahaja lagi :)

#vitaminkecantikan #cantik #setcantik #suplemenkecantikan #jerawat #supplementforbeauty

Salam sayang,
Sarah


Tuesday, 22 September 2015

HB Cantik, Susu Badan Banyak, Kulit Improve dan Berat Turun 20KG dengan ESP

Klik Pada Gambar untuk Paparan yang Lebih Jelas
Perkongsian daripada Puan Siti Raihana:

ESP berikan 2 kesan yang hebat dalam hidup saya dengan izin Allah. Produk Shaklee pertama yang saya beli untuk diri saya sendiri.

KESAN 1

[Saya terselamat dari kene transfer darah selepas tumpah darah pph selepas bersalin kerana HB saya yang sangat cantik sebelum melahirkan]

Saya tak mampu nak telan Vitalea, obimin atau pil iron yang lain untuk naikkan HB saya. Akhirnya saya hanya consume ESP saja pada 2 bulan terakhir sblm melahirkan untuk suplemen tambahan sewaktu hamil.

Sangat mengejutkan doktor kerana walaupun saya hamil anak ke 5 tapi sebelum bersalin HB saya sangat cantik, 13-14. Selepas pph HB saya masih bertahan 10+ dan saya terselamat dari kene transfer darah yang saya sangat takuti risikonya.

Alhamdulillah..anak ke 5 ni saya xkene jahit pun lepas bersalin. Sebab tu doktor pun xperasan sy tumpah drh sbb lepas bersalin terus doc suruh turunkan kaki dan rehat lepas uri dikeluarkan.

Sejak kejadian tumpah darah tu baru saya kaji apa yg terkandung dlm ESP. Rupa-rupanya ESP ada asid amino yg diperlukan utk pembentukan hemoglobin darah. Patutlah HB saya pun naik walaupun saya tak ambil pil iron. SUATU PENEMUAN AJAIB BAGI SAYA.


KESAN 2 dan BONUS:

[Susu banyak, berat turun 20kg lepas bersalin]

Sejak saya dapat kesan 1, saya nekad teruskan consume ESP selepas bersalin untuk menyusu pula. Saya ambil ESP dan ALFALFA saja secara konsisten untuk menyusu eksklusif 6 bulan. Susu saya memang sangat cukup dan saya berjaya menyusu penuh lebih 2 tahun anak kelima ni, alhamdulillah. 

Yang lebih mengujakan, saya dapat mengawal selera makan lebih baik selepas bersalin dengan ESP. Bab kulit pun banyak yang improve. Garu tangan dah takde kesan white scratch..

Akhirnya setelah 6-7 bulan consume alfalfa dan ESP dan full bf, dari berat 68kg masa mula2 selepas bersalin, "secara tak sengaja" berat saya turun sehingga 48kg. 20kg berjaya turun dengan konsisten ESP, Alfalfa dan menyusu badan penuh saja. Dan alhamdulillah masih lagi dpt mantain 48kg sekarang walaupun dah hampir 2 tahun sejak saya turun berat. Masa anak dara dulu berat 52kg juga. Inilah bonus yg saya dapat akhirnya..

Memang sayang sangat nak tinggal ESP..apa lagi kalau dh berikan banyak kesan hebat ni dalam hidup saya dengan izin Allah. InsyaaAllah saya akan consume ESP selagi diizinkan Allah.

--------------------------------------------------------------------

Jika berminat ingin mendapatkan ESP, hubungi saya di talian 019.2659019 atau email siti.sarah.zakaria@gmail.com

Dapatkan ESP sekarang dengan HARGA PROMOSI Bulan September 2015!!

Salam sayang,

Sarah (SID: 893982)
Pengedar Sah Shaklee Bangi, Kajang, Semenyih
Poslaju seluruh Malaysia & Luar Negara






Saturday, 19 September 2015

Sarapan Pagi Berkhasiat



Ini lah sarapan saya setiap pagi.. Shake je ESP...tubuh rasa lebih bertenaga, gastrik pun susah nak kena dah sekarang..ni shaklee effect saya dalam bab kesihatan...syukur sangat diketemukan dengan supplement shaklee.

Kini ESP merupakan milkbooster saya juga skrg, menyusukan bby umar. Semoga berjaya menyusukan baby secara eksklusif selama 2 tahun.

Have a nice day uolls.
Selamat berhujung minggu bersama family tersayang :)





Promosi ESP masih lagi berlangsung. Dapatkan segera untuk kesihatan korang dengan harga yang cukup menjimatkan.



ESP shaklee berbeza dari protein shake yang lain. Ianya selamat, berkesan dan semulajadi.



Lelaki pun boleh consume ESP ni untuk membina otot yang kuat dan sihat. Menjadi pilihan ramai jejaka macho di luar sana. Nak jadi abang sado?? amalkan ESP setiap hari naa..hihi



ESP menjadikan kulit lebih licin, glowing, pejal, anjal dan lebih putih. Bukan hanya putih pada wajah je, tapi seluruh badan makin putih. Tak percaya takpe, try je hehee



Itu dia..ramai yang order ESP, protein sangat penting tau untuk pembaharuan dan penghasilan sel2 baru yang sihat. Sebab itu dalam setiap set kesihatan shaklee, ESP ni wajib ambil supaya penyerapan vitamin lain lebih berkesan.

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya di talian 019.2659019 atau email siti.sarah.zakaria@gmail.com

Salam sayang,
Sarah

posted from Bloggeroid

Thursday, 17 September 2015

Night Cream NutriWhite Mengembalikan Keremajaan Kulit Wajah


Nutriwhite Overnight Renewal Whitening Cream atau lebih dikenali sebagai night cream nutriwhite shaklee memang tidak dapat dinafikan , menjadi buruan ramai orang sekarang ini. Agak-agak kenapa ye ramai yang sukakan night cream ni? Best sangat ke night cream ni?

Mengapa pakai night cream Shaklee?

Setiap kali sebelom tido saya akan pastikan saya apply dulu night cream ni kat kulit wajah saya..best sangat2 tau. dah hampir 3 tahun saya menggunakan night cream ni.

Rasa kulit muka sangat lembut je keesokan harinya. Makin halus dan gebu.

Kulit merupakan organ terbesar kita dan proses pemulihan sangat perlu kerana kulit kita sering terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat dan pemakanan seharian yang kurang bernutrisi, apatah lagi kulit kita terdedah kepada radikal bebas yang boleh merosakkan kulit.

Waktu malam merupakan waktu yang sesuai untuk badan kita melalui proses pemulihan termasuklah kulit kita. Pada waktu ini badan kita lebih relaks, semua organ direhatkan dan degupan jantung lebih tenang...sebab itu lah tidur di waktu malam sangat penting. Jangan jadi kutu malam ye hehehee gurau je..

Istimewanya night cream shaklee ni adalah ia dirumus khas daripada 16 nutrien, sumber semulajadi dari 16 buah negara berlainan dan hasil penyelidikan dan ujikaji lebih 3 tahun ke seluruh dunia untuk mendapatkan sumber yang betul-betul baik untuk kulit kita.


Night Cream NutriWhite


Rahsia best Overnight Renewal Whitening Cream:

~ Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
~ Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
~ Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
~ Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
~ Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Sesuai untuk normal skin & combination skin..Kulit yang kering akan kelihatan lebih lembut dan cerah berseri. Manakala kulit yang berminyak dapat dikurangkan kesan minyaknya kat wajah. Tona lebih sekata. Lingkaran hitam bawah mata, eyebag pun dapat dihilangkan. Memang superb!
Banyak lagi kesan best night cream ni. Ringkasnya anda kena CUBA dan RASAI sendiri kehebatannya.

Kebaikan Menggunakan Krim Malam:

Secara umumnya, krim malam banyak memberi manfaat kepada kulit wajah kita khususnya. Antaranya ialah:

1. Melembapkan bahagian-bahagian muka yang kering dan dengan itu membantu kulit sentiasa terhidrat.
2. Menyegarkan kulit muka
3. Memastikan kulit lebih cerah, tekstur kulit yang lebih halus dan tona kulit yang lebih sekata
4. Meningkatkan kolagen pada kulit muka
5. Membantu peredaran darah yang baik
6. Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada muka
7. Mengurangkan kekenduran kulit (peranan utama night cream)
8. Menjadikan kulit lebih lembut dan gebu
9. Proses penuaan kulit berkurangan, kulit tampak lebih muda
10. Mengembalikan keanjalan kulit
11. Membantu dalam menghasilkan sel-sel kulit muka yang baru dan sihat


  Set NutriWhite ni boleh dijadikan hadiah besday untuk isteri, bonda tersayang, hadiah anniversary, boleh juga dijadikan hantaran kahwin :)

Testimoni pengguna








Untuk sebarang pertanyaan dan pesanan sebarang produk shaklee, hubungi kami di talian 0192659019 atau email siti.sarah.zakaria@gmail.com atau anda boleh terus membuat pembelian menggunakan kad kredit atau kad debit. Klik icon di bawah. 

Selepas itu hubungi kami untuk konsultasi secara percuma dan cara pemakaian yang betul dengan memberikan no invoice sebagai bukti pembelian.



Saya Pengedar Sah Shaklee 
COD: Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya
Poslaju Seluruh Malaysia & Luar Negara


Wednesday, 16 September 2015

Cinch Shake Mix Tips Untuk Fit dan Langsing





Untuk stay fit dan beautiful,saya ambil protin ESP.

Tapi kalau korang nak stay fit dalam masa yang sama nak kurangkan berat badan, nak kecilkan ukur lilit tubuh, nak dapatkan figure yang cantikkk, nah saya cadangkan Cinch Shake Mix.

16 kelebihan Cinch untuk anda:

1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
4. Meningkatan metabolisme badan
5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan " inci pada badan
8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
13. Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
16. Soya bukan GMO

Kadang2 saya mix gak ESP dan Cinch ni. Sedapppp sangat tau flavor Cinch ni. Berpeluh2 pas minum tu, bertenaga rasa.

Your Health Partners,
Sarah (SID: 893982)
Pengedar Sah Shaklee Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya
Poslaju 1 Malaysia




Tuesday, 15 September 2015

Tingkatkan Sistem Imun Tubuh Semasa Jerebu

Assalamualaikum wbt. 

Salam sayang dan salam sejahtera buat semua pembaca blog yourhealthpartners.com.my :)

Malaysia dilanda jerebu yang teruk..

Pagi ni ku terjaga dari tidur pada pukul 2.30 pagi, maklum la kan ada baby kecik hihi..Bila terjaga dari tidur, biasanya susah la nak tidur balik lebih2 lagi dah lama nak update blog..terpanggil nak share pasal masalah jerebu yang melanda negara kita skrg ni..

Bila scroll fb, baca status kwn2... esok (15hb Sept 2015) sekolah cuti...means Afif dan Aisya pun cuti la esok kan..diorang tadika..nanti kena call sekolah diorang tanya pasal ni. 

Info dari astro awani, Menteri Pendidikan Datuk Seri Mahdzir Khalid mengarahkan semua sekolah di Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan dan Melaka ditutup pada Selasa ekoran bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) mencatatkan bacaan melebihi 200.

Penutupan sekolah di beberapa negeri itu disahkan Timbalan Menteri Pendidikan P. Kamalanathan di dalam tweet terbaharunya lewat Isnin malam.

Bacaan IPU di laman web Jabatan Alam Sekitar menunjukkan lokasi terbabit mencatatkan tahap sangat tidak sihat hingga berbahaya dengan Banting kawasan yang paling teruk terjejas dengan bacaan IPU 207...teruk juga jerebu kali ni.naik risau jadinya dengan kesihatan anak2..

Semenjak jumaat lepas lagi 11 Sept 2015 , ku perasan bila suami pulang rumah hendak mengambil anak2 untuk dihantar ke sekolah. cuaca panas dan berbau asap.nampak sekitar kawasan taman berjerebu jer..memang udara tidak berapa nyaman la kan..sian anak2...bab kesihatan anak2 saya memang ambil berat.Kalau anak2 jatuh sakit, resah gelisah fikirkan diorang sampai pening kepala jadinya..huhu..malam pun tak lena nak tidur la jawabnya

Punca jerebu kali ni berpunca dari pembakaran terbuka di Indonesia..
-Indonesia mohon maaf atas masalah jerebu yang berpunca dari negara itu
 -Lebih 1,000 askar Indonesia dikerah tangani kebakaran hutan
 -Tahap jerebu di Sabah dan Sarawak akan merosot dalam tempoh 48 jam
-Tujuh lokasi catat IPU tidak sihat pada hari Selasa
 -Pesawat dilencongkan ke Sibu akibat jerebu

Apakah itu Jerebu?
Jerebu ialah satu fenomena yang disebabkan oleh kewujudan banyak partikel-partikel kecil yang tidak boleh dilihat oleh mata kasar dan terapung-apung di udara. Partikel-partikel ini mungkin berasal secara semula jadi ataupun kesan sampingan daripada aktiviti manusia. Apabila partikel-partikel ini wujud dalam kuantiti yang banyak dan berkelompok ianya boleh menyekat pancaran cahaya matahari ke bumi. Oleh yang demikian keadaan ini mengurangkan jarak pandangan mata kasar. 

Punca utama jerebu adalah akibat daripada :
  • Pembakaran Secara Terbuka
  • Asap Dari Kilang
  • Asap Dari Kenderaan
JEREBU MENGANCAM KESIHATAN ANDA
Keadaan jerebu yang berterusan akan mendatangkan kesan yang buruk kepada semua orang terutama golongan yang berisiko tinggi iaitu :-
  1. Kanak-kanak
  2. Orang tua
  3. Mereka yang mengalami penyakit
    • asma
    • bronkitis
    • radang paru-paru
    • penyakit paru-paru yang kronik
    • jantung
    • alahan
  4. Perokok
  5. Mereka yang sentiasa bekerja di luar pejabat atau rumah.
Apakah Tanda dan Gejala Kesan Jerebu Kepada Kesihatan
Kesan-kesan yang akan dialami setelah terdedah secara berterusan kepada jerebu termasuklah:
• Terasa gatal-gatal di bahagian kerongkong dan batuk-batuk.
• Terasa sukar untuk bernafas atau sesak nafas.
• Mata terasa pedih dan berair.
• Hidung berair dan kerap bersin.
• Kulit badan terasa gatal-gatal.
• Terasa sakit dada.
Info: sumber 

Jerebu ni mengandungi bahan kimia asing halus yang terbakar. Bahan ini amat mengancam keseimbangan oksigen di dalam sel pernafasan. Tips dari Prof. Dr. Norhisham Wahab, jangan lupa minum air kelapa dan limau nipis sahaja ketika bencana ini. Air kelapa mengandungi oksigen larut mudah menembusi sel. Limau nipis adalah vitamin C yang dapat menyerap asid sebelum sempat bertukar menjadi gas yang lebih merbahaya!!

Nasib baik la juga stok Sustained Release vitamin C plus dan Chewable Vit C ada kat rumah. Nutriferon pun ada.

Tips bg mencegah komplikasi akibat jerebu terutama mereka yg allergik dgn debu,athma, pedih mata dn sukar bernafas terutama kanak2:
1) Kurangkn aktiviti di luar rumah
2) Pasangkan penapis udara yg baik
3) Pakai topeng tutup hidung dan mulut
4) Minum banyak air suam
5) Amalkan vitamin semulajadi bg meningkatkan sistem imune tubuh spt Sustained Release Vit C Plus, Nutriferon, Zinc Complex & Garlic Complex. Chewable Vit C dan Nutriferon boleh bagi kat anak2..perisai ni wajib kena ada kat rumah...memang sangat2 diperlukan

Nutriferon

6) Amalkan juga makanan tinggi anti-oksidan atau suplemen seperti Vitamin E dan Vivix . Ini kerana anti-oksidan ini akan menghalang radikal bebas (hasil drpd bahan kimia di udara) daripada merosakkan sel di dalam badan.
Kalau sel badan kita sihat, radikal bebas susah nak attack. Kalau lemah (sbb selsema, batuk), immune system kita low, radikal bebas yang jahat tu akan mengaktifkan sel kanser di dalam tubuh kita. Scary!

Immune Booster Set
Siap masuk dalam magazine lagi tu...

Jom tingkatkan sistem imun badan kita secara semula jadi dengan set immune booster ni & suplemen anti-oksidan. Sistem pertahanan badan yang lemah sangat berbahaya,boleh mendedahkan diri kita kepada radikal-radikal bebas & seterusnya pelbagai penyakit kronik, mengakibatkan penyakit degeneratif, kanser sehingga sel2 kanser menjadi aktif...BAHAYA tak if sistem pertahanan badan kita lemah????

"Mencegah itu lebih baik dari merawat"
"Prevention is better than cure"

Saya doakan kita sentiasa diberikan kesihatan yang baik. Semoga cuaca dan udara di negara kita pulih seperti sedia kala.Aamiin..
Waallahualam.

Salam sayang, 
Sarah


Friday, 11 September 2015

9 Tips Menjayakan Penyusuan Ibu Secara Eksklusif



Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Susu ibu merupakan satu anugerah yang tidak ternilai untuk bayi yang baru dilahirkan. Ibu merupakan insan yang Allah amanahkan untuk menyusukan si kecil ini.

 Anak2 ini merupakan amanah Allah yang perlu kita jaga sejak dari kandungan lagi. Berikan yang terbaik untuk mereka.
Mereka ibarat kain putih, ibu bapalah yang bertanggungjawab mencorakkannya.

Tidak dapat dinafikan ramai ibu yang tidak berjaya dan tidak mampu menyusukan bayi mereka sehingga cukup umur 2 tahun. Bukan sengaja untuk tidak menyusukan bayi tetapi ramai yang mempunyai masalah tertentu dan keadaan tidak mengizinkan..Sesungguhnya susu yang dihasilkan juga rezeki daripada Allah , namun kita sebagai ibu boleh berusaha dengan lebih gigih dan lebih bernekad dengan azam yang kuat lagi untuk menjayakan penyusuan ibu selama 2 tahun seperti yang telah disyariatkan di dalam Al-Quran.

Maksudnya: Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama 2 tahun genap, iaitu bagi orang yang hendak menyempurnakan penyusuan itu. (Surah Al-Baqarah 2: 233)

Untuk menjayakan penyusuan ibu secara eksklusif, ibu hendaklah berusaha mencari ilmu penyusuan dan mempraktikkannya setiap hari.

Di sini saya nak share beberapa tips yang boleh dipraktikkan untuk menjayakan penyusuan susu ibu secara eksklusif.

1. Yakin bahawa susu sentiasa cukup
- Ibu hendaklah yakin bahawa susu badan sentiasa cukup untuk keperluan si manja, sentiasa berfikiran positif dan mempunyai azam yang kuat walaupun ketika susu merudum. Ini kerana production susu banyak dipengaruhi oleh emosi ibu itu sendiri.

2. Kerapkan sesi mengepam dan menyusu
- Bagi ibu bekerja, pastikan ibu tidak miss jadual pengepaman. Sekurang2nya 3 jam sekali untuk memenuhi konsep supply n demand dan meningkatkan production susu. Kerapkan juga penyusuan secara direct (direct feeding).

3. Sentiasa kosongkan breast
- Setiap kali selepas seisi penyusuan secara direct feeding (df), ibu dikehendaki mengosongkan breast dengan mengepam atau menggunakan kaedah marmet iaitu dengan menggunakan tangan. Cara ini sangat penting untuk merangsang penghasilan susu yang baru dan mengelakkan dari masalah susu tersumbat dan risiko susu menjadi beku dan akhirnya menjadi nanah..scary!

4. Sentiasa berdoa dan berzikir
- Ibu boleh amalkan zikir Ya Matin (Maha Sempurna KekuatanMu) sebanyak 70x setiap pagi dan malam , membaca bismillah dan selawat ketika hendak menyusukan bayi dan ketika hendak memulakan sesi pengepaman.

Selain itu, ibu boleh amalkan surah2 ini sebagai doa menambah susu badan.

Surah Ar-ad Ayat 8-9

Surah Al-Baqarah Ayat 60

5. Minum air yang banyak
- Ibu hendaklah minum air lebih 3 liter sehari. 80% daripada susu ibu adalah air.

6. Tidak mudah berputus asa 
- Ibu jangalah mudah berputus asa jika susu merudum. Mereka hendaklah berusaha berikan yang terbaik untuk si manja.

7. Menjaga emosi
- Ibu hendaklah sentiasa menjaga emosi, ceria dan tidak terlalu mengikut perasaan sehingga berlakunya stress. Berzikirlah selalu dan enjoy your journey of breastfeeding oke :)
Para suami memainkan peranan penting dalam hal ini. Bantulah isteri agar mereka tidak merasa tertekan.

8. Makan makanan yang berkhasiat
- Lebihkan protin dalam makanan dan diet seharian. Ambil suplemen jika perlu. Menurut Dr. Hamid Arshat, ibu menyusu perlu mengambil multivitamin, asid folik, kalsium dan omega-3 setiap hari. Bukan semasa hamil je kita perlu menjaga pemakanan, tetapi semasa menyusu pun kita perlu mengambil makanan berkhasiat dan suplemen untuk kesihatan.
Penting yeee vitamin ni untuk ibu menyusu. KLIK DI SINI.

9. Power Pumping & Penyusuan Malam
- Power pumping ialah mengepam berterusan selama sejam, 10 minit pam & 10 minit rehat dan ulang lagi dan lagi sehingga cukup sejam. Buat setiap hari selama satu minggu dan tengok hasilnya nanti. Kaedah power pumping ini sangat bagus kerana boleh meningkatkan production susu. Amalan menyusukan bayi di waktu malam pula merangsang hormon prolaktin yang memainkan peranannya menghasilkan lebih banyak susu.

InsyaAllah sama2 kita mempraktikkan tips ini. Semoga tips di atas dapat membantu ibu2 di luar sana dalam menjayakan misi menyusukan bayi selama 2 tahun.


Happy breastfeeding ;)




Saturday, 5 September 2015

Protein Soya Dinner Yang Berkhasiat

Hye semua! Nak dinner ape ye malam ni?hihi ...ada tak yang tengah berdiet?... Nak berdiet tapi asyik lapar je kan..hehe

Sy suggest kat uoll try la ESP sebagai dinner. Minum ESP buat perut rasa cepat kenyang dan kenyang lebih lama..memang sangat sesuai la bagi sesiapa yang ingin berdiet.

ESP Pilihan Ramai

ESP Pilihan Ramai

ESP tengah promo skrg ni tau.Dapatkan ESP dengan harga yang best sepanjang bulan September 2015..sangat menjimatkan uolls..Rugii kalau tak grab sekarang..jimat sehingga RM400 dgn pembelian BUY 7 AT 6 (beli 7 tin pada harga 6 tin)..dapat join ahli secara PERCUMA & sebotol Vitalea Iron Formula (yang multivitamin ni valid hingga bulan depan je)..untung sgt kan.

Kalau uoll nak maintain slim, ramping,sihat, cantik flawless, pastikan menu uoll tinggi protein.

Kalau nak lagi mudah.. bancuh protin segelas (protein kualiti tinggi pilihan saya adalah ESP. Korang boleh add on Cinch Shake Mix untuk weight loss & get the body figure yg uolls idamkan..atau pilih mealshakes untuk perasa french vanilla yang macam aiskrim tu:)

Untuk lebih bertenaga, bancuh ESP dengan performance drink. untuk orang yang aktif, sesuai sangat tau.abang sado dan atlit2 boleh bancuh dengan cara ni...ibu menyusu yang kurang minum air, boleh jadikan menu ni sebagai milkbooster :)

Kenapa protein?

Kerana tubuh mencerna protein lebih lambat dari lemak atau karbohidrat, sehingga badan merasa kenyang lebih lama.

Tubuh juga dapat membakar dengan lebih banyak kalori ketika makan makanan berprotein daripada makan makanan berkarbohidrat.

Protein juga dapat meningkatkan metabolisme tubuh lebih2 lagi kalau diamalkan sebagai breakfast.

Kajian juga menunjukkan diet tinggi protin dapat mengurangkan nafsu makan yang berlebihan..kalau sape2 yang asyik melantak mcm naga tu boleh la ambil protein shake 2x sehari ker..hihi

Long term jika seseorang meningkatkan jumlah protein yang dimakan, berat badannya dapat menurun.


Berminat nak dapatkan ESP, boleh hubungi saya ye.

Your Health Partner,
Sarah (Shaklee ID: 893982)
Pengedar Shaklee Bangi, Kajang, Semenyih, Putrajaya.
Poslaju 1 Malaysia.
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com




Wednesday, 2 September 2015

PROMOSI SEPTEMBER 2015

"PROMOSI ESP DATANG LAGI".......JOM BERTINDAK SEKARANG SEBELUM KEHABISAN STOK SATU MALAYSIA!!
Demam & mandi ESP laa bulan ni buat pengguna tegar ESP Shaklee hihiks...


Wowwwi teruja sangat apabila tengok poster promosi ESP kat sistem online semalam...Biasanya pada awal pagi setiap 1hb kami dah boleh tengok ape produk promo bulanan pada bulan tersebut. Pengedar Shaklee yang dah leader akan menerima SmS drp shaklee berkenaan produk promo.

Promo ESP merupakan promosi yang sentiasa dinantikan oleh para pengedar Shaklee dan pelanggan kami kerana penjimatannya sangat sukar ditolak oleh sesiapa pun!
Tambah2 ESP merupakan Hot Seller kami dan menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia. Sehari tak minum ESP memang tak sah...Badan jadi lemau je semacam....hehehe

Selain itu, adalah sangat sukar mencari protin soya semulajadi yang tidak diubahsuai secara genetik pada zaman sekarang, jika ada pun harganya mampu buat kita pejam mata dan tercekik anak tekak.haha

Shaklee menawarkan promosi

"BELI 7 TIN PADA HARGA 6 TIN"
1) UNTUNG hampir RM400 yang boleh anda gunakan untuk membayar sewa rumah, bil-bil tertunggak atau loan peribadi.
2) UNTUNG RM70 bagi YURAN KEAHLIAN kerana anda diberikan KEAHLIAN SHAKLEE secara PERCUMA
3) UNTUNG lebih RM90 kerana anda akan mendapat sebotol Multivitamin PERTAMA dunia, Vita-Lea Iron Formula secara PERCUMA
4) pada pertengahan OKT'15 nanti, anda akan tersenyum mendapat wang tambahan/bonus LEBIH RM30 di dalam akaun anda.
** Tips untuk belian ini, anda boleh kumpul order dengan kawan2 ofis, adik beradik dan family. Sangat senang kan. Rebut peluang ini untuk lebih penjimatan.

Atau

" BELI 2 TIN, DAPAT DISKAUN 5%"

More info & order;
Sarah (SID: 893982)
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com




ESP Protein Shake Terbaik...Pilihan Ramai Rakyat Malaysia








KENAPA ESP MENJADI PILIHAN RAMAI DAN HOT SELLER KAMI?
  1. ESP memberikan kesihatan menyeluruh pada tubuh badan, lebih sihat, bertenaga dan kurang letih.
  2. KULIT CANTIK : ESP menjadikan kulit lebih cantik, gebu, sihat, licin, berseri-seri, tona lebih sekata & cerah. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka.
  3. ESP membantu kesihatan kuku, rambut dan otot.
  4. KURUS : ESP membuatkan anda rasa kenyang lebih lama, mengurangkan pengambilan kalori seharian, meningkatkan metabolisme tubuh, sangat sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan.
  5. IBU HAMIL : menguatkan, memelihara dan memulihkan rahim. Protein penting untuk perkembangan fetus dan menguatkan sistem imun ibu hamil supaya kesihatan ibu berada pada tahap optimum.
  6. PUASA: ESP membekalkan tenaga sepanjang hari dan boleh mengelakkan diri dari masalah gastrik, pedih ulu hati
  7. Milkbooster yang hebat untuk ibu menyusu. ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat, susu yang dihasilkan lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi akan cepat kenyang dan kurang meragam. Kualiti tidur ibu pun terjaga :)
  8. ESP menganjalkan semula payudara yang dah kendur dan mengembalikan kecantikan payudara anda.
  9. Berkesan mengurangkan masalah eczema dan masalah kulit.
  10. Meningkatkan tahap kesuburan dan peluang unuk hamil bagi mereka yang sukar hamil dan mengalami masalah kesuburan. Sesuai untuk si suami dan si isteri.
ESP lovers ;)

Kenapa wanita2 suka kan ESP?

Okaylah saya taknak reka cerita, tapi berikut antara feedback yang saya sering dapat dari customer2 saya, rata2 mengatakan:

♡ Kulit mereka lebih sekata,lebih cerah
♡ kulit kurang berminyak, bedak pun tahan lama kalau tepek kat muka
♡ Jerawat jarang muncul
♡ Kulit lebih anjal
♡ Rambut kurang gugur
♡ Kekal bertenaga sepanjang hari,
♡ kenyang lebih lama
♡ kurang nak mengunyah junk food
♡ takde dah gastrik/senggugut
♡ tumbuh makin fit,slim
♡ kalau ibu hamil lak, mereka kata mereka lebih bertenaga, anak yang lahir kulit saaaangat cantik, tak mudah ruam
♡ kalau yang ibu menyusu pulak, mereka kata susu lebih pekat, banyak
♡ awet muda
♡ rahim lebih kuat
♡ Kuku jadi cantik
♡ Parut stretch mark hilang
♡ dan baaaaanyakkkk lagi feedback yang best best

tu semua diorang yang kata tau..

Itu yang kejap2 repeat order, tu yang kalau dah berbulan skip ESP, last-last for sure akan kembali cari balik order ESP ni

Salah siapa?

Salah ESP ni lah..sebab BEST sangat..hihi

Dr Bruce Miller menggalakkan pengambilan suplemen protin soya yang berkualiti tinggi! Dan ESP ni antara suplemen protin soya yang berkualiti tinggi




Bulan ni promo ESP tau, don't miss it!!
 Buy 7 at 6...beli 7 tin ESP pada harga 6 tin ESP.
Get FREE MEMBERSHIP
Get 1 Bottle Vitalea Iron Formula 

Atau 

Buy 2, Get 5% OFF





Harga Pasaran ESP : RM 150 (850g)

* Nikmati penjimatan harga sehingga 20% dengan menjadi sebahagian daripada keluarga Shaklee kami!

Ingin mendapatkan produk shaklee dan mengetahui ape produk yang terbaik untuk masalah kesihatan anda?

Ingin menjana income sehingga 5 angka dari rumah bersama shaklee?
Hubungi saya dengan segera.

FAST ACTION FAST RESULT!

Join keahlian shaklee dengan hanya RM79.50 termasuk postage starterkit semenanjung malaysia
dan dapatkan FREE sebotol Vitalea Iron Formula yang berharga RM88.75 (sah sehingga Oktober 2015)


More info & order:

Siti Sarah Zakaria
Shaklee ID: 893982
Whatsapp/Telegram: 0192659019
Email: siti.sarah.zakaria@gmail.com



Designed by UMIESUEstudio 2014